MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 квітня 2022

247 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 квітня.

Снєгирьов: На Луганщині зафіксовано застосування російськими окупантами зброї невибіркової дії. ВІДЕО

На Луганському напрямку ворог, посиливши обстріли наявними засобами вогневого ураження, намагався просунутись вглиб території України в районах населених пунктів Попасне і Рубіжне, розвинути наступ в напрямку Сєвєродонецька. Успіху не мав, зазнав втрат.

Російська федерація, країна-окупант обрала тактику створення штучного геноциду й голодомору на територіях, підконтрольних ЗСУ. Наразі ведеться прицільний вогонь по базах зберігання продуктів і магазинах, які забезпечують цивільне населення товарами першої необхідності.

Про це пише співголова ГІ "Права Справа", громадський активіст, воєнний експерт Дмитро Снєгирьов, інформує UAINFO.org.

Підтвердилась інформація про застосування систем дистанційного розмінування УР-07 під час штурму житлових кварталів як Маріуполя, так і Рубіжне. Це – зброя невибіркової дії, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільного населення. Ця інформація підтверджена, причому підтверджена самими учасниками незаконних збройних формувань.

Британський міністр: Україна може "цілком легітимно" атакувати цілі в Росії 

Міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі заявив, що  Україна "цілком легітимно" може атакувати об'єкти в Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив в ефірі Times Radio, його цитує The Guardian, інформує UAINFO.org.

"Річ у тім, що Україна була суверенною країною, яка мирно жила в межах своїх кордонів, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони і ввести 130 тисяч військових до їхньої країни.

Це започаткувало війну між Україною та Росією, а у війні Україна має завдати удару вглиб супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це частина війни", - заявив міністр. 

Він додав, що "цілком законно для України націлюватися вглиб Росії, щоб порушити логістику, яка, якби вона не була порушена, безпосередньо сприяла б смертям та різанині на українській землі".

Путіна можуть скинути соратники після одного рішення по Україні, – біограф президента РФ 

Існує реальна загроза повалення режиму Володимира Путіна. У його оточенні побоюються наказу свого лідера щодо застосування ядерної зброї. Однак главі РФ необхідні перемоги в Україні, він поспішає, зокрема і через проблеми зі здоров'ям, тому й вдається до ядерного шантажу.

Навколо Путіна є як прихильники нарощування нападу на Україну, одержимі ідеєю знищення сусідньої країни, так і ті, хто не хоче пожертвувати всім заради імперських цілей. Але в основному і тих, і інших насамперед цікавлять питання власного добробуту та комфорту. Тому вони спробують зупинити лідера країни, пише в колонці The Daily Mail Марк Галеотті, почесний професор Школи слов'янських і східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона, біограф Путіна, інформує UAINFO.org з посиланням на Оbozrevatel.

За словами вченого, Путін не терпить інакомислення, будь-якої думки, яка суперечить його власним поглядам. У зв'язку з цим дуже обмежена кількість осіб отримують можливість особистої зустрічі з ним.

"Укроборонпром" виявив зрадника серед працівників: він корегував вогонь ворога

Концерн "Укроборонпром" серед своїх працівників виявив імовірного корегувальника вогню, який допоміг ворогу завдати удару по підприємству.

Про це повідомили в прес-службі "Укроборонпрому", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Служба безпеки України затримала провідного інженера одного із заводів Укроборонпрому за ймовірну причетність до ракетного удару по підприємству. Співробітника викрив підрозділ безпеки самого заводу. Колаборант повідомив про наслідки ракетного обстрілу підприємства в Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні.

Крім того, затримано ще одного коригувальника вогню по заводам "Укроборонпрому". 

"Зрадником виявився колишній співробітник заводу. Він надавав координати для завдання рашистами ракетних ударів по заводу, а також корегував вогонь після їх нанесення", - сповістили в концерні акцентувавши, що підставою для затримання стало повідомлення підрозділу безпеки іншого підприємства концерну.

Путлер пытается реанимировать пропагандистскую машину, – Дмитрий Воронков

"Путлер заявил, что ФСБ пресекли попытку украинских "нацистов" убить Соловьева.Ну во-первых, убивать журналистов это ваша ФСБшная "фишка". Как и практика самоподрывов. Во-вторых, чем же так важен Соловьев, что группа украинцев шла на такой риск. Чтобы потом на нас косо поглядывал запад, мол зачем эта мокруха в отношении на журналистов? Зачем нам это? Только я не вижу в этом логики?", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Дмитрий Воронков, информирует UAINFO.org

"Но зато я вижу логику в том, что это может быть попытка поднять рейтинг, популярность главного пропагандиста РФ. Т.е. повысить к нему интерес и доверие и без того зомбированных россиян. А то, что в роли имиджмейкера выступает сам Голлум, как по мне говорит о том, что пропагандистская машина Кремля проседает и уже не дает нужного эффекта. Как следствие, появляются вопросы у тех, кто не может найти своих сыновей, увеличивается количество военных отказов и т.д.

Росіяни можуть підірвати дамбу на Карлівському водосховищі на Донбасі — РНБО 

Росіяни можуть планувати провокаційні вибухи на дамбі Карлівського водосховища Донецької області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, інформує UAINFO.org.

"У декількох проросійських Telegram-каналах, що здійснюють медійний супровід війни РФ  проти України, з’явилася інформація про те, що "в населеному пункті Карлівка (ОРДО) націоналістичні батальйони замінували дамбу Карлівського водосховища", - йдеться у повідомленні. 

Водночас, з посиланням на Міноборони РФ, пропагандисти повідомляють, що "у разі підриву дамби у зоні затоплення перебуватимуть 6 населених пунктів із загальною чисельністю населення понад 10 тисяч осіб".

"Украину надо с лица земли стереть": россияне размечтались о победе в войне и назвали сроки ее окончания. ВИДЕО

Россияне ответили на вопрос "Когда закончится война в Украине?". Большинство из них считает, что это произойдет, когда страна-агрессор уничтожит Украину, и дают на это срок от нескольких недель до нескольких лет.

Однако нашлись и такие, которые считают, что "спецоперация" закончится, когда умрет российский диктатор Владимир Путин. Такие ответы получили от рядовых россиян журналисты "Радио Свобода", которые вышли на улицы Москвы 20 апреля с соответствующим вопросом, информирует UAINFO.org со ссылкой на Оbozrevatel. 

Люди отвечали по-разному, однако большинство считает, что Украина не сдается, потому что получает за это деньги, другие и вовсе ответили, что никакой войны нет, "это все политика". При этом одни россияне "дают" своей стране время, чтобы победить, до 9 мая, другие – полгода, пять лет, а есть и те, кто считает, что это не закончится.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини