MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 квітня 2021

348 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 квітня.

Россия начала отвод войск от Украины только на одном направлении, – глава Госпогранслужбы

Россия только в одном направлении начала вывод войск от границ Украины, в частности, с территории временно оккупированного полуострова Крым.

Тогда как отвод российских военных от восточной границы так и не наблюдается. Об этом заявил глава Государственной пограничной службы (ГПСУ) Сергей Дейнеко в интервью "РБК-Украина", информирует UAINFO.org.  

"После анонсированного заявления министра обороны РФ Шойгу о том, что с 23 апреля они начнут отвода войск, действительно, наша разведка наблюдает, что процесс этот частично начат... Сейчас мы видим его на территории Крыма", – отметил он.  

По его словам, скопление сил и техники противника до сих пор остается в военных лагерях вблизи Воронежа и города Богучар Воронежской области. Последний расположен в нескольких десятках километров от украинской границы.

"Относительно тех полевых лагерей в Воронежской области, то мы никакого движения там пока не видим", – подчеркнул Дейнеко.

The Telegraph: Відчуття безпеки після відходу військ Росії від України оманливе

Хто моргнув першим? Після двох тижнів зростання напруги навколо України Росія оголосила про завершення "військових навчань" біля українського кордону. Оскільки Вашингтон вже скасував своє рішення відправити два військових корабля в Чорне море на тлі того, як Кремль грав м'язами, аналітики почали сперечатися: хто дав початок деескалації? Володимир Путін чи Захід?

Про це пише The Telegraph. Замість того, щоб опускатися до змагання в "битті себе в груди", яке почав Путін, справжнє питання полягає в тому, хто "моргне першим", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Жодне з джерел напруги між Росією й Заходом не зникло. Вогонь гармат, який нищить режим припинення вогню на сході України, й тяжкий стан здоров'я дисидента Олексія Навального у в'язниці - це лише дві невралгічні проблеми, які отруюють відносини Заходу зі Сходом. Широка ворожнеча між Росією й США по всьому Близькому Сходу від Лівії через Сирію до Афганістану - це частина більшої геополітичної картинки", - йдеться в статті.

А потім, ще є Китай. Відносини Заходу з Пекіном серйозно погіршилися після появи COVID-19, а також суперечок про його походження й способів комуністичного режиму боротися з пандемією. Росія вбачає в цьому можливість посилити свої стратегічні позиції. П'ять років тому Вашингтон використав "китайську карту", щоб ізолювати Москву. Тепер Кремль і Пекін сподіваються, що їхня співпраця "поб'є" американську силу.

Atlantic Council: Що буде, якщо "Північний потік-2" в обхід України добудують?

Наслідків від завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" від російського Санкт-Петербургу до Німеччини через Балтійське море буде багато. Найважливіші з них стосуються національну безпеку, енергетичну безпеку, геополітику, енергетичну політику ЄС й управління. 

При цьому, поява "труби" майже не вплине на поставки самого газу. А ціни вже падають. Тож єдине питання в цій ситуації - хто отримає дохід від транзиту. Про це в своєму аналізі пише експерт Atlantic Council Андерс Аслунд. Він зауважує, що "Північний потік-2" вплине на низку країн, зокрема на Білорусь, Німеччину, Польщу, Росію й Україною. Але вплив відчує й Східна Європа загалом, так само як Євросоюз і США, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Національна безпека

Вочевидь, вплив на національну безпеку буде найбільш важливим наслідком "Північного потоку-2". Швидше за все, транзит через газопроводи України, Білорусі й Польщі припиниться. Це розв'яже Росії руки у її військових авантюрах проти України й Білорусі. Для Заходу загалом надзвичайно важливо не допустити такого розвитку полій. Велика російська військова агресія проти України або Білорусі буде загрозою для національної безпеки всієї Європи. Якщо "Газпром" відмовиться від транспортування газу через ці дві країни, а українська транзитна ГТС буде покинута, цей ризик сильно зросте.

Фурса: Коболева уволили? По закону не могли. Но что нам закон

Коболева уволили? По закону не могли. Но что нам закон. Незаконно, но уволили. Почему? Просто так. Потому что хочу. Слишком умный, наверное, пишет в своем блоге инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Пишут, что уволили решением Кабмина. Пусть Кабмин и не имеет права принимать такое решение.

Пишут, что Коболев написал заявление об отставке. Но Коболев говорит, что он ее не писал. А он явно лучше знает.

Но хорошо еще, что РНБО не собрали и санкции не ввели. Могли ведь.

В очередной раз надругались над реформой корпоративного управления. Коболева уволили, несмотря на действующий контракт. Несмотря на то, что нет полномочий увольнять. Несмотря на то есть независимый Наблюдательный Совет. Который и должен защищать гос компании от хотелок украинских политиков. Но хотелки политиков побеждают. И Независимый Набсовет. Мешает НабСовет - так можно уволить НабСовет. И избавимся от этих скучных людей. И от здравого смысла.

Какую еще реформу мы не откатывали?

"Наука втрачає сенс": черкащанин спалив свій диплом кандидата наук після захисту Киви. ВІДЕО

Черкащанин Іван Подолян спалив свій диплом кандидата економічних наук після того, як народний депутат Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію.

Відео спалення Подолян опублікував на своїй сторінці у Facebook з хештегом #некандидатнаук, інформує UAINFO.org.

За словами чоловіка, йому огидно залишатися частиною спільноти, яка "збезчестила себе".

"Картинка вийшла десь така ж розмазана, як і я сам, вибачайте. Давно так не накривало. При усій повазі до справжніх науковців, з якими мені поталанило спілкуватися і працювати. При усій моїй вдячності людям, які відкрили для мене двері до київської наукової спільноти й дали можливість проявити свої таланти. Мені огидно залишатися, навіть формально, частиною спільноти, яка остаточно збезчестила себе, демонстративно відмовившись тримати стандарти якості, без яких наука втрачає сенс", - зазначив Подолян.

Хайль Путин: кроме жить прошлым, россияне ничего не умеют

В ходе очередного послания Путина федеральному собранию РФ прозвучали тезисы о том, что в учебниках истории Российская Федерация представлена не достаточно величаво, ярко и красочно в ее миллионолетнем победоносном шествии по планете. Мол, граждане-россияне мало уведомлены обо всех историчных подвигах русского человека, поэтому нужно углубить, расширить и дописать. Ну, так как в свое время поступили все путинские предшественники со времен Ленина и Сталина. Нет подвига — напишем, нет героя — создадим.

Сидела, читала, улыбалась. Нет у них ничего, кроме искусственно созданного прошлого, а значит, никогда у них не будет настоящего. Страна, так отчаянно держащаяся за прошлое, за выдуманные исторические фейки, и так отчаянно рисующая свое величие — смешна, жалка, и участь ее печальна, пишет в своем блоге Олена Степова, информирует UAINFO.org

Нет, конечно же, они могут написать миллионы "исторических" книг, сделать Путина Богом, объявить, что он — "второе пришествие Христа", назвать РФ сотворительницей мира и даже переписать Старый и Новый Заветы, но сильнее, развитее, могущественнее и даже сытнее русские не станут.

Це дрімучий стереотип: Ганна Маляр пояснила, що призвело до потрійного вбивства підлітком у Києві

У Києві правоохоронці затримали 16-річного хлопця за підозрою в скоєнні вбивства батьків і восьмирічного брата. 

Про це на власній сторінці у Facebook пише юрист-кримінолог, голова Центру правових та кримінологічних досліджень Ганна Маляр, інформує UAINFO.org.

На сайті національної поліції розмістили наступний традиційний текст "...Найближчим часом фігуранту буде повідомлено про підозру та суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі".

Це некоректний текст щодо цього конкретного підозрюваного, бо довічне позбавлення волі не застосовується до осіб, які вчинили злочин у віці до 18 років і це треба зазначати. Наслідок такого тексту на сайті Нацполіції – це новини в ЗМІ, які вже викладені з інформацією, що цьому хлопцю загрожує довічне. І посилання на прес-службу поліції. 

Тепер по суті злочину. Пишу з досвіду інших випадків, про цей поки що дуже мало інформації.

У людей з якою групою крові вищий ризик тромбозів?

Вчені з Каролінського інституту виявили зв'язок між певними групами крові й 49 захворюваннями. У дослідженні взяли участь близько 5 мільйонів мешканців Австралії.

Про це пише eLife, інформує UAINFO.org.  

Тип крові людини варіюється залежно від того, які білки (антигени) займають поверхню червоних кров'яних тілець. Для визначення групи крові зазвичай використовуються 2 системи – AB0 і RhD. 

Система ABO містить 4 основні групи крові: A (2), B (3), AB (4) і 0 (1), кожна з яких може бути RhD-позитивною або RhD-негативною. Попередні дослідження показали, що люди з 1 групою крові меншою ймовірністю будуть мати серцево-судинні захворювання або тромби, але з більшою ймовірністю страждатимуть від кровотечі у порівнянні з людьми з 2 або 3 групами крові. Також вчені припускали, що люди з певними групами крові можуть бути менш захищеними до деяких інфекційних захворювань.

"Я належу тобі в нескінченності". Тіна Кароль в роковини смерті чоловіка показала рідкісне фото з Євгеном Огіром

28 квітня виповнюється вісім років з дня смерті Євгена Огіра – чоловіка української співачки Тіни Кароль.

У цей день артистка на своїй сторінці в Instagram поділилася із шанувальниками архівним кадром, інформує UAINFO.org 

Так, Кароль показала рідкісне фото, на якому її чоловік годує з пляшечки сина Веніаміна. 

"Ти посміхаєшся мені у вічності, я належу тобі в нескінченності", - підписала кадр співачка. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини