MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 листопада 2020

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Зеленський попросив допомоги у Венеціанської комісії для розв’язання конституційної кризи

Президент Володимир Зеленський попросив голову Венеціанської комісії Джанні Букіккіо провести експертизу і роз'яснити, яким чином можна уникнути незворотної шкоди антикорупційній реформі після скандальних рішень Конституційного суду України. Про це повідомляє пресслужба Офіса президента, інформує UAINFO.org.

Сторони обговорили пошук комплексного рішення для швидкого виходу з конституційної кризи в Україні, зауважують в ОП.

"Потрібно напрацювати механізми, які б назавжди усунули можливість будь-якого впливу на суддів КСУ та вдосконалили процедури ухвалення рішення суддями. Важливо відновити довіру суспільства до конституційного судочинства. Ця довіра наразі повністю зруйнована. Пропоную активізувати роботу щодо пошуку збалансованого комплексного рішення для швидкого та ефективного розв’язання кризи", – заявив Зеленський.

Washington Post: Борьба Украины с коррупцией остановилась, США могут помочь ее возобновить

Президент Украины Владимир Зеленский был одним из первых иностранных лидеров, кто поздравил Джо Байдена с победой на выборах в США. И это неудивительно.

Дональд Трамп несправедливо давил на украинского президента, требуя начать политизированное расследование против Байдена в 2019 году. При этом, он заблокировал военную помощь США для армии Украины и так и не пригласил Зеленского в Белый дом. Об этом пишет Washington Post, информирует UAINFO.org

Байден был одним из лучших американских друзей Украины. Он посетил страну пять раз, будучи вице-президентом США, а также решительно поддерживал украинскую борьбу против агрессии России и коррупции дома. Зеленскому сейчас нужна поддержка, как никогда.

Фесенко: Кто-то очень сильно продвигает кандидатуру Оксаны Маркаровой на должность посла в США. Вопрос, кто и зачем?

О выдвижении Оксаны Маркаровой на должность посла Украины в США. Очень необычная ситуация.

Во-первых, так рано об этом обычно не сообщают, во всяком случае до утверждения кандидатуры Президентом. Чаще всего не сообщают и до получения агремана (т.е. согласия принимающей стороны)", – об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Владимир Фесенко, информирует UAINFO.org

«Могли быть утечки информации о возможности назначения, а тут проинформировал сам министр, да еще до утверждения кандидатуры. Что-то тут не так. Кто-то очень сильно продвигает кандидатуру Оксаны Маркаровой. Вопрос, кто и зачем? Столь раннее информирование об этой кандидатуре может иметь неоднозначный эффект. Либо хотят узнать реакцию команды Байдена, а может послать им заранее сигнал о таком назначении. А может таким образом кандидатуру заранее ставят под огонь критики и интриг. Ведь вопрос о назначении еще не решен.

Нелю Штепу позбавлять депутатського мандату

"Партія миру та розвитку" оголосила про позбавлення Нелі Штепи депутатського мандата. Процедуру розпочато в рамках вимог 38-ї статті Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

"Процедуру відзиву почати терміново в строгому порядку з вимогами Закону", - повідомляється в офіційній заяві партії, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Причиною такого рішення стала офіційна підтримка Штепою кандидата на посаду мера Слав'янська від ОПЗЖ Павла Придворова в розрізі з позицією керівників органів влади «Партії миру та розвитку».

У партії затверджують, що причина вчинку Штепи - забезпечена Придворовим посада у новому складі Славянської міської ради.

Двоє депутатів від "ЄС" намагалися заїхати на елітному Mercedes по сходах у багатоповерхівку. ВІДЕО

У ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів від "Європейської солідарності" Микола Пущак та Андрій Жидачек на елітному позашляховику Mercedes G500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. Про це повідомляє видання Zaxid.net, якому вдалося отримати записи з камер відеоспостереження, що встановлені в цьому будинку.

Інцидент стався близько 00:10 біля будинку №2 на вулиці Радоцинській у Пустомитах. На записі видно, що у двір багатоповерхівки заїжджає авто і зупиняється перед входом до під'їзду. Через деякий час автомобіль рушає з місця і починає їхати до дверей під'їзду по сходах. З другої спроби машині вдалося піднятися на ґанок будинку, після чого депутати заднім ходом спустилися назад.

New York Times: Генпрокурор Нью-Йорка занялся доходами Иванки Трамп

Генпрокуратуру Нью-Йорка заинтересовали гонорары дочери президента США Иванки Трамп. Запрос на соответствующие документы был отправлен в Trump Organization.

Об  этом сообщает New York Times со ссылкой на источник в правоохранительных органах, информирует UAINFO.org

Отмечается, что запрос был отправлен в рамках широкого административного расследования деловых отношений президента Дональда Трампа.

Долар може впасти на 20% з відновленням світової економіки, – FT

Американський долар може впасти на 20% вже наступного року. Аналітики вважають, що різке падіння буде спровоковано появою вакцини від COVID-19 і подальшим відновленням світової економіки. Про це пише Financial Times, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна

Видання пише, що аналітики з Уолл-стріт допускають падіння курсу долара в 2021 році після появи вакцини, оскільки у світову економіку повернеться впевненість. Вони відзначають, що долар користується попитом під час стресу, що відображає його традиційне значення для інвесторів та вкладників.

"Ми вважаємо, що поява вакцини спровокує ведмежий ринок, дозволяючи долару слідувати шляхом, аналогічному тому, яким він йшов з початку до середини 2000-х років. Може впасти долар на 20 відсотків наступного року? Думаємо, так", – відзначив стратег банку Citi Келвін Цзе.

ВВС: Коли чекати на жорсткий карантин в Україні?

У жовтні Володимир Зеленський заявляв, що після перетину позначки 15 тисяч нових хворих на Covid-19 за добу влада може запровадити жорсткий карантин - як навесні, коли пандемія починалася. Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.

За четвер, 19 листопада, МОЗ зафіксував уже понад 14,5 тисяч нових випадків коронавірусу.

Чи означає це, що повноцінний локдаун не за горами?

Український легкоатлет помер напередодні дня народження свого батька – призера Олімпійських ігор

В ніч з 19 на 20 листопада пішов з життя молодий український легкоатлет Микола Багач, якому було всього 27 років, повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України, інформує UAINFO.org.

Микола займався штовханням ядра і представляв Україну на юніорських чемпіонатах світу та Європи.

Про причини смерті хлопця поки не повідомляється.  

Микола був сином іншого відомого легкоатлета, бронзового медаліста Олімпійських ігор 1996 року в Атланті зі штовхання ядра Олександра Багача, якому 21 листопада виповниться 54 роки.

Израильские ученые повернули вспять процесс клеточного старения у людей

Каждое деление клетки в вашем теле приближает старость. Это происходит за счет укорочения теломер, защитных «колпачков» на концах хромосом. Теломеры фактически определяют время жизни клетки. Об этом пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org

Недавно израильские ученые заявили, что им удалось обратить процесс клеточного старения вспять и увеличить длину теломер в небольшом исследовании с участием 26 испытуемых. Пять раз в неделю в течение трех месяцев участники проводили по 90 минут в гипербарической кислородной камере, и в результате теломеры некоторых их клеток увеличились до 20 процентов.

Фантастическая тыква и места, где ее готовят

Люди специально выращивают тыкву для еды не менее 8 тысяч лет. Впервые «приручили» дикую тыкву индейцы, жившие на территории современной Мексики и в бассейне реки Миссисипи. За несколько тысячелетий тыква захватила оба американских континента. Об этом пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org

Индейцы использовали все части растения. Мякоть они ели жареной, печеной, вареной и сушеной (в том числе делали муку для лепешек). Семена применяли как лекарство, цветы – как пряность, а высушенные большие корки — как посуду.

В Европу тыква попала лишь в ХVI веке – после завоевания Америки Христофором Колумбом. Консервативные европейцы не сразу оценили американский презент. Но когда распробовали, мгновенно забыли, что когда-то жили без этого овоща (с точки зрения кулинарии тыква все-таки овощ, а ягодой она считается с позиций ботаники). Повара Европы изобрели массу новых рецептов, в том числе праздничных, повседневных и диетических. Сегодня мы предлагаем познакомиться с главными национальными блюдами из тыквы разных стран и континентов.

Британская королевская семья раскритиковала четвертый сезон "Короны": Это троллинг с голливудским бюджетом

Из источников, близких к британской королевской семье, стало известно, что некоторые ее члены недовольны только что вышедшим четвертым сезоном сериала Netflix "Корона". Все дело в том, что в сериале в неприглядном свете изображен брак принца Чарльза (Джош О'Коннор) и Дайаны Спенсер (Эмма Коррин).

Об этом пишет издание The Times of London, информирует UAINFO.org.

Королевский биограф Пенни Джунор в комментарии изданию The Times of London заявил, что Чарльз будет “невероятно расстроен” четвертым сезоном из-за сцены, где двоюродный дедушка Чарльза, лорд Маунтбеттен (Чарльз Дэнс), говорит, что королевская семья разочарована отношениями Чарльза с Камиллой Паркер-Боулз (Эмеральд Феннелл).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини