MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 січня 2021

113 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

ЄСПЛ звинуватив Україну у численних порушеннях прав людини під час протестів на Майдані

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у четвер виніс рішення у низці справ щодо подій Революції гідності, заявивши про численні порушення прав людини та відповідальність держави Україна за смерть принаймні одного протестувальника. 

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди", який ознайомився з рішенням суду, інформує UAINFO.org.

Суд, зокрема, виніс рішення у справах Шморгунов та інші проти України, Луценко і Вербицький проти України, Кадура і Смалій проти України, Дубовцев та інші проти України і Воронцов та інші проти України.

ЄСПЛ одноголосно постановив, що в рамках цих справ було багаторазово порушено статтю 3 (заборона тортур і нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження) Європейської конвенції про права людини, пункти 1 і 3 статті 5 (право на свободу та особисту недоторканність), статтю 11 (свобода зібрань та асоціацій), статтю 2 (право на життя) і статтю 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя).

Вернул США в ВОЗ и климатическое соглашение: Байден подписал первые указы на посту президента

Своим решением Байден также заморозил строительство стены на границе с Мексикой.

Президент США Джо Байден подписал первые документы после церемонии инаугурации и официального вступления в должность.

Как сообщает Reuters, Байден вернул США во Всемирную организацию здравоохранения и Парижское климатическое соглашение, а также заморозил строительство стены на границе с Мексикой, информирует UAINFO.org.

Он заявил, что собирается выполнить свои обещания, данные американскому народу.

Кравчук о передаче пленных Медведчуку: "Это политическое шарлатанство"

Глава украинской делегации в Трехсторонней контактной группе Леонид Кравчук считает возможную передачу пленных народному депутату ОПЗЖ Виктору Медведчуку политическим шарлатанством.

Об этом Кравчук заявил РБК-Украина, информирует UAINFO.org

По его словам, есть схема обмена пленными, как и подгруппа в украинской делегации ТКГ, которую возглавляет Галина Третьякова.

"Я задаю вопрос: Медведчук - это государство? Если у него есть своя территория в Украине или собственная дача, он может туда забирать кого угодно", - заявил он.

Псевдоосвободитель: что скрывается за "миротворчеством" Медведчука

Клоунада Медведчука с "освобождением" пленных, а я бы их назвал правильнее – заложников, достигла своей кульминации

Об этом пишет Александр Коваленко (zloy_odessit), сообщает UAINFO.org.

Медведчук, человек, не имеющий никакого статуса переговорщика по теме пленных, обратился к главе СБУ Ивану Баканову для получения разрешения на проведение обмена пленными в районе КПП "Майорск".

Напомню, что накануне в лентах медведчуковских СМИ пестрили заголовки "Деятели культуры просят о помощи Виктора Медведчука в возвращении пленных украинок". Под этим обращением подписалось аж целых пять пророссийских "деятелей культуры".

Эйдман: Путин – двулик, как курица на российском гербе

Не так страшен Путин-вор...

Проблема в том, что Путин – двулик, как курица на российском гербе. История дворца демонстрирует только одну, наиболее безобидную его ипостась. Это вор-сибарит, торжествующий хам, пошляк-парвеню, дорвавшийся до власти и роскоши, пишет на Facebook российский социолог Игорь Эйдман, информирует UAINFO.org.

Предел мечтаний вора из известного советского фильма: "Автомашину куплю с магнитофоном, пошью костюм с отливом, и – в Ялту". Путин мог бы сказать, идя на дело, т.е. в президенты: "Дворец построю в Геленджике с собственным казино, стрип-баром, винзаводом, хоккейной площадкой и варьете. И чтобы чемпионка мира по гимнастике у меня на... шесте крутилась".

Для Путина этот пафосный, нелепый дворец – именно такой понтовый костюм с отливом, ради которого стоит воровать.

Євген Дикий: Навальний так само чужий та ворожий нам, як і його правлячий опонент, і мова не про Крим, котрий "не бутерброд". Все набагато гірше

Який же сміливий! Як він круто повернувся до Московії! А фільма якого зняв, палац Пу показав! Мімімі, який чудовий, от би його росіяни замість Пу собі обрали! Десь так в ці дні звучить хор наших "білих пальт" – мрійників про "демократичну Росію без Путіна".

Інет вирує від захвату, наша делегація у ПАРЄ чомусь вважає вартим обговорення саме 30 діб арешту Навального, а не наприклад долю українців – кримців, нещодавно ні за що засуджених у РФ на людожерські багатолітні тюремні терміни… Бракує хіба що надання новому герою українського громадянства, пише у своєму блозі біолог, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, інформує UAINFO.org.

Отже, почнемо з азів: нашим ворогом є далеко не лише один старий та хворий (кажуть, вже і фізично, і "на голову") кагебешник у Кремлі. Наш ворог – Російська Імперія у всіх її проявах, бо будь-яка імперська Росія не уявляє себе без сателітної колоніальної мило-провінційної України. І саме на цьому питанні закінчується для нас абсолютна більшість "руцкодємократов" - і половина наших "общєдємократічєскіх антипутінських білих пальтішек". Бо царі та диктатори на Московії приходять та йдуть, а екзистенційне питання інтеграції України у Орду і поступового розчинення у ній, або ж навпаки – повернення незалежної України до свого доординського єства як однієї із розмаїтих націй Західної Цивілізації, лишається актуальним; і саме воно розділяє на глибинно своїх та чужих.

В цій системі координат Навальний так само чужий та ворожий нам, як його правлячий опонент. І мова не про найчастіше цитовану фразу про Крим, котрий "не бутерброд". Все набагато гірше: цитата з "Брата-2" при посадці у літак – не просто бравада; і сам Навальний, і головне – його електорат не випадково вважають цей фільм культовим. Саме психологія та ідеологія героя небіжчика Бодрова найкраще віддзеркалюють те, що робиться в головах навіть дуже антипутінських росіян...

Раимов: Нагрудная камера патруля записала инцидент с Немилостивым 30 декабря в 03:21 ночи. Власть знала об этом и покрывала его 

"Сегодня пропрезидентские блогеры пишут, как замечательно поменялась страна. Депутаты в эфирах получили задачу говорить об этом. Кабмин уволил замминистра Немилостивого за пьяную езду, которую записала камера патруля", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Дмитрий Раимов, информирует UAINFO.org

"Пьяный за рулем. Действительно, это замечательно. Потому что такие скандалы в демократических странах и должны так заканчиваться. Но. Нагрудная камера патруля записала инцидент 30 декабря  в 03:21 ночи. То есть месяц назад. Власть знала об этом. Покрыла преступника. И только после публикации в СМИ – уволила. Демократия по-отечественному. Только когда народ и журналисты припис**ят. Ой, кажется сломал темник Офиса президента", - добавил Раимов. 

ВВС: Поміряємось межигір'ями. Найкрутіші маєтки українських політиків

Нове розслідування Олексія Навального про "палац Путіна" наробило галасу в мережі: будівля площею 17 тисяч квадратних метрів, вертолітний майданчик, церква, підземний тунель, 80-метровий міст і навіть власний амфітеатр.

Навіть українським політикам та бізнесменам, знаним своєю любов'ю до дорогих резиденцій, такі масштаби можуть здатися невиправданою розкішшю.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.

Але і їм є чим "похизуватися". Упродовж років українські ЗМІ неодноразово публікували розслідування про маєтки української еліти. Нагадуємо про найвідоміші із них.

На Хортиці виявили новий вид птахів

У Запоріжжі на території Національного заповідника “Хортиця” виявили новий вид птахів – синьга.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав науковий співробітник сектору охорони природи Національного заповідника "Хортиця" Сергій Козодавов, інформує UAINFO.org.“Середньозимові обліки водоплавних птахів, які я традиційно проводжу в нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС, цього року подарували унікальні знахідки. 20 січня 2021 р. зареєстровано новий вид птахів для території Національного заповідника "Хортиця" - синьга. Цей птах родини качкових в Україні має статус рідкісного залітного виду”, - написав науковець.

Український фільм "Мої думки тихі" отримав нагороду на фестивалі у США

Українську трагікомедію "Мої думки тихі" / My Thoughts Are Silent Антоніо Лукіча назвали найкращим міжнародним ігровим фільмом на фестивалі 2020 Santa Monica Film Festival у Санта-Моніці, США.

Про це повідомляється на сторінці стрічки в Фейсбуці, інформує UAINFO.org

"Кращий міжнародний ігровий фільм на кінофестивалі в Санта-Моніці!", – йдеться у дописі.

Як зазначається, міжнародний кінофорум Santa Monica Film Festival – це прем'єрний показ американського та міжнародного незалежного кіно, який щорічно проводиться у Санта-Моніці, округ Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США.

В наряде какого бренда Джилл Байден появилась на церемонии инаугурации? 

Первая леди США Джилл Байден выбрала синее платье небольшого нью-йоркского бренда для церемонии инаугурации президента Джо Байдена.

Об этом пишет The New York Times, UAINFO.org.

Как и любая первая леди, входившая в Белый дом до нее, наряд Джилл Байден в день инаугурации не мог не привлечь внимания. Были предположения, какого американского дизайнера она выберет: Брэндона Максвелла или Кристиана Сириано, чьи платья она выбрала для Национального съезда Демократической партии. А возможно Тори Берча или Оскара де ла Рента?

Но, никто не мог предположить, что Джилл выйдет в среду, холодным вашингтонским утром, в синем пальто и платье от небольшого нью-йоркского бренда – Markarian, типичные эстетические отличия которого включают в себя опушку из перьев и пайетки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини