MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 листопада 2020

259 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Рішення КСУ про е-декларації суперечить міжнародним зобов’язанням України – ЄС

Рішення Конституційного суду України від 27 жовтня порушує ключові зобов’язання України у її відносинах з міжнародними партнерами, зокрема, з ЄС. І потрібні скоординовані дії Президента, уряду та парламенту України для пошуку стійкого та змістовного розв'язання цієї проблеми.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена 3 листопада на сайті Європейської служби зовнішніх дій, інформує  UAINFO.org.

"Рішення Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року щодо елементів антикорупційної інфраструктури мають далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні, яка була створена після Революції Гідності 2014 року. Це рішення також ставить під питання ряд міжнародних зобов’язань, які Україна взяла на себе у відносинах з міжнародними партнерами, включаючи ЄС. Боротьба проти корупції є одним з ключових показників та зобов’язань, які Україна прийняла в рамках Угоди про асоціацію, нещодавно погодженої програми макрофінансової допомоги між ЄС і Україною, а також процесу візової лібералізації", - йдеться у документі.

НАБУ вдруге оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, інформує UAINFO.org.

"У зв'язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій, НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом створення головою ОАСК злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, участі у цій злочинній організації суддів ОАСК та інших осіб, прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди Головою Державної судової адміністрації", – йдеться у повідомленні.

Глава КСУ Тупицький попросив Зеленського і поліцію "відкинути емоції", інакше "кров може захлеснути країну"

Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький закликав президента Володимира Зеленського та правоохоронців "відкинути емоції", тому що інакше "кров може захлеснути країну".

Він розповів про ультиматуми "радикально налаштованих осіб", які погрожують, що судді КСУ "почнуть зникати", якщо не підуть у відставку, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Я ще раз звертаюся до президента, гаранта Конституції... до правоохоронців, до уповноваженого з прав людини. Давайте відкинемо емоції. Як би хто не оцінював з політичних або правових точок зору – життя і здоров'я людини найважливіше. Тому що кров може захлеснути країну", – заявив він в ефірі телеканалу "Прямий".

Волонтер Леся Литвинова: Система с COVID-19 не справляется и не справится. Самоорганизовывайтесь, пока есть время

Восхитительно. Министр прозрел. Но не так чтоб совсем. То, что в стране катастрофа, уже вроде как понятно. А вот то, что он несет за это ответственность – все еще не ясно. Гораздо удобнее спихнуть на население.

Так отреагировала на сегодняшнее выступление в парламенте министра здравоохранения Максима Степанова  известный волонтер, соучредитель благотворительного фонда "Свои" Леся Литвинова, информирует UAINFO.org

"Попереду важкі часи. Наступні слова багатьом не сподобаються, але це факт. Немає когось окремого відповідального за боротьбу з ковідом.Настав час особистої відповідальності кожного. Коронавірус розповісюджується виключно від однієї людини до іншої. Тому кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби", – цитирует она слова министра.

"Навіть якщо мене виключать із фракції і розженуть парламент": у "Слузі народу" обіцяють не голосувати за законопроєкт Зеленського щодо КСУ

Олександр Качура висловив свій погляд на результати зустрічі фракції "Слуги народу" із Володимиром Зеленським і президентів виступ у телеефірі

Власну позицію нардеп-"слуга" окреслив у коментарі виданню "Цензор.НЕТ", повідомляє UAINFO.org.

"Я підтримую Володимира Олександровича в його щирому прагненні вирішити кризу в Конституційному суді, я згоден, що рішення КС – це дестабілізація, але я вважаю, що ми погіршимо цей сценарій, якщо ухвалимо рішення, яке призведе до ще більшої дестабілізації", – зазначив депутат.

"95 Квартал" на орбіту політичної сатири випустив Медведчук, – Чекалкин

Шоумен та дипломат Дмитро Чекалкин розповів, про зв'язок "95 кварталу" та Віктора Медведчука. У шоу народного депутата Олексія Гончаренко "Гончаренко рулить" він поділився деталями цієї історії, інформує  UAINFO.org

"У 2004 році так званий "путін-мейкер" Глєб Павловський назвав мене "блокбастер-фюрером Помаранчевої революції" через наш проєкт "Веселі яйця". Тоді навіть у інтерв'ю він озвучував питання, а чому проросійські сили не роблять нічого подібного для своїх інтересів, свого контрпродукту? І тоді Віктор Медведчук дослухався до цих слів і у березні 2005 запросив редакторську групу "95 кварталу", яка тоді працювала у КВК у Москві", – розповів Чекалкин.

Червоний Хрест назвав замінований Донбас однією з найбільш замінованих територій світу

Замінований Донбас є проблемою, з якою Україні доведеться жити багато років. Гуманітарні організації готові допомагати з її рішенням.

Про це заявив президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер на зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським, інформує UAINFO.org з посиланням на пресслужбу президента України.

Повідомляється, що сторони обговорили процес розмінування на Донбасі. Маурер зазначив, що Україна – одна з найбільш замінованих територій світу, і це вплине на багато років вперед.

Мелания Трамп пришла на выборы в платье от Gucci и с сумочкой стоимостью около 17 тысяч долларов. ФОТО

Первая леди США Мелания Трамп приняла участие в голосовании, посетив избирательный участок в курортном городе Палм-Бич в штате Флорида.

Как пишет издание Daily Mail, участок находится в десяти минутах езды от закрытого клуба Мар-а-Лаго — частной резиденции Дональда Трампа, которая формально является его постоянным местом жительства с ноября 2019 года, информирует UAINFO.org со ссылкой на Факты.

50-летняя Мелания прибыла в шелковом платье без рукавов от Gucci с принтом в виде цепочек. Стоимость наряда — 4500 долларов. В руках миссис Трамп держала сумочку французского дома Hermes модели Kelly. Стоимость этого аксессуара — около 17 тысяч долларов.

На аукционе продадут письмо пастора, утонувшего на "Титанике". Он пожертвовал собой, уступив свое место в шлюпке

На торги выставят редкий артефакт – письмо, отправленное пассажиром печально известного "Титаника". Его написал 39-летний баптистский пастор Джон Харпер, который направлялся из Лондона в Чикаго. Об этом пишет Daily Mail, информирует UAINFO.org.

Письмо, написанное от руки на фирменной писчей бумаге лайнера, было отправлено за три дня до кораблекрушения во время остановки в Ирландии и адресовано другу Харпера – брату Янгу, пастору баптистской церкви на Пейсли-роуд в Глазго.

"Мой дорогой брат Янг. Я пишу вам эту строчку прямо перед тем, как мы приедем в Квинстаун, чтобы заверить вас, что я не забыл вас и особенно всю вашу доброту, пока мы были на севере", — было написано в послании.

Помер творець знаменитих мультфільмів про Незнайку Володимир Шафранюк

На 86-му році пішов з життя знаменитий художник Володимир Шафранюк, який подарував глядачам мультфільми про коротуна з Квіткового міста — Незнайку та його друзів.

Цю сумну новину повідомила пресслужба "Союзмультфільму" сьогодні, 3 листопада, інформує UAINFO.org.

За даними ЗМІ, художник-конструктор ляльок помер у своєму будинку в Москві. Подробиці щодо обставин смерті не повідомляються.

Премьера номер один – "Отыграть назад" с Николь Кидман и Хью Грантом. Горькая драма и будоражащий триллер

О сериале «Отыграть назад» от HBO сейчас говорят буквально все. Хоть в эфир вышло всего два эпизода, но уже ясно одно: это лучший многосерийный фильм нынешнего года! Нам представили просто невероятный кино-коктейль, в котором в правильных пропорциях смешали триллер и драму. И послевкусие от него остается потрясающее. Впрочем, от жажды придется мучиться от недели к неделе, когда выходят новые серии. Но уже спустя месяц мы узнаем всю правду.

Итак, перейдем к сюжету. Грейс (Николь Кидман) и Джонатан Фрейзеры (Хью Грант) живут в Нью-Йорке. Она - успешный психотерапевт, он - известный детский онколог. В их семье царит любовь и абсолютная идиллия. Но... Все это оказалось лишь иллюзией.

Однажды случается несчастье: в своей квартире находят убитой некую Елену (Матильда Де Ангелис). В то же время как по стечению обстоятельств исчезает и Джонатан: улетев на научную конференцию, он пропадает без следа. В отеле о его приезде не знают, телефон он и вовсе оставил дома. А еще Джонатан перед отъездом как-то загадочно попрощался с сыном… И тут оказывается, что...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини