MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 листопада 2021

503 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 листопада.

Бутусов: Освободить Донбасс без применения силы невозможно

6 ноября 2020-го азербайджанский спецназ штурмом взял Шушу. 6-7-го ноября азербайджанцы отбили армянские контратаки на въезде в город, а 8-го ноября в Азербайджане объявлено днем освобождения Шуши

На годовщину войны по приглашению властей Азербайджана я посетил Шушу и увидел своими глазами обстановку и направления атаки.

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

Шуша была взята атакой сводного соединения Сил специального назначения (XTQ) из состава бригады спецназ Генштаба Азербайджана в/ч № 052 из поселка Яшма, и двух батальонов бригады спецназ Нахчыванской отдельной армии - непосредственно в штурме со всех сторон приняло участие всего около 300 военнослужащих.

Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

Російський державний канал RT показав фільм під назвою «Україна – вічне сьогодення», який в описі на ютуб-каналі RT позиціонується наступним чином: «Фільм "Україна – вічне сьогодення" — це розповідь про три десятиліття незалежності України, яку розповіли американському режисеру колишні українські чиновники».

Про це повідомляє Детектор Медіа, інформує UAINFO.org 

У фільмі взяли участь Віктор Ющенко, Валерій Пустовойтенко, Олександр Мороз, а також Ренат Кузьмін, Андрій Деркач, Віктор Суслов та Анатолій Шарій. Ренат Кузьмін розповідає в фільмі про «величезну схожість України та нацистської Німеччини», Шарій  — про «відсутність незалежності України»,  Деркач  — про «контроль над Україною структурами Сороса» тощо.

Всі спікери спілкувалися з американкою Сімоною Манджанте Пападопулос. Вона  —  дружина Джорджа Пападопулоса, політичного консультанта в штабі Трампа. Джордж Пападопулос був визнаний винним в тому, що брехав ФБР по зв'язки та контакти Трампа з представниками Росії.

"Разумная политика": игра слов и аллюзия с фамилией Дмитрия Разумкова очевидны, чувствуется стиль политтехнолога

Экс-спикер ВР Д.Разумков начал формирование группы своих сторонников в парламенте. Как я и прогнозировал, у него нет возможности сформировать свою депутатскую группу. Поэтому он пошел более доступным путем – через создание межфракционного объединения "Разумная политика". Игра слов и аллюзия с фамилией Дмитрия Разумкова очевидны. Чувствуется стиль политтехнолога. Напомню, что это предыдущая профессия Дмитрия. Весьма вероятно, что "Разумная политика" станет и названием будущей партии Д.Разумкова, пишет политолог Владимир Фесенко, информирует UAINFO.org.

В чем разница между межфракционным объединением и депутатской группой? Это надо отметить особо, так как в разных комментариях уже возникает путаница на этот счет.

Депутатские группы, которые, как правило, состоят из депутатов-мажоритарщиков, являются полноправными субъектами различных парламентских процедур и процессов рассмотрения и принятия решений в Верховной Раде, имеют почти те же самые права, что и партийные фракции. Народный депутат может состоять только в одной парламентской фракции или депутатской группе.

Межфракционные депутатские объединения создаются без регистрации, кадрового, материально-технического, информационного, организационного обеспечения их деятельности Аппаратом ВРУ (Верховной Рады Украины). То есть это, по сути, неформальное объединение народных депутатов. В украинском парламенте насчитывается около ста таких объединений. И отдельный народный депутат может быть членом сразу нескольких межфракционных депутатских объединений. Это как с партией и общественной организацией. Ты можешь быть членом только одной партии, но можешь состоять в разных и многих общественных организаций.

Родина глави Нацбанку зберігає понад 90% безготівкових коштів в іноземних банках – декларація

Родина голови Національного банку України Кирила Шевченка зберігає 93,8% безготівкових коштів в банках іноземної юрисдикції.

Такий висновок можна зробити, аналізуючи дані декларації Кирила Шевченка за 2020 рік, передає "Слово і діло", інформує UAINFO.org.

У розділі декларації "Грошові активи" зазначено, що голова Нацбанку та його родина зберігає кошти в п'яти банках: швейцарському "Банк Ломбард Одіер і Ко ЛТД", чеському "Експобанк", українських державних банках АТ "Ощадбанк" та АТ КБ "ПриватБанк", а також в "Укргазбанк", який на 94% належить державі.

За даними декларації за 2020 рік, 166 тисяч євро та 647 тис. гривень Кирило Шевченко зберігав в «Укргазбанку», а 2 гривні – на рахунку в АТ "Ощадбанк". Рахунок у банку "ПриватБанк" має дружина Кирила Шевченка. У цьому банку у неї у 2020 році було розміщено 23 гривні.

Окрім цього, у декларації зазначено, що у голови Нацбанку розміщені 6599 євро та 3 млн 240 тис. доларів США в швейцарському банку "Банк Ломбард Одіер і Ко ЛТД".

Також Кирило Шевченко мав 147 тис. євро на рахунку в чеському банку "Експобанк". 

Оприлюднено список з 18 українських банків, які автоматично блокують рахунки боржників

В Україні 18 з 73 банків автоматично блокують рахунки громадян за борги, якщо його вимагають державні або приватні виконавці. Днями список поповнився ще кількома банками.

Як інформує UAINFO.org, перелік банків оприлюднив портал "Опендатабот" і він виглядає наступним чином:

  • "ПриватБанк"
  • "Універсал Банк"
  • "Оксі Банк"
  • "Таскомбанк"
  • "Індустріалбанк"
  • "Банк Восток"
  • "ПроКредит Банк"
  • "Львів"
  • "Конкорд"
  • "Райфайзен Банк Аваль"
  • "Кредобанк"
  • "ОТП Банк"
  • "Ідея Банк"
  • "Метабанк"
  • "Український капітал"
  • "Агропросперіс Банк"
  • "Укрсиббанк"
  • "Радабанк"

Закон об олигархах. СНБО определит первых "номинантов" в конце мая 2022

Закон об олигархах, который 5 ноября подписал президент Украины Владимир Зеленский, вступит в силу через полгода. Уже в конце мая 2022 года Совет национальной безопасности и обороны Украины определит первых "номинантов".

Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на слова главы Минюста Дениса Малюськи в Facebook, информирует UAINFO.org

"Введение в действие закона об олигархах приходится на период между майскими праздниками, а первые "номинационные" заседания СНБО будут возможны (с соблюдением всех процедурных ограничений) уже с двадцатых чисел мая", - отметил Малюська.

Експеримент ціною в життя: журналістка, у якої стався анафілактичний шок після вакцинації проти грипу, зробила щеплення проти COVID-19

Вакцинація відбулася після ретельноїх медичної перевірки та під наглядом медиків у лікарні.

Єдиний вихід боротьби проти COVID-19 – лише вацинація. Проте що робити тим, у кого є справжні протипоказання, а не видумані змови? У журналістки ТСН.Тижня Оксани Радіонової два роки стався реальний анафілактичний шок після щеплення проти грипу. Тому вакцинація для неї – не зовсім безпечна. Але вона наважилася й таки зробила щеплення проти COVID-19.

Про це 7 листопада ідеться в сюжеті ТСН.Тижня, інформує UAINFO.org.

Два роки тому в журналістки після щеплення проти грипу сталася тяжка алергічна реакція. Після уколу вона втратила свідомість, опиритомніла у швидкій, де їй сказали, що стався анафілактичний шок. І це справді небезпечна штука, яка може бути реальним протипоказанням для наступного щеплення і точно є сигналом для лікаря, що пацієнт проблемний і краще не зв'язуватись.

"Це агресивна реакція негайного типу, яка супроводжується різким зниженням артеріального тиску, аж до зупинки серцевої діяльності. І вони нерідко призведуть до летальних наслідків", - зазначив лікар-анестезіолог Володимир Буренко. 

Журналістку тоді врятували. Але жодного документу з описом анамнезу й переліком рятівних препаратів не дали. Лише на словах наголосили, що більше ніколи в житті не можна робити жодних щеплень.

Але тоді ще не знали про майбутній COVID-19.

Пшонка б позаздрив: Комаров показав зсередини золотий VIP-вагон "Укрзалізниці. ФОТО

Популярний телеведучий Дмитро Комаров у своїй програмі "Мандруй Україною" показав, як виглядає елітний золотий вагон потяга "Укрзалізниці" зсередини. Квиток (видається одразу з 1 по 12 місце) на таку люксову подорож коштує недешево – 24 тисячі гривень із Києва до Одеси.

Фрагмент телепрограми був опублікований на YouTube-каналі "Світ навиворіт", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Коли журналіст уперше зайшов до розкішної їдальні VIP-вагону, він не зміг стримати емоцій. "Охо-хо, оце так! Друзі, подивіться! Ви тільки оцініть усе це!" – вигукнув чоловік 

Вагон справді золотий, оскільки цей колір разом із позолотою повсюди використовується у його оформленні.

У першій кімнаті (через розмах саме так хочеться називати відділення вагона) встановлений величезний дерев'яний стіл із білою скатертиною, м'які дивани та крісла, канделябри, а на вікнах – фіранки.

"Стиль звичайно, специфічний, але про смаки не сперечаються", – пожартував закадровий голос програми.

Телеведуча Лідія Таран потрапила у страшну ДТП: "Не можу усвідомити, що жива"

Телеведуча Лідія Таран потрапила у страшну ДТП, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Як розповіла знаменитість на своїй сторінці в Instagram, подія сталася вчора ввечері. Вона їхала в таксі додому. Автівка, в якій була Лідія, врізалась в іншу.

"Викликала таксі… Сіла на заднє сидіння. Зателефонувала малій, що за 10 хвилин буду вдома… І опа – через 5 секунд після удару лобом об переднє сидіння викочуюся з машини у вогні", - розповіла моторошні подробиці ведуча. 

Знаменитість додала, що аварія трапилася через інших учасників ДТП, які не поставили на дорозі трикутника – попереджувального знака.

"Мій драйвер молодець, бо встиг загальмувати і змінити смугу. Інакше мене вже не було б", - говорить Лідія.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини