MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 вересня 2021

211 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 вересня.

Всі основні системи озброєння, військової техніки, боєприпасів Україна повинна виробляти сама, – Сенченко

Редакція ІА "ОПК" продовжила спілкування із головою Національної асоціації оборонної промисловості України – NAUDI Андрієм Сенченком, який надав власні оцінки процесу організації державних закупівель оборонної продукції та вирішення проблем, пов’язаних із переозброєнням ЗСУ (першу частину розмови читайте ТУТ), інформує UAINFO.org.

Як ви бачите баланс імпорту і внутрішніх закупівель?

Розповіді про те, що озброєння, військову техніку і боєприпаси ми придбаємо за кордоном – безвідповідальна балаканина. Російська агресія проти України триває восьмий рік. На цьому тлі Німеччина, наприклад, категорично відмовляється продавати Україні військову техніку. Крім того, в критичні моменти війни, коли не було чим захистити наших бійців, уряд Німеччини забороняв продавати Україні навіть двигуни для комбайнів, які наші виробники намагалися ставити на перші бронемашини.

Плутані пояснення тамтешніх політиків щодо неможливості продажу нам німецької зброї базуються на якійсь історичній травмі, пов’язаній з Другою світовою війною. Однак це аж ніяк не пояснює тиску, який Німеччина здійснює на інші країни Євросоюзу для блокування військових поставок Україні. Болгарія, наприклад, теж нічого не поставляє нам через заборони. Таких прикладів багато. У цьому питанні з Європейських країн можна розраховувати лише на Польщу.

Путин  опять испугался коронавируса и останется на самоизоляции на неопределенный срок. Информацию о его состоянии не разглашают

Президент России Владимир Путин пока будет оставаться на самоизоляции из-за пандемии коронавируса.

Такое заявление сделал пресс-секретарь Путина Дмитрий Песков, отвечая на вопросы журналистов,  сообщают росСМИ, пишет УНИАН, информирует  UAINFO.org.

"Цифры заболеваемости растут", – заявил он. 

При этом Песков анонсировал очередную встречу у Путина в формате в видеосвязи в понедельник, 27 сентября. 

Ганапольский: Все "новички" на выборах в Думу – не более чем жалкие подражатели Жириновского

Обсуждать результаты этих выборов можно, но вряд ли нужно – до голосования уже все всё знали и понимали, всё было по анекдоту – "Чего вы тут стоите в одиночном пикете с пустым листом бумаги в руке? – А что, а разве и так непонятно?"

Кива на шоу Скабеевой повторил пропагандистский тезис Путина про "один народ". ВИДЕО

Народный депутат от "Оппозиционной платформы – за жизнь" Илья Кива поддержал позицию главы страны-агрессора России Владимира Путина. По его убеждению, украинцы и россияне действительно являются "одним народом".

С таким высказыванием украинский парламентарий засветился в эфире программы "60 минут" главной пропагандистки Клемля Ольги Скабеевой на канале "Россия-1". Ролик опубликовывал офицер ВСУ Анатолий Штефан в Telegram, информирует UAINFO.org

Отметим, что в эфир Кива присоединился по прямому включению из Киева 22 сентября. Кремлевские пропагандисты решили поинтересоваться мнением депутата ВРУ по покушению на помощника президента Сергея Шефира. 

"Извините, у нас... У нас или у вас. Помните, как ваш лидер сказал, что Украина и Россия – это один народ? Поэтому все в порядке, не поправляйте меня", – уточнил Кива, рассказывая свою позицию.

Отравление Ющенко и "народное" покушение на Януковича: кто и зачем пытался убить украинских топ-политиков

В Киевской области неизвестные обстреляли машину первого помощника президента Сергея Шефира. Чиновник не пострадал, однако ранения получил его водитель.

Для нашей страны это не первый случай попытки убийства влиятельного политика. В разное время покушения совершали на депутатов, бизнесменов, мэров и даже президентов. OBOZREVATEL рассказывает о самых громких из них, информирует UAINFO.org

Леонид Кравчук

Первым громким покушением независимой Украины стала попытка убийства Леонида Кравчука – еще тогда только кандидата в президенты страны. Это произошло в 1991 году в Харькове – во время поездки на один из рынков города неизвестный попытался ударить политика ножом.

Охранник будущего главы государства, Виктор Паливода, подставился под удар. Кравчук в результате покушения ранений не получил, а вот его телохранитель серьезно пострадал – у мужчины была 18-сантиметровая рана, но в итоге он остался жив.

Примусова вакцинація українців від COVID-19 незаконна: пояснення медичного адвоката

Примусова вакцинація осіб певних професій наразі є незаконною оскільки поки немає нормативного документу.

Як пояснив медичний адвокат Олександр Гришаков, оскільки немає наказу Міністерства охорони здоров'я, який би чітко визначав, які категорії працівників підлягають обов'язковій вакцинації, її проведення буде всупереч закону, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"Загальні правила: поки що вакцинація в Україні від COVID-19 є добровільною. Держава створює такі умови, такі преференції, можливо, для осіб, які вакцинувалися. І тому створюється зараз такий розподіл серед громадян: вакциновані будуть мати звичайні права, а громадяни, які не вакцинувалися - цього права позбавляються", - зазначив він

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко наголосив, що Міністерство охорони здоров'я отримало доручення зробити перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Потім він буде затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я і пройде державну реєєстрацію в Міністерстві юстиції. Після цього буде опублікований і набере чинності. 

"Москва планує піддати анафемі Вселенського патріарха Варфоломія" – релігієзнавець

Російська православна церква (РПЦ) цілком серйозно збирається оголосити Вселенського патріарха Варфоломія єретиком. Нещодавно пройшла підготовча конференція богословів, для обґрунтування технічних деталей. Остаточне рішення планують ухвалювати в листопаді цього року. Московський патріарх Кирило боїться сам виносити такі рішення, а тому збирає Архієрейський собор, щоб розділити відповідальність за це з більш ніж чотирмастами архієреями, пише для Радіо Свобода релігієзнавець Дмитро Горєвой, інформує UAINFO.org.

Конференція та теоретична база

16-17 вересня 2021 року в Москві відбулася конференція «Світове Православ’я: першість та соборність у світлі православного віровчення». До її проведення були підключені найбільші інтелектуальні потужності РПЦ – Синодальна біблійно-богословська комісія та Загальноцерковна докторантура. Курував усе це відділ зовнішніх зв’язків, що вже говорить про практичне застосування цієї конференції в міжнародній активності.

Милевский завершил карьеру футболиста

Украинский футболист Артем Милевский объявил о завершении профессиональной спортивной карьеры. Пиком его карьеры были выступления за "Динамо" (Киев) восемь лет назад.

Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на Youtube-канал Милевского, информирует UAINFO.org.  

"Мастера, всем привет. Пришло время попрощаться с большим футболом. Я долго от этого уходил, долго этого боялся. У меня были варианты, были предложения, но, наверное, я сказал себе: "Хватит!", - заявил Милевский.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини