MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 травня 2021

258 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  18 травня.

"Ми маємо опозицію не до влади, а опозицію до держави". Данілов назвав ОПЗЖ філією Єдиної Росії і звинуватив її в російській пропаганді

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що партія ОПЗЖ знаходиться в опозиції не до влади, а до України в цілому. Її учасники дублюють і розвивають російські пропагандистські наративи.

Він також назвав фракцію ОПЗЖ російською філією політсили президента РФ Володимира Путіна Єдина Росія, інформує UAINFO.org.

"У ці складні часи всередині країни ми маємо опозицію не до влади, а опозицію до держави, до самого факту її існування. Лицемірство заяв керівників фактично російського політичного представництва в Україні - партії ОПЗЖ - навряд чи може здивувати, особливо з огляду на, що вони виписуються за лекалами "школи" пропагандистів імені Симоньян. Але зухвалість останнього партійного звернення щодо політичної ситуації в Україні викликає особливе здивування", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Власне, фактично російська філія "Єдиної Росії" в особі ОПЗЖ ставить ультиматум і шантажує не тільки Україну, але й світ загрозою розв’язання війни в Європі шляхом активізації військових дій на сході України. Нахабно погрожує нам на нашій землі, прозоро натякаючи на російські війська, які вони розглядають як свій актив тиску на українську владу та світове співтовариство, зазначив Данілов.

"Крапку іменем України поставлено". Медведчук не оскаржив рішення суду у справі щодо книги про Стуса — Кіпіані

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення суду у справі про публікацію книги Справа Василя Стуса.

Про це повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані, інформує UAINFO.org.

"Є гарна новина. Маємо документальний доказ, що нєкто Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду щодо книги "Справа Василя Стуса". Отже, крапку іменем України поставлено", – написав він.

За словами Кіпіані, попереду ще рішення суду, що стосується розміру витрат на юридичну допомогу.

"Медведчук не хоче компенсувати оплату роботи захисників видавництва. Дивна річ – не було б безглуздого позову – не було б найнято адвокатів, вони б не витрачали час на цю справу і так далі", – написав він.

Фурса: В Киеве просто хотят поставить своего человека. Мы уже видели таких птенцов Януковича. Лояльных, верных и не очень талантливых

"Задача – очень хочется Киев. Условия задачи – всех твоих людей фиг выберут киевляне. Все они пролетают как фанера над Парижем. Но, блин, хочется контролировать Киев. Что делаешь? Есть возможность назначить своего человека на главу КМДА. Юридическая. Но это не по понятиям. Не соответствует традициям. Не популярно. А ты делаешь только популярные вещи", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.   

"Что надо сделать? Дискредитировать главу города. Чтобы сделать назначение своего человека управлять городом, который сам себе выбрал руководство, популярным.

Исполнение следует. На арене силовики. Надо дискредитировать Кличко по максимуму, чтобы выступать спасителем Киева и киевлян от коррумпированного боксера.

Есть ли проблемы в Киеве? Да полно. Есть ли коррупция в Киеве? Да полно.

Россия продолжает вербовку европейских политиков

Не так давно я опубликовал серию материалов посвященных инфильтрации Россией в европейские страны, как своих агентов, так и вербовке внутри европейских структур не просто одиночных агентов влияния, а целых организаций, в большинстве своём – политических партий. В первую очередь с целью лоббирования интересов Кремля в странах ЕС.

И вот, что называется не прошло и полгода, а очередной эпизод такой вербовки всплыл на поверхность, пишет военно-политический обозреватель Александр Коваленко, информирует UAINFO.org.

Так, стало известно, что гражданин Российской Федерации Вадим Беликов вербовал членов голландской партии “Splinter” для отстаивания интересов Москвы в этой стране. На это дело был выделен бюджет в размере 250 тыс евро. А интересы у Москвы в Нидерландах более чем просто стратегические, с учётом, например, хотя бы дела по катастрофе рейса МН-17 в которой главным виновником является именно РФ.

Прекрасно известно, что Россия в странах ЕС регулярно проводит кампании по вербовке политических деятелей и партий, выражающих евро скептические взгляды либо крайне радикальные. Но данное расследование станет первым случаем доказанной попытки Кремля повлиять на политику Нидерландов, которых до того было множество.

Грішний трон Кирила. Історія про великі гроші, розпусту, амбіції та ФСБ

Глава РПЦ Кирило хотів увійти в топ світової політики. Але потрапив у опалу і тепер спостерігає захід русского міра

Володимир Гундяєв (Кирило) зробив блискучу кар'єру в релігії. До 2021 року він – дуже багата людина (ймовірно) з маєтками у всій Росії, автопарком, сотнями слуг, готових виконати будь-яке бажання. А ще у нього є впливові покровителі в Кремлі і на Луб'янці, йдеться  у матеріалі Валерії Кондратової на Liga.net, інформує UAINFO.org.

Шлях у велику віру розпочався для нього в 18 років, коли його наблизив до себе завербований КДБ священик. Можна сказати, що все своє життя Володимир Гундяєв провів під контролем спецслужб. А, отримавши позивний "Михайлов", і сам розпочав будівництво імперії в православному світі, невідривно пов'язаної з державним апаратом.

Іншого досвіду у Гундяєва не було. Тому навряд чи він вважає, що робота на спецслужби – це щось неправильне. Але якщо за часів СРСР співпрацю з КДБ можна було виправдовувати можливими антирелігійними гоніннями, то сьогодні роботу на ФСБ виправдати цим не вийде. Служителі російської церкви роблять це добровільно, допомагаючи Росії через релігію поширювати політичний вплив за кордоном, розповідають LIGA.net багато колишніх служителі РПЦ.

Задолго до развода Билл Гейтс вел себя весьма предосудительно и волочился за женщинами – The New York Times

Мелинда Френч Гейтс выражала обеспокоенность по поводу отношений своего мужа с Джеффри Эпштейном и обвинений в сексуальных домогательствах, выдвинутых против его инвестиционного менеджера. У него также был роман с сотрудницей, пишет The New York Times, информиурет UAINFO.org 

Ктому времени, когда Мелинда Френч Гейтс решила расторгнуть свой 27-летний брак, ее муж был известен всему миру как первопроходец в сфере программного обеспечения, миллиардер и щедрый филантроп.

Но в определенных кругах у Билла Гейтса появилась репутация человека весьма предосудительного поведения на рабочем месте. На фоне развода одной из самых богатых и влиятельных пар в мире эти факты привлекают к себе новое, более пристальное внимание.

В 2018 году Мелинде Гейтс не понравилось, как ее муж обошелся с ранее неизвестными обвинениями в сексуальных домогательствах, которые были выдвинуты против его давнего менеджера по инвестициям, о чем рассказали два осведомленных источника. Когда Билл Гейтс решил урегулировать это дело конфиденциально, его супруга настояла на проведении стороннего расследования. Менеджер Майкл Ларсон сохранил свою работу.

Лавров объявил Арктику российской

Глава МИД России Сергей Лавров заявляет, что Арктика - это российская территория. Об этом он сказал, говоря о претензиях Норвегии из-за военной активности РФ в регионе, пишет Интерфакс.

"Но всем прекрасно было давно известно, что это наша территория, это наша земля", - сказал он.

По его словам,  Россия отвечает за то, чтобы арктическое побережье было безопасным, и все, что там делает РФ, абсолютно законно и легитимно. 

"У нас возникают вопросы к таким нашим соседям как Норвегия, например, которая всячески пытается обосновать необходимость перехода НАТО в Арктику. В Рейкьявике на министерском заседании Арктического совета, конечно, будем об этом откровенно говорить", - сказал Лавров.

"Украина, спасибо, иди-ка ты в ж#пу. Не смогли улететь в Стамбул из-за гребаного законодательства", – в Харькове женщина с детьми устроила показательную "расправу" над паспортами. ВИДЕО

В Харькове женщина с детьми не смогла полететь в Турцию. В результате она показательно выбросила паспорт гражданки Украины и заставила сделать это и своих детей.

Видео "расправы" над загранпаспортами выложили в Сети, информирует UAINFO.org со ссылкой на ТСН.

На видео женщина сообщает, что она вместе с детьми пыталась вылететь в Стамбул, но "из-за гребаных украинских законов" не смогла этого сделать.

"Мы сегодня не полетели в Стамбул. Мы не смогли улететь в силу определенных причин украинского законодательства. Во второй раз покупаем билеты. Полетели", — сказала женщина и выбросила свой паспорт, а ее дети свои. 

Стрибнув з мосту після смерті батьків від COVID-19: у лікарні помер 15-річний син Родікових. ВІДЕО

Сьогодні, 18 травня, о 6 ранку в лікарні помер 15-річний Денис Родіков - син багатодітних батьків, які померли від ускладнень COVID-19.

Про смерть хлопця повідомили у поліції Київської області, інформує UAINFO.org.

Вчора зранку Денис пішов із дому, лишивши в соцмережах допис про те, що має намір покінчити життя самогубством, а потім стрибнув з мосту. Поліція стверджує, що не чекала підтвердження про зникнення і розпочала пошуки одразу після того, як хлопець пішов з дому.

"Правоохоронці відстежували камери відеонагляду, встановили всі можливі зв'язки зниклого та тримали постійний контакт з усіма рідними та друзями Дениса. Для пошуків хлопця були залучені всі підрозділи поліції Фастівщини, оперативники, спецпризначенці, ювенальні поліцейські Київщини, підключили аеророзвідку та кіберполіцію", - розповіли правоохоронці.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини