MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 лютого 2021

267 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 лютого.

Арестович: На сегодняшнем заседании СНБО рассмотрят национализацию "Roshen"

Советник украинской делегации в трехсторонней контактной группе по урегулированию ситуации на Донбассе Алексей Арестович сообщил, что на сегодняшнем заседании Совета национальной безопасности и обороны Украины рассмотрят национализацию компании Roshen.

Об этом он написал у себя в Facebook 19 февраля, информирует UAINFO.org.

Других подробностей советник украинской делегации в ТКГ не привел. Пользователи Facebook поинтересовались у Арестовича, не является ли это сообщение троллингом. 

Росія тисне на Україну. Естонська розвідка опублікувала звіт, – експерт

В Естонії є доволі потужна зовнішня розвідка. Вона відкрита і публічна. Свідченням цього став щойно оприлюднений шостий її щорічник "Міжнародна безпека та Естонія 2021".

Вкотре балтійські розвідники не оминули увагою у ньому Україну. Присвятили окремий розділ. Талліннські джеймси бонди стверджують, що Російська Федерація тисне на Україну, щоби та визнала окупаційні сили на Донбасі у якості легітимних партнерів для перемовин. Вони констатують про відсутність прогресу на шляху до вирішення конфлікту на Донбасі, попри потуги самої України. Хоча після липневого перемир'я число збройних протистоянь вздовж лінії розмежування стало значно меншим, але політичного вирішення питання на обрії поки не спостерігається, відзначають естонські розвідники, пише експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Максим КИЯК, для Gazeta.ua, інформує UAINFO.org

Кремль тягне час, сподіваючись, що українське керівництво змушене буде піти на невигідні поступки. Окупаційна влада на Донбасі, на їхню думку, має беззаперечний вплив на сході України. За підтримки керованих і оснащених Росією збройних сил, здатна будь-якої миті відновити військовий тиск. Окупаційна влада має у своєму розпорядженні таку кількість танків, зброї й артилерії, котрою здатні похизуватися лише лічені держави Європи.

Есть 100% повод для усиления санкций против РФ, но об этом почему-то молчат, – Андрей Сенченко

Госпогранслужба Украины за год зафиксировала 39 нарушений на море со стороны береговой охраны РФ.  

По словам главы ГПСУ Сергея Дейнеко, продолжается работа по сбору доказательной базы агрессивных действий РФ на море. Нардеп V, VI и VII созывов, экс-зампредседателя Совмина Автономной Республики Крым, глава Всеукраинского общественного движения «Сила права» Андрей Сенченко привел «Телеграфу» наиболее рельефный пример беззакония со стороны РФ, о котором у нас мало пишут и говорят. Это – захват морских буровых платформ, которые добывают газ на шельфе Украины. Рассказал он и о том, что можно противопоставить действиям оккупантов. 

«Вышки принадлежат «Черноморнефтегазу». Они находятся примерно в 80 км от Одессы, качают газ в Глебовское газохранилище (подземное), расположенное на севере Крыма в районе мыса Тарханкут, - рассказывает Андрей Сенченко. - На захваченных вышках находится российский спецназ. В начале 2017 года во время их облета в исключительной морской экономической зоне Украины в районе Одесского газового месторождения из стрелкового оружия был обстрелян транспортный самолет АН-26 Военно-Морских Сил Вооруженных сил Украины

План Байдена объединиться с Европой против России и Китая не так прост – The New York Times

Спустя две недели после инаугурации президента Байдена президент Франции Эммануэль Макрон публично заявил о важности диалога с Россией, отметив, что эта страна является частью Европы и что ее нельзя просто так отвергнуть. А еще он сказал, что Европе надо быть достаточно сильной, чтобы отстаивать свои интересы.

Об этом пишет Майкл Кроули и Стивен Эрлангер для The New York Times, информиурет UAINFO.org.

30 декабря, когда до инаугурации оставалось несколько недель, Евросоюз заключил важное инвестиционное соглашение с Китаем. Сделал он это спустя несколько дней после появления твита советника Байдена по национальной безопасности Джейка Салливана, в котором тот предложил Европе провести «предварительные консультации» по Китаю, попытавшись таким образом предостеречь от поспешного заключения сделки.

Латвія забрала собі $30 млн Юри Єнакіївського, так і не дочекавшись рішень України

Латвія зняла арешт з 30 млн доларів, які українське слідство пов’язує з бізнесменом та ексдепутатом Юрієм Іванющенком (Єнакіївським). Гроші зараховано в латвійський бюджет.

Про це повідомляє "Українська правда", інформує UAINFO.org.

Генпрокуратура України у 2014-2019 роках розслідувала провадження за підозрою Іванющенка в незаконному збагаченні та привласненні коштів. У цій справі були арештовані гроші, які належали кільком компаніями і були розміщені в латвійському банку.

У 2019 році це провадження передали в Національне антикорупційне бюро.

Паралельно розслідування про легалізацію цих коштів вели латвійські правоохоронці. У жовтні 2019 року за результатами цього розслідування суд у Ризі вирішив конфіскувати близько 30 мільйонів доларів.

Сазонов: Льгота для Пинчука. Что позволено олигарху, не позволено парикмахеру

Украинские олигархи соревнуются друг с другом за право покупать электроэнергию в промышленных масштабах дешевле чем другие потребители. При этом каждый идет своим путем.

Об этом на своей странице в Facebook пишет политолог Кирилл Сазонов, информирует UAINFO.org

Коломойский, как обычно, самый прямолинейный – его трейдеры при малопонятных обстоятельствах с дисконтом выкупили треть выработки "Энергоатома" на первое полугодие текущего года. Это больше чем потребляют ферросплавные заводы группы "Приват", соответственно значительная часть попросту перепродается по реальной рыночной цене. Схема высокомаржинальная, но уязвимая. Это бег на короткие дистанции, ведь в любой момент может быть перекрыта. Почти как в фильме "Джентельмены удачи": украл, выпил, в тюрьму…

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід виграла медаль на престижному турнірі в Ізраїлі

Відома українська дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала срібну медаль на турнірі серії Grand Slam в Тель-Авіві.

Українка стала другою у ваговій категорії до 48 кг., інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На шляху до фіналу Білодід здолала чилійку Варгас Лей, сербку Андрію Стоядінов, а також представницю Португалії Катарину Косту.

У фінальній сутичці українка програла Ширін Буклі з Франції. Вона пропустила атаку суперниці в овертаймі, яку судьї оцінили балом іппон.

Вчені з'ясували, що неандертальці передали людям захист від коронавірусу

Люди не африканського походження, які перенесли COVID-19 в легкій формі або без симптомів, можуть мати варіант генома, який знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Як повідомляє  CNN, люди, які пережили COVID-19 з легкими симптомами або навіть без симптомів, можуть подякувати за це своїм предкам неандертальцям, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Дослідники виявили генетичну мутацію, яка знижує ризик важкої інфекції COVID-19 приблизно на 22%. ЇЇ виявили у всіх зразках ДНК неандертальців і приблизно у 30% зразків, узятих у людей європейського і азійського походження.

Як повідомляють експерти, задіяна генетична область впливає на імунну відповідь організму на РНК-віруси, такі як коронавірус, а також вірус лихоманки Західного Нілу та вірус гепатиту С.

Хоакін Фенікс зіграє головну роль у новому фільмі режисера "Сонцестояння"

Американський актор Хоакін Фенікс зіграє головну роль в новому фільмі Арі Астера (автора "Реінкарнації" та "Сонцестояння").

За інформацією видання Deadline, картина вийде під назвою "Бульвар розчарування", інформує UAINFO.org.

Дата початку зйомок, як і деталі цього проекту не розкриваються. Відомо лише, що сюжет "Бульвару розчарування" описує портрет одного з найуспішніших підприємців усіх часів. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини