MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 червня 2021

261 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  1 червня.

Мовний реванш не пройшов! Але маємо пам’ятати кожного, хто голосував за знищення єдиної державної мови – політолог 

"Мовний реванш не пройшов! Але ми маємо пам’ятати кожного, хто голосував за законопроекти про знищення єдиної державної мови. "За" натиснули свої кнопки 204 депутати. 172 – Слуга народу. 15 – ОПЗЖ. 7 – "За Майбутнє". Решта – позафракційні", – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран, інформує UAINFO.org.

"Обіцяю кожному з них на ефірах "гарячу ванну". Вони мають запам’ятати: раз і назавжди прибрали руки геть від мови! Не подобається – Ростов поруч! Щодо позиції Разумкова – тут все просто пояснюється. Спікер готується до сольної політичної кар’єри. Тому за лояльність олігархічних каналів пішов на пряме порушення регламенту, потягуючи законопроекти, які атакували мову.

Ну що ж, хоч сьогодні перемога за нами, але боротьба за мову триває. Тримаємо стрій", – завершує політолог. 

Зеленский о Меркель: "Я от нее ожидал большего"

Президент Владимир Зеленский заявил в интервью немецкому изданию Frankfurter Allgemeine Zeitung, что ожидал большего от канцлера Германии Ангелы Меркель. Текст интервью во вторник, 1 июня, публикует Офис президента, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

"Ангела Меркель многое сделала для Украины. Это правда. И я ей очень благодарен как украинец. Мы хотим большего, и я от нее ожидал большего, особенно в нормандском формате. Мы благодарны за то, что у нас есть, но я знаю, что Германия может больше. Потому что-то, что они делают для нас, они делают для себя. Почему они этого не понимают - я не знаю", - сказал Зеленский.

Он отметил, что внешнеполитический советник канцлера Германии прямо не смог ответить на вопрос о признании РФ стороной конфликта на Донбассе. "Они не смогли прямо ответить на этот вопрос. Я считаю, что это проблема. Я не могу быть дипломатичным в этих вопросах, потому что семь лет идет война, убивают людей. И у нас нет времени постоянно бегать по кругу", - сказал президент Украины.

The Atlantic: Беларусь законно посадила самолет Ryanair, и это еще хуже

Рейс 4978 компании Ryanair пролетал через белорусское небо на пути из Афин в Вильнюс, когда Служба контроля воздушного движения в Минске сообщила экипажу тревожную новость. "У вас на борту бомба. Мы рекомендуем вам приземлиться", - сказал белорусский чиновник.

Белорусский истребитель МиГ-29 появился у крыла лайнера Ryanair, чтобы подчеркнуть эту "рекомендацию". Через несколько минут после того самолет приземлился. А белорусские правоохранители арестовали двух пассажиров: белорусского диссидента Романа Протасевича и его девушку Софию Сапегу. Остальные пассажиры полетели дальше в Вильнюс кроме еще нескольких, которые решили остаться в Минске. Может ради прогулок по городу, а может потому, что они были белорусскими агентами на борту. Об этом на страницах The Atlantic пишет Грэм Вуд, информирует UAINFO.org со ссылкой на УНИАН.

Исполнительный директор Ryanair назвал инцидент "государственным похищением". Но это не так. Технически нужно быть на борту самолета, чтобы угнать его. Но, несомненно, история с рейсом Ryanair была ужасной, а особенно потому, что Беларусь смогла посадить его без нарушения международных законов. Конечно же, бомба была выдумкой. Беларусь утверждает, что ХАМАС прислал письмо Международному аэропорту Минска о том, что собирается взорвать самолет, если ЕС "не прекратит поддерживать Израиль в войне" в Секторе Газа.

Зняли з літака: у Росії затримали опозиціонера Пивоварова

Колишнього виконавчого директора "Відкритої Росії" Андрія Пивоварова затримали в аеропорту "Пулково".

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, інформує UAINFO.org.

Літак авіакомпанії LOT розгорнули на злітній смузі. Співробітники ФСБ сказали, що він знаходиться в розшуку. 

"Тільки що мене зняли з літака в Пулково. Летів відпочити, пройшов митницю ніяких питань не було. Літак вже пройшов руліжку, як раптом стоп. Під'їхали менти і вивели мене", - написав він. 

Пивоваров летів рейсом Санкт-Петербург-Варшава. Він повинен був вилетіти о 18:20, але в підсумку затримався на півтори години.

Сергій Гайдай: Треба визнати, що Порошенко був або надзвичайно слабким чи нерозумним президентом, або підступним зрадником

Що таке логіка? Це коли треба визнати, що Порошенко був або надзвичайно слабким, чи нерозумним президентом, або підступним зрадником.

І навіть не потрібні плівки, які оприлюднила команда Бігуса. Просто треба згадати реальні події 2014-2019 років, пише у Facebook політтехнолог Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.

Або він нічого в країні не контролював: не знав, які перемовини вів Медведчук з Кремлем і з колоборантами з "ДНР" і "ЛНР", хоча всі його розмови писала СБУ. Не знав, як кум Путіна рейдернув українську трубу і заробляв на транзиті нафтопродуктів. Як він домовився з сепаратистами і заробляв на постачанні вугілля з окупованих терріторій, коли на фронті гинули українські бійці. Не знав, що керована їм СБУ возить мільйони "кеша" бойовикам у Донецьк. 

Або знав і нічого не міг заподіяти? Не вистачало рішучості і політичної волі? Був безсилий униможливити захоплення украінских телеканалів і перетворення їх у російські пропагандистські медіа майданчики? І значить цей "шут" і "акторишко" Зеленскій виявився значно сильнішим президентом у справі захисту національних і державних інтересів і в справі боротьби з агентом Кремля Медведчуком?

В Україні стрімко пришвидшилося зростання зарплат – НБУ

Зростання заробітної плати в Україні стрімко пришвидшилося у всіх секторах. Значною мірою це пояснюється низькою базою порівняння, йдеться в макроекономічному та монетарному огляді Нацбанку за травень 2021 року.

«Зростання заробітної плати стрімко пришвидшилося у всіх секторах, значною мірою через низьку базу порівняння — найсуттєвіше у секторах, які найбільше постраждали від минулорічного жорсткого локдауну. Також тривало зростання зарплат у медицині, у тому числі через „ковідні“ доплати. Крім того, карантин цього року мав менший вплив на економічну активність, що підтримувало зростання зарплат», — розповіли в НБУ, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ

В квітні зростання номінальних та реальних зарплат становило відповідно 29,8% та 19,7% в річному вираженні.

Радуцький повідомив, скільки приблизно українців могли безсимптомно перехворіти на COVID-19

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький заявив, що, за оцінками експертів, орієнтовно 20% населення України могло безсимптомно перехворіти на COVID-19.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook учора, 31 травня, ввечері, інформує UAINFO.org.

"Майже неможливо підрахувати кількість безсимптомних пацієнтів, але, за оцінками експертів, це орієнтовно 20% населення", – завив він. 

Радуцький також додав, що, враховуючи досвід минулого року, можна припустити, що наступна хвиля пандемії "буде очікувати нас восени. У МОЗ є декілька місяців, щоб пришвидшити вакцинацію і зламати вже звичний сценарій розвитку подій".

Ксения Мишина откровенно рассказала об издевательствах первого мужа

Украинская актриса, главная героиня шоу "Холостячка" Ксения Мишина откровенно рассказала, что ее первый супруг издевался над ней и был абьюзером в отношениях. По словам знаменитости, на момент знакомства с ним ей было всего 20 лет, и она не сразу влюбилась в ухажера.

Как оказалось, мужчина был старше нее на 10 лет, а актриса на то время была увлечена учебой. Но однажды утром Мишина проснулась и подумала, что ей чего-то не хватает и "возможно она любит этого человека". Об этом кинозвезда сообщила в программе "Украинские сенсации", информирует UAINFO.org.

После этого влюбленные начали жить вместе и вскоре актриса узнала, что беременна. По словам Мишиной, это очень повлияло на отношения.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини