MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 січня 2022

171 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 січня.

Российские ракеты нацелены на Киев – Gazeta Polska Codziennie

На границе с Украиной находится около 112 тысяч военных РФ. По словам министра обороны Украины, вместе с морской и авиакомпонентой их количество составляет около 130 тысяч. Кроме десятков тысяч солдат и бронетехники, у украинской границы Россия развернула ракетные комплексы "Искандер". Выпущенные ракеты из этого баллистического оперативно-тактического ракетного комплекса класса "земля-земля" смогут достичь Киева – то есть, как пишет издание Gazeta Polska Codziennie, основной цели России во время возможного вторжения, сообщает ZN.UA, информирует UAINFO.org

Автор Конрад Высоцкий отмечает, что наступление России стремительно близится. Об этом, по его словам, свидетельствует риторика кремлевских политиков, что они готовят ответ на отклонение Западом российских требований по "гарантиям безопасности". 

Высоцкий пишет, что в документах, отправивших в Россию НАТО и США, нет ничего, что не входило в заявления ключевых политиков обеих сторон в последние недели. Он уверен, что Запад отклонил требование Кремля заблокировать двери НАТО для Грузии и Украины.

Мала пролитися кров: у МВС розкрили деталі запланованих масових заворушень у Києві

У Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення в столиці, під час яких "мала пролитися кров".

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Вчора в Києві була затримана група осіб, які планували масові заворушення в столиці. Планувалося зібрати до 5 тисяч осіб, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані "тітушки", які мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Це планувалося наперед. Обов'язково мало бути насильство серед учасників цього мітингу. Мала була пролитися і кров. Причому була заготовлена і бутафорська кров, яка внаслідок конфлікту з правоохоронцями мала пролитися серед активістів. Були заплановані і зібрані групи медиків, які мали підійти в цей момент, і це показати на всіх центральних каналах. Був запланований підпал автомобільних шин, використання вогнегасників і салютів", - сказав міністр.

Як уточнив голова Нацполіції Ігор Клименко, масові заворушення мали відбутися в центрі столиці, зокрема, під Офісом президента, а у лютому ще в чотирьох обласних центрах. За його словами, наразі затримано організатора акції у Києві та його помічника.

В каком случае Зеленского можно будет сравнивать с Черчиллем?

Президент Зеленский начал проявлять некую строптивость по отношению к западным партнерам. И это хорошо. Причем, даже не важно, что эта строптивость происходит из понимания ВАЗом, что предлагаемая Западом реализация «Минска 2» по кремлевскому сценарию взорвет Украину и сметет нынешнюю власть", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org.

"Но этих потрясений может не выдержать экономика страны, и так дышащая на ладан. Опять же Россия постарается воспользоваться моментом, что, собственно, исходно входило в ее планы.

Поэтому президент Зеленский, выруливая из нынешнего кризиса, должен действовать по четкому масштабному плану. Например, по следующему:

1. Проведение всенародного референдума о невозможности возврата Донбасса в нынешних условиях. Пора признать очевидное: в обозримом будущем мы не сможем ни мирным, ни военным путем вернуть людей, которые верят, что в 2014 году Украина вероломно, без объявления войны, напала на независимый процветающий народ Донбасса, кормящий эту самую Украину, чтобы помешать Донбассу стать мировым лидером. И дальше двигаемся по схеме Приднестровья: устойчивое перемирие, экономическое взаимодействие с ОРДЛО по специальным правилам.

"Путін має вирішити, скільки мішків з тілами російських синів поверне до Росії", – сенатор Менендес

Сенатори Боб Менендес і Джим Ріш, два головні сенатори Комітету США із закордонних справ, заявили, що вони впевнені, що досягнуть двопартійної угоди щодо російських санкцій, коли Сенат повернеться з перерви.

Про це вони заявили в інтерв’ю телеканалу CNN, пишуть Букви, інформує UAINFO.org.

“Я вірю, що ми досягнемо цього”, – сказав сенатор Боб Менендес. “Ми працювали сумлінно. Ми враховуємо різні погляди, і ми прагнемо, спільно, двопартійно захищати Україну та надіслати (президенту Росії Володимиру) Путіну повідомлення: наслідки будуть прямими”. 

Менендес розповів, що деякі санкції можуть бути запроваджені заздалегідь, а інші набудуть чинності, якщо Росія вторгнеться в Україну.

“Є деякі санкції, які дійсно можуть бути запроваджені наперед через те, що Росія вже зробила. Кібератаки на Україну, операції під фальшивим прапором, спроби підірвати український уряд всередині країни, це лише деякі приклади санкцій, які можуть мати місце зараз”, – пояснив сенатор Менендес.

Однак, на випадок російського вторгнення США мають пакет санкцій, які “в кінцевому підсумку зруйнують економіку Росії”.

Скандальная Бильченко заявила, что готова умереть за "русский мир"

Евгения Бильченко, после скандала в Украине переехавшая в Россию, в очередной раз встала на сторону страны-агрессора. Она заявила, что готова умереть за "русский мир".

Об этом женщина написала на Facebook. В посте она напомнила о прошедших знаковых событиях, случившихся с ней в РФ, – получении российского паспорта и узаконении в Санкт-Петербурге брака со своим мужем, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org

Скандальная Бильченко уже неделю в сети делится снимками из российского ЗАГСа и хвалится гражданством РФ. Женщина отметила, что готовилась к подобным событиям очень тщательно и долго. 

В этом контексте она вспомнила, как однажды на улице они с мужем – россиянином, писателем Аркадием Веселовым, который долгое время жил в Харькове и Киеве, – "признались друг другу, что готовы умереть за "русский мир". Это Бильченко назвала своим "любимым эпизодом".

Оксана Байрак ображала Євромайдан та захищала Януковича. Топ-5 скандалів із фанаткою Росії

Українська режисерка Оксана Байрак часто потрапляє в політичні скандали, пов'язані з країною-агресором РФ. Останнім гучним випадком став захист телеведучої Сніжани Єгорової, яка підтримала президента Росії Володимира Путіна.

Раніше в ЗМІ обговорювали суперечливі висловлювання авторки відомих фільмів про Євромайдан, український дубляж, підтримку збірної РФ та інші. OBOZREVATEL вирішив пригадати 5 найгучніших скандалів із Оксаною Байрак, інформує UAINFO.org.

Ображала Євромайдан та захищала Януковича

В 2014 році, в розпал Євромайдану, режисерка висловилася про вандалізм у Києві та відсутність культури в "єврогостей" з інших міст України. Зі слів публічної особи, "те, що творилося з пам'ятником Леніна – це блюзнірство", адже "ніхто не має права чіпати історичні пам'ятки та те, що належить місту".

Зірка стверджувала, що в неї "стискалося серце", коли вона бачила розпалювання багать та те, як мітингуючі розмовляли з четвертим президентом України Віктором Януковичем. 

"До обраного народом президента України звертатися на "ти" і з образами просто недозволено, як би хто до нього не ставився! Він – гарант Конституції!" – цитувало режисерку видання Like.

"Заплатимо дорогу ціну": імунолог застеріг від скасування карантину в Україні

Скасування пов'язаних із коронавірусом карантинних обмежень в Україні за прикладом Британії стало б помилкою і призвело до великого зростання смертності.

Таку думку висловив лікар-імунолог Борис Донськой, пише "Обозреватель", інформує UAINFO.org.

"Ми маємо виробляти колективний імунітет, однак ми повинні розраховувати, якою ціною ми його виробляємо", - сказав експерт.

За його словами, в Україні багато людей з груп ризику досі не вакцинувалися від COVID-19.

"В Україні половина пенсіонерів не щеплена ні першою, ні другою дозою, я вже не говорю про третю (дозу вакцини, - ред.). Тому країна заплатить за таке відкриття і за відсутність карантинних заходів дуже дорогу ціну", - вважає Донський. 

Він зазначив, що штам "Омікрон" хоч і вважається менш небезпечним за своїх попередників, але він може викликати тяжкі наслідки у нещеплених.

"Навіть "Омікрон" у нещеплених людей з ризиками важкого перебігу - у літніх людей, у людей із серцевими захворюваннями - все одно дає важкий перебіг, все одно він дасть нам високу летальність. Це неприйнятно", - сказав Донський.

Українська збірна завоювала сім медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби

Збірна України з греко-римської боротьби виграла сім медалей на міжнародному турнірі в Хорватії - Zagreb Open.

Українські спортсмени в Загребі завоювали три золотих, дві срібні та дві бронзові нагороди, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Золото виграли три українських борця - Парвіз Насібов (до 72 кг), Володимир Яковлєв (до 77 кг) і Ярослав Фільчаков (до 82 кг).

Корюн Саградян (55 кг) поступився у фіналі і завоював срібло. Віктор Петрик (60 кг) через травму не зміг взяти участь у фінальній сутичці, йому присудили друге місце. 

Дмитро Цимбалюк (до 60 кг) та Андрій Кулик (до 72 кг) завоювали бронзу.

У командному заліку збірна України посіла друге місце, поступившись тільки Туреччині.

30-річна Міс США-2019 стрибнула з 29-го поверху свого будинку. Модель залишила передсмертну записку

Американська модель, володарка титулу "Міс США-2019", телеведуча та адвокат Чеслі Кріст була знайдена мертвою на вулиці в центрі Манхеттена (елітний район Нью-Йорка) біля 60-поверхового хмарочоса, у якому вона проживала на 29 поверсі. 30-річна дівчина залишила у квартирі передсмертну записку.

Інцидент стався 30 січня близько 19:15, повідомляє видання New York Post з посиланням на місцеву поліцію. За 10 годин до смерті Чеслі опублікувала пост на особистій сторінці в соцмережах, який підписала: "Нехай цей день принесе вам спокій та умиротворення", інформує UAINFO.org з посиланням на Оbozrevatel.com.

Співробітники правоохоронних органів знайшли у квартирі загиблої передсмертну записку. У ній вона повідомила, що все своє майно хоче залишити матері – також колишній моделі Апріл Сімпкінс. Про причини свого вчинку Кріст нічого не написала.

"Вона була не тільки красива, а й розумна. Працювала юристом. У неї було життя, якому міг позаздрити будь-хто. Дуже сумно", – прокоментував трагедію один із поліцейських.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини