MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 грудня 2021

257 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 грудня.

У США назвали два сценарії можливого вторгнення РФ в Україну – Financial Times

снують два найбільш ймовірних сценарії можливого військового вторгнення Росії в Україну.

Видання Financial Times (FT) з посиланням на аналітиків описало їх детально, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Перший варіант – точкові авіаудари.

Як вважає Дара Массікот, дослідник американської НКО RAND, Росія може завдати ударів з повітря по українських військових та інфраструктурних об'єктах. 

За словами Массікот, в такому випадку можуть бути залучені крилаті і балістичні ракети, з якими українським системам ППО "складно буде впоратися". Крім того, Росія може використовувати важку артилерію і вогнемети.

Експерт зазначила, що наслідки такого нападу будуть "руйнівними" для українських ЗС.

Другий сценарій – повномасштабне вторгнення в Україну.

Аналітики вважають такий варіант менш імовірним, тому що для його здійснення Росії знадобиться більше військових, багато з яких в результаті можуть загинути. 

На думку Роба Лі з Інституту досліджень зовнішньої політики у Філадельфії, масштаб передбачуваного нападу залежатиме від того, як скоро Україна визнає свою поразку.

Financial Times прогнозирует, что ждет мир в 2022 году

Мир на пороге 2022 года кажется особенно непредсказуемым и тревожным. Авторы Financial Times делятся своими прогнозами на 2022 год: от возможного появления еще более трансмиссивного штамма коронавируса до конфликта РФ и Украины, пишет ZN.UA, информирует UAINFO.org.

На 2021 год 17 из 20 прогнозов FT осуществились. Аналитики ошиблись в вопросе возвращения США к ядерному соглашению с Ираном и были слишком пессимистично настроены относительно вакцинации от COVID, ведь сейчас около половины населения мира получили две дозы вакцины.

Появится ли еще более трансмиссивный вариант коронавируса, чем Delta и Omicron? Станет ли он доминирующим в мире?

Вполне вероятно. Большинство вирусологов ожидали, что на смену Delta придет нечто более трансмиссивное, но немногие предполагали такой внезапный всплеск заболеваемости, спровоцированный штаммом «Омикрон». Коронавирус может инфицировать миллиарды людей в 2022 году, поэтому было бы странно, если бы эволюция вируса не создала новый штамм, который станет еще более трансмиссивным.

Принесет ли новый доминирующий вариант тяжелое течение заболевания и всплеск летальных случаев, будет зависеть от масштабов вакцинации и соблюдения правил социального дистанцирования, прогнозируют аналитики.

У Росії пригрозили повним розривом відносин із Заходом у разі нових санкцій

У Росії загрожують заходу повним розривом будь-яких відносин, якщо західні країни спробують ввести проти РФ нові санкції.

Про це заявив помічник президента РФ Володимира Путіна Юрій Ушаков за підсумками розмови президента США Джозефа Байдена з російським главою держави, повідомляє РІА Новини, інформує UAINFO.org.

«Байден нагадав, що в разі продовження ескалації вздовж українського кордону західні країни зроблять масштабні санкції по лінії економічної, фінансової та військової сфер. Але наш президент відразу ж відреагував на це: якщо все-таки Захід зважиться в тих чи інших умовах ввести згадані безпрецедентні санкції, то все це може привести до повного розриву відносин між нашими країнами. І буде завдано серйозної шкоди відносинам Росії із Заходом взагалі» - заявив він.

"Хай здохнуть всі, хто проти нас!" – однопартієць Путіна дивно привітав із Новим роком жителів російського міста

У четвер, 30 грудня, на відкритті новорічного містечка у російському місті Каменську-Уральському голова міської думи, член путінської партії "Единая Россия" Валерій Пермяков  побажав "здохнути всім, хто проти нас піде". 

Про це повідомляє місцевий портал E1.ru, пише ТСН, інформує UAINFO.org 

Вітаючи присутніх на урочистостях з новорічними святами, чиновник не лише побажав традиційного щастя, здоров'я, кохання та радості. Свій виступ він закінчив несподівано. 

“За Трубну компанію, за місто Каменськ-Уральський, за нас, дорогі друзі, два короткі і одне з любов'ю — гіп-гіп ура! Нехай здохнуть усі, хто проти нас піде!” - сказав у своїй промові Пермяков.

В России признали "иноагентами" сатирика Шендеровича и участниц панк-группы Pussy Riot

Министерство юстиции Российской Федерации внесло в реестр СМИ-иностранных агентов восемь человек, которые якобы распространяют информацию и получают иностранное финансирование.

Об этом сообщает в четверг, 30 декабря, российское агентство "Интерфакс", пишет ТСН, информирует UAINFO.org.

Среди лиц, деятельность которых приравняли к средствам массовой информации, работающим за иностранные деньги, преимущественно публицисты и артисты. В частности, это писатель-сатирик Виктор Шендерович, участницы панк-группы Pussy Riot Надежда Толоконникова и Вероника Никульшина, политолог и галерист Марат Гельман, главный редактор издания "Холод" Таисия Бекбулатова, журналисты признанного иноагентом "Радио Свобода" Елена Владыкина и Иван Беляев, а также основатель киноклуба "Нефть" и проекта "Ярость" Андрей Алексеев.

Не планує зупинятись: українець заявив, що він нібито 18 разів вакцинувався від COVID-19

Українець заявив, що він 18 разів вакцинувався від коронавірусу заради того, щоб нібито отримати путівку до санаторію.

Про це повідомляють "Секретні матеріали" на телеканалі 2+2, інформує UAINFO.org.  

Чоловік заявив, що він вакцинувався від коронавірусу уже 18 разів. Як доказ, він показав дані про щеплення у системі Helsi. 

Чоловік стверджує, що він вакцинується, оскільки нібито його сімейна лікарка пообіцяла помістити його до лікарні в Харкові, а за 20 дозу вакцини - дати путівку до санаторію. Сімейна лікарка чоловіка усе заперечує та заявляє, що не знає такого пацієнта. Проте в системі Helsi є дані, що горе-рекордсмен є її підопічним. 

Одне із щеплень чоловік хотів зробити у Мукачеві Закарпатської області, проте там йому відмовили.

Лікарка Людмила Смоліна каже, що її шокувала така інформація, оскільки це може бути небезпечно.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини