MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 червня 2021

233 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  11 червня.

10 тысяч долларов: Кривонос заявил, что на обмене пленными "зарабатывают немалые деньги"

На обмене пленными между Украиной и вооруженными формированиями России на Донбассе ("Л/ДНР") "зарабатывали обе стороны". За возвращение одного из военных за три дня с украинской стороны якобы просили 10 тысяч долларов.

"Финансовую сторону" обмена прокомментировал бывший заместитель секретаря Совета национальной безопасности и обороны Украины, экс-первый заместитель командующего Сил специальных операций Сергей Кривонос. Он выступил в политическом ток-шоу "Право на владу", информирует UAINFO.org. 

"На этом [обмене] зарабатывают деньги – и немалые деньги. И представители этой стороны, и той стороны, и это стыд. Если бы можно было пригласить родственников тех, кого уже меняли, они бы назвали конкретно: кто говорил, какие деньги требовали, кто платил. Потому что некоторые не платили", – утверждал недавно уволенный из ВСУ Кривонос.

Росія сьогодні почне закачувати газ до першої нитки "Nord Stream-2"

Будівництво морської частини першої нитки газопроводу "Північний потік-2" дном Балтійського моря з Росії до Німеччини завершене, з 11 червня почнеться його заповнення газом.

Про це повідомила компанія-оператор трубопроводу Nord Stream 2, передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Згідно із повідомленням, 10 червня укладені з боку Росії та Німеччини морські секції газопроводу були з’єднані між собою. З 11 червня розпочнуться пусконалагоджувальні роботи із заповнення газопроводу газом. 

Втім це не означає, що газопровід буде найближчим часом запущений в експлуатацію. Згідно з повідомленням, пусконалагоджувальні роботи триватимуть кілька місяців. Крім того, газопровід повинен пройти сертифікацію й інші процедури. 

Крім того, наразі триває укладання труб другої нитки газопроводу, додали в компанії. 

Кочетков: Кто планировал и реализовывал военные операции таким образом, что наши воины тысячами оказывались в плену?

"Глянул краем глаза интервью с Петром Порошенко по поводу “пленок Медведчука”. Там "крыголам", разумеется, втюхивает, как он неистово боролся за освобождение каждого нашего пленного, при этом Виктора Медведчука старательно старается не упоминать вообще", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александ Кочетков, информирует  UAINFO.org.

"Но начинать надо не с этого. Начинать надо с ответов на основополагающие вопросы.

В частности, а почему столь массово появились наши пленные, которых пришлось «героически освобождать»? Кто планировал и реализовывал военные операции таким образом, что наши воины тысячами оказывались в плену? 

Я знаю, что в 2014 году Валерий Гелетей и Виктор Муженко ежедневно являлись в администрацию президента, и там вместе с Петром Порошенко двигали фишечки по оперативным картам, изображая из себя военных стратегов. Но на деле эти игрища в Петра Бонапарта закончились тем, что наши бойцы оказались в котлах и под артиллерийским обстрелом с территории противника. И вынуждены были спасаться, сдаваясь в плен…

Справа Стуса: Медведчука зобов'язали виплатити видавництву 300 тисяч

Київський апеляційний суд зобов'язав народного депутата Віктора Медведчука виплатити видавництву Віват майже 300 тисяч гривень витрат на судовий процес про заборону книги журналіста Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса. Відповідне визначення від 1 червня розміщено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Про це пише Корреспондент, інформує UAINFO.org.  

"Стягнути з ОСОБА_1 (Медведчук, - ред.) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Видавництво Віват судовий збір за подачу апеляційної скарги в розмірі 2 305 грн. 20 коп. Стягнути з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Видавництво Віват витрати на юридичну допомогу і витрати, пов'язані з розглядом справи в суді першої інстанції в розмірі 295 772 грн. 17 коп.", - йдеться в тексті постанови. 

Тобто, загалом Медведчук має компенсувати видавництву Віват 298 077, 37 гривень.

Ударивший Макрона признался, что хотел кинуть в президента Франции яйцом

28-летний Дэмиан Тарел, который дал пощечину президенту Франции Эммануэлю Макрону во время его визита в департамент Дром, не жалеет о своих действиях. Он признался, что даже планировал бросить в главу государства какой-то предмет.

Об этом Тарел заявил в четверг, 10 июня, отвечая на вопрос судьи, сообщил телеканал BFM, информирует UAINFO.org.  

В ходе слушаний злоумышленник сказал, что не отказывается от своих действий.

Ударивший добавил, что за несколько дней до визита президента планировал, что бросит в Макрона яйцо или кремовый торт. Таким образом он хотел показать, что президент "олицетворяет в его глазах упадок страны". Тарел заявил, что чувствовал необходимость выразить свое возмущение политикой президента, который, по его словам, "был выбран не всем народом Франции".

Бутусов: Україна не має виконувати заборону УЄФА щодо надпису "Героям Слава!" на формі збірної

Україна не має виконувати заборону УЄФА щодо надпису "Героям Слава!" на формі збірної команди, ніяких компромісів у питанні форми бути не може.

Пропагандист Путіна висміяв росіян за реакцію на форму Збірної України: ідіотизм

Кремлівський пропагандист Володимир Познер різко висловився про реакцію своїх співвітчизників на нове вбрання Збірної України до Євро-2020.

Про це він розповів російському виданню Sport24, інформує UAINFO.org.

Істерику Москви він назвав "ідіотизмом".

"Послухайте, українці зробили цю форму саме для того, щоби нас зачепити, і ми повелися. Замість того, щоби просто проігнорувати чи підняти насміх, ми серйозно обговорюємо це, обурюємося. Це такий ідіотизм. Вони хотіли нас задіти – і заділи", – констатував Познер.

Скандал у Росії з приводу форми української Збірної спалахнув, коли в Києві, 6 червня, презентували оновлений дизайн спортивного екіпірування, який УЄФА затвердила.

Китайський марсохід "Чжужун" надіслав нові фото з червоної планети

Марсохід надіслав нові фото з Марса / фото китайського національного космічного управління

Китайський марсохід "Чжужун" надіслав на Землю нові знімки з Червоної планети.

Як пише китайське інформаційне агентство Сіньхуа, знімки оприлюднило Національне космічне управління, інформує УНІАН.

На кадрах – сам ровер, а також посадкова платформа.

Повідомляється, що церемонія оприлюднення знімків відбулася у Пекіні.

"Ця подія є свідченням успішності першої китайської місії з дослідження Марса із застосуванням космічного апарату. На фото зображені панорама Марса, його рельєф в місці посадки, посадковий модуль з державним прапором КНР, а також сам марсохід", – йдеться в повідомленні агентства.

Сім міфів про вакцинацію від COVID-19. Що повинен знати кожен

Які міфи змушують людей боятися щеплень і яка реальна ситуація?

Ситуація в Україні двоїста. З одного боку, за даними соцдосліджень, 51% опитаних українців не хочуть вакцинуватися. З іншого — в пункти вакцинації шикуються черги охочих повернутися до нормального життя, пише у своєму блозі на НВ народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, Вікторія Вагнєр, інформує UAINFO.org.

Які міфи змушують людей бояться щеплень і яка реальна ситуація по вакцинам?

Міф 1. Деякі турбуються, що нібито вакцина на основі іРНК може змінити ДНК

Давайте розберемося: іРНК — це інформаційна РНК. Необізнані неправильно інтерпретують схожість абревіатур ДНК і РНК. Обидві молекули мають відношення до генетичної інформації. Але ДНК — відповідає за зберігання та передачу з покоління в покоління біологічної інформації про генетичну програму розвитку живих організмів, в тому числі людей. ДНК ще називають хранителем генетичного коду. А іРНК — це маленький фрагмент іншої молекули, яка не в змозі вбудуватися в ДНК.

Чому? Для того щоб це зрозуміти, потрібно знати будову клітини. ДНК знаходиться в ядрі клітини. Інформаційні РНК не можуть проникнути в ядро клітини, отже, вони не мають доступу до ДНК.

"Красива серцем". Гурт KAZKA випустив нову пісню, яка стала саундтреком до серіалу. АУДІО

Мегапопулярний гурт KAZKA презентував нову пісню "Красива серцем", яка стала саундтреком до серіалу "Моя улюблена Страшко", що вийде на каналі "1+1".

Нова аудіоробота опублікована на YouTube-каналі музичного колективу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Красива серцем" – пісня-експеримент для гурту, адже тут манера співу фронтвумен Олександри Заріцької відрізняється від звичного звучання, як і сама музика. Слухач стикається із зовсім новим форматом, але все це об’єднує звична гармонія та звуки сопілки Дмитра Мазуряка", - йдеться в описі до треку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини