MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 березня 2021

273 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 березня.

Портников: Офіс Зеленського вирішив використовувати у комунікації із суспільством досвід адміністрації Путіна?

Поява у інформаційному просторі прес-секретаря українського президента Юлії Мендель демонструє, що офіс Зеленського вирішив використовувати у комунікації із суспільством досвід адміністрації Путіна.

У Кремлі теж намагаються покласти на прес-секретаря президента тягар відповіді на непрості питання у ситуації, коли сам очільник держави не хоче розмовляти на ті чи інші теми і очікує більш вигідної для себе ситуації. Це відоме політичне боягузтво Путіна. І це відоме політичне боягузтво Зеленського. Два чоботи – пара, пише Віталій Портников для Еspreso.tv, інформує UAINFO.org.

Президент країни, який обожнює записувати безглузді відеоролики на безглузді теми, зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх тижнів – вирок Стерненку, за нього відбріхуються чиновники його офісу. Президент України зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх днів – санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. За нього говорить не менш недосвідчена, ніж сам президент, прессекретарка.

Свобода не для всіх. Чи зможуть українці подорожувати по ковід-паспортах

В Європі активно готуються до запуску ковід-паспортів, які повинні спростити поїздки між країнами і, можливо, дати їхнім власникам більше можливостей у звичайному житті.

Про те, з якими проблемами стикається ця ініціатива і чого чекати від неї українцям, йдеться в матеріалі РБК-Україна, інформує UAINFO.org 

Незважаючи на те, що вакцинація по всьому світу повільно, але впевнено набирає хід – зараз зроблено вже більше 300 мільйонів щеплень – про свободу переміщення між країнами мова поки не йде. Намагаючись якось вирішити цю проблему, у світі і в Євросоюзі зокрема, всерйоз зайнялися впровадженням "ковідних паспортів", вони ж "сертифікати вакцинації" або "імунні паспорти".

Такий документ потенційно може дати своєму власникові відразу два види привілеїв. Перший – вільніше відвідування барів-кінотеатрів-спортзалів в умовах введеного в країні карантину. Другий – можливість поїхати в інші країни.

В "Эпицентре" почти половина проверенной продукции не соответствует заявленному качеству – Госпотребслужба

В трех магазинах сети «Эпицентр» для исследования приобрели 39 образцов продукции. Оказалось, что 44% ее не соответствует заявленному качеству.

Об этом сообщает главное управление Государственной службы по вопросам безопасности пищевой продукции и защиты потребителей в Киеве на своей странице в Facebook, информирует UAINFO.org.

«44% отобранной для исследования продукции не соответствует требованиям нормативных документов. Такой результат получили специалисты отдела рыночного надзора после проведенных исследований продукции во время плановых мероприятий в трех магазинах сети «Эпицентр», – сообщает ведомство.

Так, 7 игрушек и 10 электробытовых изделий не прошли испытания. Более того, обнаружена продукция, которая представляет опасность для потребителей.

Игрушка-машинка ТМ Биби Джуниор JEEP: массовая доля кадмия превышает нормированное значение в 2,6 раза.

Дослідження: люди з вищою освітою живуть довше, ніж ті, у кого її нема

Економісти Прінстонського університету з’ясували, що люди, які мають ступінь бакалавра, за останні три десятиліття жили довше, ніж ті, хто не закінчив університет.

У своїй новій статті для Proceedings of the National Academy of Sciences лауреат Нобелівської премії Ангус Дітон і його колега (а також дружина) Енн Кейс стверджують, що розрив в смертності в залежності від освіти збільшився, в той час як залежність від раси знизилася, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ

"Освіта дійсно виявилася гострим ножем щодо смерті і ринку праці. Чорношкірі та білі з чотирирічним дипломом зараз набагато більше схожі один на одного, тоді як в 1990 році це було не так. Класовий розрив став набагато більш явним", — сказав Кейс The Academic Times.

Хіджаб поза законом: як швейцарці всупереч уряду заборонили мусульманський одяг

"Ніхто не має права приховувати обличчя у публічному просторі, ніхто не має права примушувати іншу особу приховувати обличчя" – саме така фраза за результатами референдуму 7 березня має з'явитися у конституції Швейцарії. 

Характерно, що проти цієї ініціативу виступили і уряд, і більшість депутатів. Втім, це не завадило швейцарцям її підтримати. За доповнення конституції цією нормою проголосували 51,2% з тих, хто взяв участь у референдумі. 

Про це для ЄвроПравди пише Уляна Перескоцька, інформує UAINFO.org.

Тепер протягом двох років мають бути прийняті закони, які уточнять застосування доповненої статті конституції. Наразі відомо, що ця заборона не буде стосуватися релігійних зібрань. 

Чому швейцарці не підтримали рекомендації свого уряду? І чого у цьому рішенні більше: популізму чи боротьби за права жінок?

Українці на Масляну їли вареники, а не млинці, – етнограф

Традиційною стравою останнього, сиропусного, тижня Масляної в Україні були не млинці, а вареники.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповіла етнограф Галина Олійник, інформує UAINFO.org.

"В кожній хаті були вареники, бо вареники – "божі хваленики", – додала вона.

Як пояснила етнограф, вареники в Україні називали "мучениками". З цим була пов’язана така приказка: "Тяжку муку терпіли, в окропі кипіли, очі маслом позахлюпувані, боки сиром понапихувані. Ми, вареники, вас величаємо і в сметану вмочаємо".

За словами Олійник, до XV століття Масляну в Україні святкували протягом трьох тижнів. У перших два можна було вживати м'ясо, а в останній – лише вареники.

Як зробити млинці менш калорійними

З понеділка Масниця – слов'янське свято, яке святкують протягом тижня.

Традиційно в ці дні печуть млинці, вони є головним частуванням свята. Вважаються символом сонця, тому за повір'ями, повиненні уберегти від різних напастей і додати здоров'я, пише у своєму блозі дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.

Але чи корисно їсти млинці? Щоб не нашкодити своєму здоров'ю під час Масляного тижня, важливо враховувати кілька факторів:

• склад млинців, а саме якість і калорійність інгредієнтів;

• кількість з'їдених млинців;

• час прийому.

Млинці готують по-різному. Традиційно до їх складу входить борошно, яйця, молоко. Смажать їх, як правило, на рослинній олії. Подають зі смачним доповненням: маслом, медом, сметаною і різними начинками. Виходить апетитно і смачно.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини