MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 серпня 2021

174 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  13 серпня.

США все еще могут спасти Афганистан – The Economist

«Отрицательный результат, захват Талибаном Афганистана, не исключается», - заявил в прошлом месяце американский генерал Марк Милли. Генерал Милли прав: такой вариант нельзя исключать, учитывая выход войск США. И вероятность подобного развития событий растет с каждым днем, во многом потому, что Америка вяло реагирует на ситуацию, пишет The Economist.

В идеале США вообще не стоило спешить выводить свои военные силы. В течение нескольких лет, имея лишь несколько тысяч военнослужащих в Афганистане, США удавалось относительно контролировать напряженную ситуацию между правительством страны и талибами, в основном благодаря авиационной силе, информирует UAINFO.org со ссылкой на ZN.ua.   

Однако в прошлом году, когда Дональд Трамп был президентом, Америка заключила соглашение с талибами. В обмен на обещание боевиков не покрывать международных террористов, США пообещали полный выход из Афганистана.

"Спектакль та політтехнології замість реальної роботи", – політолог про кадрові зміни в уряді 

Кадрові зміни в Кабінеті Міністрів України не варто оцінювати з точки зору їх ефективності, адже такі дії є технологічним прийомом для відволікання уваги від відповідальності вищого керівництва України за критичний стан справ в країні.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Сергій Таран, передає UAINFO.org.

"Кадрові ротації – це технологічний прийом, щоб показати людям, що змінюються кадри і стаються загалом якісь зміни. Мовляв, в країні не все добре, але винен не президент, а погані бояри. Тому не варто оцінювати кадрові призначення з точки зору ефективності, це винятково політтехнологічний прийом, щоб випустити пару і показати нібито зміни", - сказав він.  

За словами політолога, українцям показують "спектакль і політичні технології", і суспільству важко оцінити результати діяльності когось із високопосадовців.  

Зеленский едет в США за фоточками, которые подтвердят, что он величайший политический лидер современности – Береза 

Из СМИ стало известно, что Зеленский в рамках визита в США мечтает о встрече Илоном Маском и с руководителем Apple Тимом Куком. А с конгрессменами встречи не планируются, хотя из-за голосований они прерывают каникулы и будут в это время в Вашингтоне", -об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав береза, информирует UAINFO.org

"Тут все логично. Зеленский едет за фоточками, которые подтвердят, что он величайший политический лидер современности. Для него подтверждением являются фоточки. Фотография с Джеком Ма и Марком Цукербергом у него уже есть, а вот с Маском нет. И с Куком нет. А ему очень хочется. 

Тщеславие же надо чем-то подогреть. А кто знает этих конгрессменов в Украине? Практически никто. Так что фото с ними Зеленского не интересуют. А раз фото не нужны, то и встреч не будет. И это логично. О серьёзных вещах и о политике пусть говорят те, кто хоть разбирается в этом вопросе. Главное Арахамию к американским политикам не подпускать, а то этот мамкин шантажист там такое может наговорить, что еще лет десять будем расхлебывать...", - завершает Береза.

Стало відомо, хто викупив резиденцію Кернеса в Харкові: оприлюднено її фото

Резиденцію покійного екс-мера Харкова Геннадія Кернеса викупила фірма колишнього народного депутата Анатолія Денисенка.

Мова йде про будівлю готелю "Національ" на проспекті Науки, 21 у Харкові. Про це з посиланням на Єдиний реєстр прав на нерухоме майно пише "Харківський антикорупційний центр". Власником фірми є ТОВ "Фінансова компанія "Авантаж", яка належить Денисенку, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Саме цей готель вважався резиденцією покійного очільника Харкова. Формальною власницею будівлі були структури, записані на його колишню дружину Оксану Гайсинську. За неофіційною інформацією, будівлю зноситимуть. Готель перестав функціонувати у грудні минулого року – одразу після того, як помер Кернес.

В худого коня корм. Зачем Лавров приехал в оккупированный Крым

В четверг, 12 августа, министр иностранных дел России Сергей Лавров прибыл во временно оккупированный Крым, где провёл встречу с участниками арт-кластера "Таврида". Не иначе, как российский дипломат живёт по заветам Бориса Ельцина, который говорил: "Проснулся утром – подумай, что ты сделал для Украины?" Все мысли у Лаврова об одном – об Украине.

Крымский полуостров встретил главу российского внешнеполитического ведомства крайне негостеприимно. В Крыму подтопило трассу "Таврида", на которую из широких штанин российских налогоплательщиков достали, по разным оценкам, порядка 2,2 млрд евро. Кроме того, синоптики предупредили о "библейском потопе" — в регионе выпадет до пяти месячных норм осадков за день. Для сравнения, во время потопа в июне, когда Аксёнову пришлось плавать на лодке по затопленным улицам в сопровождении трёх пловцов — то ли охранников, то ли сотрудников МЧС, выпало в 1,7 раза меньше осадков, чем сейчас ожидается. Кроме того, синоптики предупредили о формировании смерчей над морем, объявлено штормовое предупреждение из-за прогноза об ухудшении погодных условий на востоке полуострова, пишет в своем блоге Лилия Корнилова, информирует UAINFO.org.

Тем временем Сергей Викторович прибыл во временно оккупированный Крым не для того, чтобы помочь крымчанам, многие из которых уже сейчас сидят в затопленных домах, без электричества, воды и газа. Министр иностранных дел России приехал, чтобы рассказать жителям полуострова, уставшим от заявлений в духе медведевского "просто денег сейчас нет <...> вы держитесь здесь, вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья!", о... "неонацистских, расистских настроениях современной украинской власти".

ВВС: У Берліні, можливо, затримали "російського Джеймса Бонда". Преса шаленіє, згадує Холодну війну

Арешт у Берліні британця, якого підозрюють у співпраці з Кремлем, викликав жваві дискусії як у британських, так і у німецьких ЗМІ.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org 

За інформацією генпрокуратури Німеччини, Девід С. працював у посольстві Британії в Берліні.

Газети у Великій Британії пишуть, що скандал нагадує часи Холодної війни, коли радянські спецслужби намагалися знаходити потенційних шпигунів серед місцевих співробітників на невисоких посадах.

Також у країні наголошують, що "шпигунська справа" завдала нового удару стосункам між Лондоном і Москвою, які і без того були напруженими через отруєння Сергія Скрипаля у Солсбері в 2018 році та через нещодавній інцидент з британським есмінцем Defender у Чорному морі.

В Украину завезли M&M’s с запрещенным веществом

В Украину из Франции ввезли конфеты M&M’s, в которые добавили генетически модифицированную рисовую муку (p35S и tNos). Это вещество запрещено использовать в продуктах питания. Конфеты должны срочно изъять с прилавков.

Об этом сообщили на официальном сайте Госпродпотребслужбы.

Производитель опасных сладостей – Mars Chocolat Franse, Haguenau Cedex. Их экспортировали для Raben FG WH Ukraine. Эта компания в Украине занимается логистикой, перевозками.

П'ятниця 13: чому цей день вважається нещасливим

Як мінімум раз на рік п'ятниця випадає на 13 число якогось місяця. У 2021 році так "пощастило" серпневій п'ятниці, яка буде єдиною "нещасливою" цього року.

З п'ятницею 13 у різних народів і культур пов'язана безліч забобонів. Як правило, цей день вважається "чорною п'ятницею" днем, в який людей чекають неприємності, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.ua.   

Дослідження вчених показали несподіваний результат: кількість неприємних інцидентів в п'ятницю 13 не зростає, а навпаки, знижується. Це пов'язано з тим, що люди в цей день намагаються вести себе більш обережно.

Звідки взялися забобони про п'ятницю 13

Забобони, пов'язані з цим днем, формувалися протягом тисячоліть. При цьому, негативне ставлення до числа 13 і забобони, пов'язані з п'ятницею, існували паралельно. Після того, як люди об'єднали ці уявлення, вони прийшли до висновку, що в нещасливий день з нещасливим числом навряд чи можна чекати чогось хорошого.

Вважається, що Адам і Єва скуштували заборонений плід саме 13 числа. Крім того, на Таємній вечері були присутні 13 апостолів, серед яких був і Юда, що зрадив Христа.

Кондратюк висловився про культуру "поза політикою": такого не може бути, купіть собі трохи мізків

Український шоумен і продюсер Ігор Кондратюк розповів, що до подій у 2014 році був у нормальних стосунках з багатьма знаменитостями, зокрема і Костянтином Меладзе. За його словами, культура не може бути поза політикою під час війни.

Продюсер вважає, що якщо українці хочуть слухати російського репера Басту, то це можна зробити онлайн, а не ходити на його концерти. Кондратюк заявив, що знаменитість має відношення до політики. Свою думку шоумен висловив в інтерв'ю виданню "Українська правда", інформує UAINFO.org.

"Кожен має відношення до політики, у кого є російський паспорт і хто не заявив про підтримку територіальної цілісності України. Кожен, хто голосує за Путіна, має відношення до російської агресії", – зазначив Кондратюк.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини