MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 червня 2021

301 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  23 червня.

Штам коронавірусу "Дельта" вже в Україні, – секретар РНБО

В Україні зафіксували випадки штаму коронавірусу під назвою "Дельта". Цим штамом коронавірусу інфікувалися 2 людини.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "ТСН", інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Украхна.

Як повідомляє "ТСН", секретар РНБО розповів про двох інфікованих новим штамом коронавірусу - це 66-річна жінка та 16-річна дитина. Вони нещодавно повернулися з Росії, а симптоми хвороби з'явилися вже в Україні, де їм і зробили тест на коронавірус. 

"У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, дві приватні та дві державні, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ", - сказав Данілов.

Береза: Скоро Украина столкнется с бедствием. Рассчитывать на государство не стоит

Час общения с западными медиками и вирусологами, а потом с нашими, погрузили меня в состояние, близкое к панике. Дело в том, что индийский штам COVID-19, которому присвоено свое имя "дельта", – это уже то неотвратимое бедствие, с которым столкнётся Украина в ближайшее время и к которому мы не готовы.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org. 

Начнём с того, что его отличительной особенностью является высокая степень заразности и быстрое распространяется болезни. Кроме того, лишь вакцины остаются эффективным методом противодействия ему, но только при условии полного завершения курса вакцинации. Но и эффективность вакцин абсолютно разная. Тем более, что уже есть информация о том, что этот штамм обнаружили у вакцинированных. Но в любом случае, вакцинированные показывают "более легкое" протекание заболевания в случае инфицирования после вакцинации.

А на фоне всего этого появляется информация, что в Украине упали темпы вакцинации и за последние сутки привились только 4,3 тысячи украинцев, а Pfizer все ещё недоступен для большинства. Да и обеспечение больниц по прежнему оставляет желать лучшего. Но наша власть кормит людей сказками и рассказывает, что она готова, как никогда.

В офісі Зеленського відповіли на слова Путіна щодо “організації Майдану” США

Колишній президент України Віктор Янукович втік до Росії під час подій Революції гідності у 2014 році не від конкретних лідерів тодішньої опозиції, не від міфічного впливу Держдепу США, а від народного гніву.

Про це йдеться в переданому кореспонденту УНІАН коментарі радника керівника Офісу президента Михайла Подоляк щодо слів президента РФ Володимира Путіна про події 2013-2014 років, інформує UAINFO.org.

«Було би наївним очікувати від керівництва РФ визнання, що кожен народ має право на повноцінний протест проти антидержавних дій тих, хто займає найвищі державні посади. Але факти дуже чіткі. І беззаперечні. (Колишній президент України Віктор – УНІАН) Янукович у 2014 році втік до Росії не від конкретних лідерів тодішньої опозиції, не від міфічного впливу Держдепу США, а від народного гніву», - заявив він.

Як зазначив Подоляк, Янукович боявся, що люди йому не пробачать намагання «зламати» мрію українців про приєднання нашої держави до спільноти європейських народів.

Портников: Захід не хоче провокувати Путіна. Хай собі гниє в Кремлі

Після зустрічі із колишньою кандидаткою на посаду президента Білорусі Світланою Тихановською у Євросоюзі оголосили про запровадження нових санкцій проти режиму Олександра Лукашенка. Цей, так званий четвертий пакет європейських санкцій, торкнувся провідних секторів білоруської економіки.

Це експорт калійних добрив, нафти і нафтохімічних продуктів, а також тютюнова промисловість і фінансовий сектор. Саме ці галузі економіки приносять Білорусі головну валютну виручку. Одночасно з Європейським Союзом свої санкції посилили Сполучені Штати і Велика Британія, - пише Віталій Портников для "Букви", інформує UAINFO.org.

Значно розширено список чиновників і бізнесменів, які потрапили під санкції Заходу, серед них члени сім'ї білоруського правителя, але що найголовніше – російський "гаманець" Лукашенка, власник нафтових компаній "Русснефть" і "Сафмар" Михайло Гуцерієв.

"Господар життя": у Києві через нардепа Тищенка затримали виліт літака. ВІДЕО

Народний депутат Микола Тищенко затримав виліт літака з Києва до Ужгорода, бо перед тим, як зайти на борт, він знімав відео з кількох дублів. Відзнятий ролик з'явився на сторінці нардепа у Facebook.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола в Facebook, інформує UAINFO.org.

Як зазначив журналіст, окрім затримки рейсу, нардеп відзначився ще й тим, що до літака його підвезли прикордонники.

"Микола під'їхав до літака не з усіма пасажирами на автобусі, а на автомобілі Державної прикордонної служби України. Автомобіль ввічливо чекав, поки Микола дозніме відос, та не їхав. Цікаво, скільки коштує така послуга у прикордонників? І чи всі можуть її замовити", – задався питанням журналіст.

Друзенко: Вороття немає. Українським патріотам треба засвоїти вірменський урок

Віталій Портников у своїй статті назвав Кочаряна "вірменським Медведчуком". Чим мене відверто здивував. Звичайно, "кожна метафора кульгає", але якщо і порівнювати з кимось першого президента невизнаної Нагірно-Карабаської республіки та другого президента Вірменії, то вже точно не з Медведчуком.

Про це у Facebook пише Геннадій Друзенко, інформує UAINFO.org.

Попри свою проросійськість, Кочарян – насамперед вірмен. Ба, більше – герой та справжній (хоча і, як засвідчила історія, недалекоглядний) герой вірменського народу. Саме з його іменем асоціюється перемога вірмен у Першій карабаській війні. Саме Роберт Кочарян від 1988 року був одним з лідерів руху за входження Нагірного Карабаху до складу Вірменії та очільником організації "Міацум", від 1992 року – головою Комітету оборони та прем'єр-міністром невизнаної НКР, а в 1994, після перемоги вірмен у Першій карабаській війні, був обраний першим президентом невизнаної республіки.

Важко уявляю Медведчука на чолі українських повстанців десь на Кубані…

AstraZeneca защищает от индийского штамма "Дельта"

Компания AstraZeneca заявила, что ее вакцина защищает от индийских вариантов коронавируса "Дельта" и "Каппа".

Они ссылаются на собственные исследования, пишет Reuters, информирует UAINFO.org 

Согласно результатам испытаний Оксфордского университета, вакцина вырабатывает в крови человека антитела, которые могут нейтрализовать эти штаммы. 

В то же время в Национальной службе здравоохранения Великобритании сообщили, что вакцины Pfizer и AstraZeneca более чем на 90% защищают от госпитализации больных штаммом "Дельта".

В США пенсионерка неожиданно обнаружила на своей карточке миллиард долларов. Она хочет вернуть деньги законному владельцу 

В США пенсионерка Джулия Йонковски пошла к ближайшему банкомату, чтобы снять с карты $20 и внезапно обнаружила, что на ней почти миллиард долларов, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Женщина такому сюрпризу не обрадовалась, хотя теперь она стала 615-й в списке самых богатых американцев. Джулия пытается выяснить, откуда у нее на счету взялся миллиард долларов. Женщина хочет быстрее вернуть деньги законному владельцу. 

"Боже мой, это был ужас. Я знаю, что большинство людей подумают, что они выиграли в лотерею, но я была в ужасе", - рассказала она. Йонковски обратилась к местному Chase Bank, но ответ пока не получила. Однако пенсионерка все же надеется найти того, кому принадлежат средства, и не собирается присваивать чужое, передает ТСН со ссылкой на wfla.com.

Сегодня взойдет Клубничная Луна 

В четверг, 24 июня, в 21:39 по Киеву над Землей взойдет так называемая Клубничная Луна. Индейцы Северной Америки называли так июньское полнолуние, которое обычно приходится на сезон сбора клубники.

Это также будет третье и последнее суперлуние 2021 года, поскольку Луна все еще будет находиться в одной из ближайших к Земле точек на ее орбите, хоть и дальше от нашей планеты, чем во время последних двух полнолуний, сообщает NASA, информирует UAINFO.org.  

Клубничная Луна известна также, как Медовая Луна (в это время обычно из ульев собирали мед для медовухи), Розовая Луна (время цветения роз) и Горячая Луна (по ассоциации с жаркой летней погодой).

Какого цвета на самом деле будет Клубничная луна?

Цвет полной луны не будет казаться красным или розовым, а скорее золотистым, объясняет Джеки Фээрти, астрофизик из Американского музея естественной истории.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини