MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 травня 2021

125 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  5 травня.

"Про особливий статус України як партнера США поза НАТО взагалі не йдеться", – політолог-американіст щодо візиту держсекретаря США 

Візит держсекретаря США в Україну Ентоні Блінкена є важливою подією в контексті розвитку двосторонніх відносин між США і Україною і проходить у символічний час для України на тлі загрози ескалації з боку РФ, але загалом "не варто покладати багато очікувань щодо візиту держсекретаря США". 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог-американіст, аналітик Internews Ukraine Владислав Фарапонов, передає UAINFO.org.

"На жаль, ми цього разу не отримаємо навіть такий невеликий, але певний максимум у тому порядку денному, який ми хочемо бачити від Вашингтону. Йдеться про особливий статус України як партнера США поза НАТО. Я думаю, що цього, звичайно, не буде, тому що немає необхідного підґрунтя", – сказав він. 

Водночас, на переконання політолога, не варто також чекати з боку держсекретаря США "крамольних заяв", адже Ентоні Блінкен "відрізняється виваженою політикою щодо союзників США". 

Washington Post: Блінкен везе з собою в Україну старого ворога Росії

Коли Держсекретар США Ентоні Блінкен приїде в Україну, він привезе з собою жорсткий антикорупційний сигнал, а також рішучу американську підтримку на тлі російської агресії. Крім того, з ним в Київ приїде дехто, хто вже має великий досвід у битві між Москвою і Вашингтоном за колишню радянську республіку.

Про це пише Washington Post, додаючи, що йдеться про Вікторію Нуланд. Візит Блінкена буде тривати один день, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

І його мета - продемонструвати американську прихильність до України в питанні протистояння проти російських сил на Донбасі, а також стягування військ Росії до українських кордонів. Крім того, мета візиту - натиснути на Київ в питанні боротьби з корупцією. Візит Блінкена відбудуться в часи загострення напруги між США і Росією. І не лише через Україну, а й через американську критику російських порушень прав людини, хакерських атак й втручань у вибори. Обидві країни нещодавно вислали дипломатів один одного. 

Політолог з РФ назвав рік, коли стане відомий наступник Путіна: їх може бути кілька

Ближче до осені 2023 року в Росії можуть назвати наступника чинного президента Володимира Путіна. Примітно, що це може бути не одна, а одразу кілька осіб.

Про це заявив російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський, повідомляє UAINFO.org з посиланням на "Апостроф".

"Консенсусної фігури наступника Путіна в Росії немає і її не може бути, оскільки Путін як будь-який тактик буде відтягувати це рішення до останнього моменту. Це рішення буде ухвалюватися через два роки - в 2023 році, і тоді, власне, ця фігура і кристалізується", - заявив Бєлковський.

Фурса: В СССР были плюсы и минусы, но разве могут понять эти простые радости скучные европейцы, у которых уже 70 лет все тупо хорошо

В Советском Союзе были плюсы и минусы.

Минусы – вас могли расстрелять или отправить в Гулаг, пишет в Facebook инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Плюсы – отправляли не всех и можно радоваться, что ты выжил. А если еще и написать правильную анонимку, то можно увеличить жил площадь на целых 7 метров за счет комнаты соседа, за которым придут в 3 утра.

Минусы – нечего было жрать.

Плюсы – радость от того, что достал колбасу по блату.

Минусы – вы никуда не могли поехать.

Плюсы – экономия на заграничных поездках.

Минусы – вы жили бедно и средняя зарплата была ниже, чем сейчас в Украине...

Стала відома офіційна причина смерті чоловіка британської королеви Єлизавети II принца Філіпа

Офіційно названа причина смерті чоловіка британської королеви Єлизавети II принца Філіпа, який помер в Віндзорському замку 9 квітня у віці 99 років.

Як пише видання Daily Telegraph, у свідоцтві про смерть, підписаному сером Х'ю Томасом, главою медичної служби королівського двору, причиною вказана "старість", інформує UAINFO.org.

Таке формулювання допускається, якщо пацієнту більше ніж 80 років, і, якщо лікар особисто доглядав за ним протягом тривалого періоду, спостерігаючи поступове погіршення стану.

Заява Томаса вказує на відсутність будь-яких інших захворювань або травм, які сприяли смерті.

Не довіряє українській медицині? Відомий спортсмен підхопив коронавірус у Києві і терміново полетів з країни на приватному літаку. ФОТО

Друга ракетка світу з бадмінтону датчанин Віктор Аксельсен заразився коронавірусом в Києві і орендував літак з антіковідною капуслой, щоб повернутися на батьківщину.

Про це спортсмен повідомив на своїй сторінці в Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на Апостроф.

Спортсмен підхопив вірус під час чемпіонату Європи з бадмінтону, який проходить в Києві. Аксельсен не ризикнув лікуватися в столиці України, тому вирушив до Данії.

"У мене тільки дуже незначні симптоми, я не відчуваю запаху і смаку, але в іншому я в порядку. Після численних міркувань і розмов з моїм колективом вирішив особисто замовити і оплатити приватний медичний літак, який зможе безпечно доставити мене додому в Данію, звичайно, з усіма коронавірусними обмеженнями", - написав Аксельсен.

"Тримали один одного за руки". У Дніпрі врятували інфікованих COVID-19 чоловіка та дружину, які 16 днів провели в реанімації

Генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко заявив, що вдалося врятувати інфіковану коронавірусом сімейну пару, яка провела в реанімації 16 днів.

Про це він написав у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Вони тримали один одного за руки, не вірячи, що вижили. Зустріч після реанімації вийшла зворушлива. Микола та Наталя 40 років разом. Він був директор заводу, вона – конструктор", – написав він. 

За словами лікаря, син подружжя – Андрій, працює травматологом. Він, почувши  по телефону, знесилений голос батьків, викликав швидку, пару доправили в Мечникова. 16 днів у реанімації, інтубація, цитокіновий шторм, фіолетові пальці – все довелося побачити цій парі, перебуваючи на ліжку", – сказав Риженко.

"Продовжує цинічно використовувати титули": звільнений через Меган Маркл телеведучий знову розкритикував герцогиню

Звільнений через Меган Маркл телеведучий Пірс Морган, якому довелося покинути телепрограму Good Morning Britain на британському телеканалі ITV після того, як він заявив, що не вірить жодному слову герцогині в її інтерв'ю Опрі Уїнфрі, знову накинувся на дружину принца Гаррі з критикою.

Напередодні Меган оголосила про те, що написала книгу для дітей під назвою "Лавка", яка вийде в друк 8 червня цього року.

Моргана обурило те, що на обкладинці книги вказано не ім'я та прізвище автора, а титул — Меган, герцогиня Сассекська. Пірс, який тепер веде свою власну колонку для видання Daily Mail, каже, що колишня американська актриса цинічно продовжує користуватися своїми королівськими титулами, заробляючи гроші, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Як вважає телеведучий, вона робить це, тому що знає, що зв'язки з королівською сім'єю – це єдина причина, через яку їй платять величезні суми за те, щоб "вивергати її унікальну єлейну благочестиву тарабарщину в документальних фільмах Netflix, подкастах Spotify або дитячих книгах".

Мама Ілона Маска, канадсько-південноафриканська модель Мей Маск знялася в новій фотосесії в наряді української дизайнерки. ФОТО

Мама Ілона Маска, канадсько-південноафриканська модель Мей Маск знялася в новій фотосесії в наряді української дизайнерки.

73-річна зірка стала головною героїнею травневого номера мексиканського L'Officiel, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

У новій фотоісторії Маск з'явилася в ефектних образах, в числі яких - аутфіт від українського дизайнера Світлани Бевзи. Зокрема, модель приміряла білу туніку з весняно-літньої колекції Bevza.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини