MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 червня 2021

141 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  17 червня.

"Маніяк тактично переміг, війни уникнути неможливо", – Мирослав Гай про зустріч Байдена і Путіна

Волонтер Мирослав Гай, коментуючи факт зустрічі президентів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна у Швейцарії, зазначив, що господар Кремля домігся свого – американський лідер визнав його гідним партнером-супротивником.

"Маніяк тактично переміг. Йому тисли руки, його вітали на найвищому рівні, його визнали. Він, всесвітній убивця та гвалтівник, визнаний президентом США, як достойний перемовник та партнер-супротивник", – пише на своїй сторінці у соцмережі відомий волонтер Мирослав Гай, інформує UAINFO.org

Що це означає для України? Агресія посилиться, особливо її гуманітарні та інформаційні аспекти. Розширення війни неминуче, бо абстрактні Байден, Меркель, Макрон, тощо тимчасові, а Путін політично, умовно, «вічний», а отже вектор не зміниться.

Рефат Чубаров: "Чому розлютився Путін та показилися депутати Державної думи Росії?"

18 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт "Про корінні народи України" (№ 5506), визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Рефат Чубаров, інформує UAINFO.org.

Доповідати законопроект на пленарному засіданні Верховної Ради України доручено віце-прем'єр-міністру України – міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексію Рєзникову.

Ми не сумнівалися в тому, що внесення в парламент України довгоочікуваного законопроекту, спрямованого на врегулювання правового статусу корінних народів України, приверне увагу російських політиків, бо відомо, що Москва уважно відстежує всі процеси в Україні, які об'єктивно наближають час деокупацію Криму.

Однак ми не могли припустити, що законопроект, покликаний ростлумачити термін «корінні народи», що входить в кілька статей Конституції України і який використовується в інших правових актах, а також закріпити в законодавстві країни права корінних народів, що випливають з міжнародних зобов'язань України, викличе настільки шалену істерику в Росії.

Казарин: Россия хочет сравняться со своим советским родителем. Потому что она до сих продолжает жить в его тени

"Стенограммы встречи Байдена с Путиным нет и не будет. Нам остается лишь догадываться об общей интонации их разговора. Но российский президент слишком долго находится у власти, слишком много наговорил в прошлом, а потому несложно предположить, что именно он готов предлагать своему американскому коллеге. Ему важно, чтобы его не унижали", -  об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Павел Казарин, информирует UAINFO.org.

"Вот уже двадцать лет он пытается отстроить то, что рухнуло в 1991-м. Во внутренней политике ему впору праздновать победу. Несогласные молчат. Говорящие сидят. Амбициозные уехали. Системную оппозицию курирует Администрация президента, несистемную – ФСБ. Публичная политика обнесена крепостными стенами и оборонительными рвами.

Но во внешней политике Москва так и не сумела получить главного – ярлыка на княжение. При всей своей показной тяге к «суверенитету», при всей демонстративной позиции «никто нам не указ», Кремль отчаянно хочет того, чтобы эта позиция получила санкцию. Со стороны тех столиц, с которыми Москва еще тридцать лет назад сидела в мировом Политбюро. Со стороны тех государств, которые Кремль только и считает ровней себе.

Москве хочется, чтобы ее признали равной. Чтобы не отчитывали и не пренебрегали. Россия хочет сравняться со своим советским родителем. Потому что она до сих продолжает жить в его тени. И та очевидная дистанция в отношении запада к СССР и в его же отношении к Российской Федерации, вероятно, ранит не меньше, чем ранит подростка тень могущественного родителя.

Різко схудлий Кім Чен Ин заявив про напружену ситуацію з продовольством в країні

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на початку місяця здивував ЗМІ, з'явившись на публіці після тривалої відсутності в медійному просторі значно стрункішим. У новому іміджі керівник КНДР, вага якого раніше перевищувала позначку у 140 кілограмів, прийшов на засідання політбюро.

Тепер, як повідомляє видання New York Post, 37-річний Кім заявив на пленарному засіданні центрального комітету Трудової партії про те, що в країні склалася "напружена ситуація" з продовольством. І попередив, що населення в найближчому майбутньому може відчувати нестачу їжі, інформує UAINFO.org.

"Курс біткоїна виросте до $250 тис. наступного року", – американський мільярдер Тім Дрейпер

Співзасновник венчурної компанії Draper Fisher Jurvetson Тім Дрейпер заявив, що всі почнуть приймати біткоїн, коли його курс виросте до $250 тис. в 2022 році. Дрейпер також прогнозує величезний успіх криптовалюти.

"Дайте йому близько півтора року, і всі роздрібні продавці будуть використовувати Opennode (процесор платежів у біткоїн), так що всі братимуть біткоїн", — заявив експерт з венчурного інвестування Тім Дрейпер, стан якого оцінюють приблизно в один мільярд доларів, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За його словами, вже до кінця наступного року вартість біткоїна досягне $250 тис. за одну монету. Дрейпер також заявив, що ця криптовалюта буде ядром всієї фінансової діяльності протягом наступних 20−30 років.

Мільярдер впевнений, що незабаром всі великі компанії візьмуть приклад Microsoft, Starbucks, PayPal, Home Depot і почнуть приймати біткоїн у якості платіжного засобу.

В Умані поліцейський намагався з'їсти 500 доларів хабара

В Умані поліцейський намагався з'їсти отриманий хабар, щоб знищити докази.

Як повідомили в прокуратурі Черкаської області, старший дізнавач сектору дізнання Уманського районного управління поліції вимагав хабар у 2000 доларів за повернення вилученого автомобіля Audi А6, інформує UAINFO.org.

Він отримав від заявника першу частину траншу в 500 доларів, після чого був затриманий, а потім намагався з'їсти докази. 

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України - одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе вчинення такої посадовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. 

"Почаївська лавра могла стати українською в 1992 році" – професор Петро Кралюк

Нині Почаївська Успенська лавра лишається оплотом «русского мира» на теренах України. Вона належить Українській православній церкві (Московського патріархату), а реально – Російській православній церкві (РПЦ), маючи статус ставропігійного монастиря.

Зараз вам у цій обителі не розкажуть про те, що в 1992 році лавра могла б стати українською й перейти до створюваної тоді Української православної церкви Київського патріархату. Однак цього не сталося. Хоча передумови для цього були, пише голова Вченої ради Національного університету "Острозька академія", професор, заслужений діяч науки і техніки України Петро Кралюк для Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

ВВС: Австралію оповило павутиння. Що відбувається і де воно взялось?

Біля австралійських міст, які нещодавно постраждали від повені, утворилися масивні павутинні сітки, що оповили мережі та огорожі, пише ВВС, інформує UAINFO.org

Мешканці регіону Гіпсленд у штаті Вікторія кажуть, що павутиння з'явилося після кількаденних злив.

В одному регіоні павутиння простягалося уздовж дороги на понад кілометр.

Експерти кажуть, що павутиння утворилися завдяки тактиці виживання павуків, коли вони викидають шовкові нитки, щоб піднятися вище від землі.

Доктор Кен Вокер, старший куратор відділу комах з Музеїв Вікторії, каже, що таке павутиння утворили мільйони павуків. 

"Павукам, що живуть на землі, потрібно дуже швидко піднятися з землі. Шовкові нитки чіпляються за рослини, і вони можуть врятуватися", - сказав він газеті The Age.

1098 каратів. Знайшли один з найбільших алмазів у історії

У Ботсвані показали алмаз, який вважають третім за величиною у світі. Його вага - 1098 каратів, пише ВВС, інформує UAINFO.org 

Алмаз продемонстрували президенту Моквітсі Матсісі через два тижні після того, як його знайшла видобувна компанія Debswana.

Величезний коштовний камінь лише трохи легший від другого в світі найбільшого алмазу, знайденого в 2015 році у тій же Ботсвані - Леседі ла Рона вагою 1 109 каратів.

А найбільшим алмазом, який коли-небудь знаходили, є "Кулліан" або "Зірка Африки" вагою 3 106 каратів. Його знайшли ще у 1905 році у Південній Африці.

Знайдений зараз у Ботсвані камінь ще має отримати свою назву.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини