MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 лютого 2021

130 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 лютого (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Боррель: Россия четко дала понять, что не заинтересована в диалоге по вопросам соблюдения прав человека  

Вице-президент Европейской комиссии, высокий представитель ЕС по вопросам внешней политики и политики безопасности Жозеп Боррель заявляет, что Россия четко дала понять, что не заинтересована в конструктивном диалоге по вопросам соблюдения прав человека и политических свобод.

Как передает корреспондент УНИАН, об этом он заявил во время выступления в Европейском парламенте, ознакомив депутатов ЕП с итогами визита в Москву 5 февраля (трансляция выступления происходила на сайте аудиовизуальных услуг Еврокомиссии), информирует UAINFO.org.

По его словам, политический диалог между Россией и Евросоюзом зашел в тупик с 2014 года, с начала конфликта России против Украины. Экономические отношения между ЕС и РФ серьезно пострадали от введенных санкций, а экономика последней сокращается, отметил он. "С тех пор их ВВП на душу населения стал меньше на 30%", - сказал Боррель.

Последствия "телеканального геноцида": поднимается ветер. Скучно не будет, – Кочетков

так, Владимир Зеленский устроил небывалый и долгожданный телепогром, а информационную ломку у части населения решил компенсировать общением с собой, великим, в виде 30 форумов. Но главный вопрос: к чему это все приведет?

Давно говорил, что Виктора Медведчука и Петра Порошенко президент воспринимает и как личных врагов, и как политических конкурентов. И страстно хотел бы их если не уничтожить, то минимизировать, пишет политический аналитик Александр Кочетков, информирует UAINFO.org.

Но Владимир Зеленский по психотипу такой человек, что он действует решительно в двух случаях: если успех гарантирован и безопасен или если он загнан в угол и деваться некуда. В нашем случае варианты совпали.

Штампи про "прописку" замінять електронним реєстром: Мінцифри розкрило подробиці   

В Україні в майбутньому скасують так звану "прописку" - штамп про місце реєстрації в паспорті. На зміну йому прийде електронний реєстр з адресами постійного проживання громадян.

Нововведення мають вже з 1 квітня почати роботу в тестовому режимі. Як повідомляє OBOZREVATEL, у прес-службі Міністерства цифрової трансформації журналістам відповіли на головні питання про нові правила, інформує UAINFO.org 

Коли скасують "прописку"

Експериментальний проект з "електронною пропискою" буде запущений вже з квітня. Протягом року до експерименту приєднаються найбільші українські міста.

Коронавірусний форум для підбивання пандемійної бухгалтерії "скільки в нас нічого" – це, звісно, прекрасно. І головне – вчасно

Якось трохи зарано розподіляти чергу "хто перший вколеться". І тим більше зарано агітувати громадян щепитись неіснуючою вакциною. 

Про це на своїй сторінці у Facebook пише полтолог Олексій Голобуцький, інформує UAINFO.org 

Коронавірусний форум для підбивання пандемійної бухгалтерії "скільки в нас нічого" – це, звісно, прекрасно. І головне – вчасно. І ініціатива Зеленського, Шмигаля і Степанова "вакцинуватись на камеру" – теж добре (не факт, що Зеленського вакцинуватимуть не контрабандною "Модерною" з переклеєною етикеткою чи взагалі не глюкозою, а от Шмигаля і тим більше Степанова не шкода хоч китайською недовивченою, хоч взагалі "Спутніком" ширнути – може, це взагалі буде такий різновид "публічної страти", бо їх все одно у відбій).

Європу замело: у Польщі – кілометрові затори, у Німеччині через снігопад не можуть проїхати швидкі. ФОТО, ВІДЕО

У Німеччині є перші жертви негоди. Сильні снігопади тривають в Європі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org.

У Німеччині двоє людей замерзли на смерть. А в одному з найбільш постраждалих від негоди міст - Мюнстері - снігу стільки, що не можуть проїхати швидкі.

Замело й практично всю Польщу. І на заході, і на сході країни - кілометрові затори. Зокрема під містом Катовіце застряглі фури повністю заблокували рух.

The Guardian: Єлизавета II домоглася зміни закону, щоб приховати особисте багатство

Королева Великої Британії успішно добилася урядових змін в законопроекті, щоб приховати від суспільства її "принизливе" особисте багатство.

Про це пише The Guardian з посиланням на документи, які опинилися в розпорядженні видання. Низка урядових записок, які зберігалися в Національному архіві, говорять, що особистий адвокат Єлизавети Віндзор тиснув на міністрів з вимогою змінити певний законопроект. Це було потрібно для того, щоб її активи лишилися таємницею для громадськості, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Після втручання королеви, уряд додав у законопроект щодо заходів прозорості новий пункт. Він давав право уряду робити виключення для компаній, які використовують "глави держав". Все це сталося в 1970-х роках. В результаті поправку використали для створення державної фіктивної корпорації, яка тримала в таємниці приватні акції й інвестиції королеви Єлизавети II щонайменше до 2011 року.

У НСЗУ розповіли, які стоматологічні послуги будуть безкоштовними

У Національній службі здоров'я України розповіли, які стоматологічні послуги будуть безкоштовними.

Як йдеться у повідомленні НСЗУ у Facebook, в умовах вкрай обмеженого фінансування системи охорони здоров’я, найефективнішим у стоматологічній галузі є витрачання ресурсів лише на найнеобхідніше, інформує UAINFO.org.

Стоматологічна допомога є дороговартісною послугою у всьому світі. У багатьох країнах, навіть економічно успішних, стоматологія виключена з Програм державних гарантій. Саме через високу вартість. Та через те, що проблеми, пов’язані з лікуванням органів ротової порожнини, не є надзагрозливими для життя та здоров’я.

У НСЗУ підкреслили, що обмеженість ресурсів на охорону здоров’я спричиняє необхідність пріоритезувати кошти Програми медичних гарантій і направляти їх в першу чергу на ті послуги, які допоможуть знизити рівень смертності.

В Дубае появится монумент пандемии от украинского скульптора

Украинский скульптор Александр Милов показал на своей странице в Facebook эскиз девятитонного монумента для города Дубаи (ОАЭ). По замыслу автора, он будет сделан из полиэфирной смолы, бетона и нержавеющей стали. Высота скульптуры составит 15 метров, ширина – 13 метров, а глубина – 12 метров. Основание фигуры в диаметре будет 21 метр, а высота бетонной основы – 45 сантиметров.

Об этом пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org.

Молекула коронавируса с шипами будет иметь форму Земли, на поверхности которой стоят люди, взявшись за руки. При этом каждая фигура также будет состоять из тысяч обнявшихся людей, находящихся друг у друга на плечах и символизируя разные социальные группы и их ценности, объединенные одной проблемой – пандемией. Всего в композиции будет 56 фигур взрослых и детей без ртов. Это – еще один способ показать ограничения, в которых оказалось человечество из-за вируса.

Триллер "Мелочи": страшная, но скучная история о маньяке и дьяволе, который кроется в деталях

Недавно на большие экраны вышел триллер под названием «Мелочи» («Дьявол в деталях»). Это кино должно было стать просто сенсационным. Почему? Да просто посмотрите, кто играет главные роли! В одном фильме задействовали сразу трех лауреатов «Оскара» - Дензела Вашингтона, Рами Малека и Джареда Лето. Каждый з них – бог кино, гений! Именно поэтому на фильм и возлагались столь высокие надежды. Но, увы, они оказались тщетными. Одни лишь актеры не могут вытянуть на себе весь фильм. Но обо всем по порядку…

Итак, действие ленты  разворачивается в 1990 году. Бывший детектив убойного отдела полиции Лос-Анджелеса Джо Дикон (Дензел Вашингтон) служит помощником шерифа в округе Керн. Пять лет назад он как-то очень поспешно уволился и уехал жить в глушь. И, конечно же, все это произошло не просто так…

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини