MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 березня 2022

517 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 березня.

П'ять населених пунктів Чернігівської області звільнено від окупантів 

У Чернігівській області сили спротиву звільнили від російсько-окупаційних військ п'ять населених пунктів. Крім того, нашим силам дісталися два бронетранспортери ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Оперативне командування "Північ", інформує UAINFO.org

"Сили спротиву, що діють на Чернігівщині, своїми умілими діями, проявляючи при цьому неабияку рішучість, звільнили 5 населених пунктів від кацапської орди", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ОК "Північ", підрозділи РФ не спроможні в повному обсязі вести бойові дії. 

"Існує паніка серед офіцерського складу, що їх кинуло вище військово-політичне керівництво. Морально-психологічний стан солдат не сприяє виконанню завдань.
І як результат маємо над нашими населеними пунктами Чернігівщини державні прапори України і два бронетранспортери, які тепер будуть служити на благо українського народу", - додають у повідомленні.

"Історична ніч": президент Литви вважає, що ЄС сказав "так" євроінтеграції України  

Президент Литви Ґітанас Науседа заявив, що лідери Європейського Союзу сказали "так" українській євроінтеграції.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Історична ніч у Версалі. Після п'яти годин гарячих дискусій лідери ЄС сказали "так" українській євроінтеграції. Процес розпочався. Тепер ми та українці повинні зробити це швидко. Героїчна українська нація заслуговує знати, що її вітають в ЄС", - зазначив Науседа.

Путін "взявся" за 5-ту службу ФСБ, яка надавала йому дані про Україну – ЗМІ 

Після двох тижнів війни в Україні президент РФ Володимир Путін почав репресії проти так званої 5-ї служби ФСБ (курує зв'язки із зарубіжними партнерами). Саме вона напередодні вторгнення забезпечувала його даними про політичну ситуацію в Україні.

Про це пише визнане у РФ іноземним ЗМІ "Медуза" з посиланням на джерела своїх журналістів-розслідувачів, які вивчають ФСБ протягом багатьох років, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Саме 5-та служба відповідала за надання Володимиру Путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення. І, схоже, через два тижні війни до Путіна нарешті дійшло, що його просто ввели в оману: 5-я служба, боячись розлютити керівника, просто надавала йому те, що він сам хотів почути", – йдеться у публікації.

Путин промахнулся, причём по всем фронтам: Машовец рассказал, почему нынешнему Кремлю позарез нужна хоть виртуальная, но победа  

Ну что, сегодня не будет обзора ситуации на фронте, а будет нечто другое – военно-политическое...с небольшим уклоном в ситуацию под Киевом...

Тут всех буквально интересует вопрос, а когда же орки всё-таки пойдут в это обещанное "банзай"- наступление, с целью получения "долгожданной и вожделенной"... победы над укро-нацистами.. Почему, мол, не начинают... ? Вроде уже перегруппировались, пополнились и заправились... чего ждут...?

Об этом на своей странице в Facebook пишет военный обозреватель, координатор группы "Информационное сопротивление", полковник Вооруженных сил Украины, эксперт по оборонному планированию, применению войск и развитию ВСУ Константин Машовец, информирует UAINFO.org.

Ответ на этот вопрос...напрямую связан с тремя вещами...

1. Изменениями целей войны Кремля в Украине

2. Визитом ЛукашенкИ 11.03.2022 к своему начальнику "на ковёр" в бункер...

3. Идиотизмом гламурного штаба орко-войск...

Тут, наверное, надо пояснить...

Итак, начнём с пункта №1...

Закриття неба дозволить якнайшвидше завершити війну в Україні – полонений російський пілот

Сьогодні, 11 березня, пройшов брифінг за участю трьох полонених російських пілотів.

Раніше один з них, Максим Криштоп, зізнався, що отримав прямий наказ бомбити житлові будинки Харкова. Він побачив ціль, але все одно здійснив злочинне бомбардування мирного населення. На брифінгу пілот також поділився думкою щодо закриття неба. За словами Криштопа, це допоможе якнайшвидше закінчити війну в Україні, яку розв'язав нацист Путін зі своїми посіпаками, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Питання полоненому окупанту поставив іноземний журналіст. Він попросив поділиться думкою щодо прохання української влади до НАТО закрити небо над країною у зв'язку з російським вторгненням і бомбардуванням міст.

Криштоп відповів на запитання наступними словами: "Я вважаю, що це сприятиме якнайшвидшому  завершенню цього конфлікту".

Хоч у чомусь полонений пілот правий. А тим часом США навіть не можуть узгодити відправку Україні літаків. На думку Штатів, передача МіГ-29 не особливо допоможе нашій авіації.

The Guardian: Лавров на переговорах з Україною обрав пропаганду замість реальності 

Особиста зустріч міністрів закордонних справ України і Росії була здебільшого депресивним повторенням двох конфліктуючих наративів. Але водночас вона була дуже показовою з огляду на прояви російського менталітету облоги і надзвичайної здатності Москви називати об’єктивну правду "західною брехнею".

Про це пише The Guardian, додаючи, що зустріч також гідна уваги тому, що Київ почав розробляти аргумент про свою готовність до альтернативи членству в НАТО, за умови що Україна отримує безпекові й економічні гарантії з боку Заходу й Росії. Кулеба в інтерв’ю для турецького телеканалу TRT сказав, що Україна ще не готова відмовитися від можливості приєднатися до альянсу. Однак, готова розглянути такі гарантії як альтернативу або проміжний етап на шляху до НАТО, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Президент України Володимир Зеленський визнав, що «охолов» щодо НАТО впродовж останніх тижнів, зважаючи на відмову колективної сили допомогти Україні. Лавров сказав, що ці слова «демонструють ознаки того, що український президент Зеленський починає розуміти наші підходи». Але важко собі уявити, які такі надійні гарантії безпеки Москва може дати будь-якому західному уряду. Оскільки на початку своєї прес-конференції лавров сказав, що Росія «не має намірів атакувати жодну країну, ми навіть на Україну не нападали».

"Мене захлеснуло горе та сором". Мати полоненого російського льотчика, яка живе в Кременчуці, попросила вибачення в українців. ВІДЕО 

Один із захоплених у полон російських військових льотчиків, які здійснювали бомбардування українських міст, виявився сином мешканки міста Кременчук Полтавської області.

Відео із заявою його матері, Головенської Олени Юріївни, опублікувала Служба безпеки України, пише НВ, інформує UAINFO.org.

«Мій рідний син, Головенський Олексій Сергійович, проходив військову службу в полку морської авіації Російської Федерації, який дислокується на окупованій Російською Федерацією території Криму в місті Саки. 5 березня 2022 року, виконуючи злочинні накази російського командування, літаком Су-30 СМ вилетів у Миколаївську область, де був збитий українським ППО і потрапив у полон», — розповіла вона.

За її словами, їй соромно за сина.

«Про цю новину ми дізналися із засобів масової інформації, переглядаючи репортаж про збитих льотчиків під Миколаєвом. Мене захлеснуло горе та сором за свого сина. Ми неодноразово чули у Кременчуці страшне виття сирен повітряної тривоги. Мені важко зрозуміти, як можна було виконувати злочинний наказ командирів про бомбардування України», — розповіла Олена Головенська. 

Жінка вибачилася в українського народу.

"Вони в порядку, але в Маріуполі дуже холодно". Жінка з розбомбленого Росією пологового будинку народила дівчинку 

Одна з пацієнток пологового будинку у Маріуполі, який був розбомблений російськими окупантами, Маріанна, увечері 10 березня народила дівчинку.

Як повідомила журналістка Ольга Токарюк у Twitter, родич Маріанни, якому вдалося поговорити з нею телефоном, повідомив, що жінка стала мамою близько 22:00  четверга, інформує UAINFO.org

"Вони в порядку, але в Маріуполі дуже холодно, і бомбардування не припиняються", – додала журналістка.

9 березня Росія завдала удару по пологовому будинку та дитячій лікарні в Маріуполі. У міськраді заявили, що корпус, де нещодавно лікувалися діти, повністю знищено. Президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту закрити небо над Україною та не ігнорувати терор РФ.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини