MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 травня 2022

165 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 травня. 

Американський генерал прогнозує вигнання російських окупантів з України до кінця літа 

Колишній командувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що незабаром Україна повинна перейти в контрнаступ.

Про це пише CNN, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

За оцінками генерала, українським військовим вдасться до кінця літа відкинути війська агресора до рубежів, які РФ займала до 23 лютого. 

"Вважаю, росіяни вже наблизилися до кульмінації. У них немає сотень тисяч нових солдатів або нових танків, готових вступити в бій. І мені здається, мова йде про тижні, оскільки велика робота була виконана Сполученими Штатами і їх союзниками, щоб в найближчі тижні збільшити потенціал України. Думаю, ми побачимо перехід України в контрнаступ, і, відверто кажучи, вони спробують до кінця літа повернути Росію на рубежі, які вона займала до 23 лютого", - припустив американський генерал.

Маляр: Війна переходить у нову фазу

Третій місяць триває повномасштабне вторгнення. Втім, ворог не зміг здолати Україну ні за 3 дні, ні за два місяці, ні "до 9 травня", як планував.

Про це на власній сторінці у Facebook  пише заступник міністра оборони України Ганна Маляр, інформує UAINFO.org.

Першою фазою війни можна вважати період, коли у РФ були сподівання завершити війну швидко. Метою №1 цього періоду було захоплення Києва і відповідно встановлення контролю над усією територією України.

Натомість у першій фазі війни Росія отримала стратегічну поразку, а Збройні Сили України успішно виконали свою задачу, не допустивши захоплення столиці.

Після цього програшу російської армії війна перейшла у затяжну другу фазу, РФ скорегувала цілі та де в чому змінила тактику і стратегію ведення війни. 

Попереду нас очікує надзвичайно складний і тривалий етап боротьби до повного звільнення наших територій у міжнародно визнаних кордонах. Адже в Росії ще багато ресурсів, техніки, вона здатна мобілізувати людей до війська.

26 квітня на базі Рамштайн відбулась історична зустріч, під час якої очільники оборонних відомств понад 40 країн визначили нову ціль вільного світу – не зупинити, а перемогти Кремль.

У США вже підписано закон про ленд-ліз. Дискутується законопроект щодо обсягів допомоги. Ми отримуємо підтримку від ЄС, Канади, інших держав на двосторонньому рівні.

По суті, відкрився "другий фронт" проти РФ.

Медведєв пригрозив НАТО ядерною війною

Захід розв'язав проти Росії proxy war ("війну за довіреністю"). А такий військовий конфлікт завжди має ризик переходу у повноцінну війну із застосуванням ядерної зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, інформує UAINFO.org.

"Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання західної техніки, відправлення найманців та проведення навчань країн Альянсу біля кордонів РФ підвищують ймовірність прямого і відкритого конфлікту НАТО з Росією замість "війни за довіреністю", - заявив він. 

За його словами, потенційний конфлікт НАТО з РФ може перерости в ядерну війну, що буде "катастрофічним для всіх сценарієм".

Росія втратила ще один корабель у Чорному морі: прямував до острова Зміїний – ЗМІ 

Росія втратила ще один корабель у Чорному морі. Це сталося у ніч на 12 травня неподалік від острова Зміїний.

На борту спалахнула пожежа, наразі росіянам вдалося дотягти корабель до Севастополя. Про це з посиланням на джерела в українській розвідці повідомив 24 канал, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За даними журналістів, найвірогідніше постраждав корабель тилового забезпечення проєкту 23120. Таких в Росії лише два – "Всеволод Бобров" та "Ельбрус". Який саме з них невдало сходив до українського острова Зміїний – наразі невідомо. 

"У ніч на 12 травня корабель проєкту 23120 йшов у напрямку острова Зміїний. З невідомої причини (напевно, хтось курив на палубі) на судні спалахнула пожежа. Згодом тривала операція з порятунку екіпажу. Пів ночі обгорілий корабель намагався дійти до Севастополя. Начебто, це росіянам вдалось і судно таки пришвартували у порту", - зазначило видання.

Фракція ОПЗЖ у Верховній Раді припинила роботу

Фракція партії "Опозиційна платформа – За життя" у Верховній Раді України припинила роботу, інформує UAINFO.org.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

"Фракцію ОПЗЖ у Верховній Раді офіційно ліквідовано! П'ята колона йде слідом за військовим кораблем хазяїна!", – зазначив Гончаренко.

Як відомо, 14 квітня діяльність фракції ОПЗЖ у парламенті України було зупинено згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони. Перед цим її залишили депутати Дмитро Ісаєнко та Анатолій Бурмич.

Повідомлялося також, що Вадима Рабиновича було відкликано з посади співголови ОПЗЖ, а головою цієї проросійської політичної сили став Юрій Бойко.

Герасимова усунули від керівництва Генштабом, Кремль розпочав грандіозні чистки у військовому керівництві, – Арестович 

Російського генерала Валерія Герасимова відсторонено від управління Генштабом Збройних сил РФ. В армії країни-агресора розпочалися масові перестановки та звільнення на рівні керівників.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "Фейгін live", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"У Росії зміщують керівництво Генерального штабу. Чистки, зміщення та перестановки. За попередніми даними, Герасимов де-факто відсторонений, де-юре обіймає посаду ще. Зараз вирішується, давати йому час на виправлення чи ні", – заявив Арестович.

За словами радника, також було усунуто командувача першої танкової армії – елітного з'єднання, яке воювало на півночі України та під Ізюмом на Харківщині. Арестович каже, що проти цього командувача "порушили кримінальну справу, яку можуть перекваліфікувати на "державну зраду".

Кочетков: Россия – это не Третий Рим, а второй Карфаген  

Кремлем, по-видимому, отброшен флер псевдолегитимности, который так обожал опальный Сурков. Там засомневались в имитации "волеизъявления" жителей Херсонской области с заранее написанным результатом, потому что протестная позиция украинцев известна наперед. Кремль намерен просто включить оккупированные территории в состав срочно вытащенной из исторического утиля "Таврической губернии России" на основании письмишка местных коллаборантов. А потом, при наступлении ВСУ, рашисты в этой, типа, своей губернии объявят тотальную мобилизацию…

Об этом на своей странице в Facebook пишет политтехнолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org.

Они ж, в панике и маразме, собственную государственность готовы унизить, откровенно плюя на свою же конституцию.

Это все равно что Навальный обратится с малявой в Белый Дом, что надо признать Покровскую колонию №2, которой он отбывает срок, пятьдесят первым штатом США. А Штаты признают и резко начнут ядерную бомбардировку России из-за того, что в колонии Навального не соблюдаются права человека так, как принято по американским законам.

СБУ запобігла теракту в Запоріжжі: виконавець замаскував вибухівку під милиці

Правоохоронці запобігли теракту в Запоріжжі. Злочинець планував підірвати об'єкт масового скупчення людей у центрі міста – таким чином він хотів посіяти паніку у суспільстві.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у своєму Telegram-каналі, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Там зазначили, що мешканець Дніпра 1966 року народження самостійно виготовив вибуховий пристрій та замаскував його під милицю.

"Він вмонтував у порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження – начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами", – сказано в повідомленні.

У спецслужбі також розповіли, що чоловік намагався "заплутати сліди", тож за два дні до запланованого теракту прибув до Запоріжжя із західного регіону.

Олексій Суханов назвав єдину людину з РФ, якій вірить: все інше – м'яка пропаганда

Відомий український телеведучий Олексій Суханов, який народився в РФ і працював там до 2014 року, зізнався, що не вірить у щирість антивоєнних висловлювань російських зірок, оскільки вони нагадують йому "м'яку пропаганду". Винятком стала лише зірка радянського кіно Лія Ахеджакова.

Журналіст переконаний, що актриса – "справді європейська людина", і вона не намагається переконати українців у їхніх братніх зв'язках із росіянами. Своїми думками Суханов поділився в ефірі програми "Ранок з Україною" на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На думку ведучого, Лія Ахеджакова "не хвора на імперськість", на відміну від інших її співвітчизників.

"Остаточно я вірю тільки одній особі з усього цього істеблішменту – Лії Ахеджакової. Ось їй чомусь вірю. Не знаю чому. А решта нагадує мені м'яку пропаганду. Люди, які живуть у тому суспільстві, просякнуті нормами цього суспільства. І вони всі хворі на імперськість. Ахеджакова – вона не хвора на імперськість. Вона якась неймовірна європейська особистість. Я зустрічався з нею, бачив її в різних обставинах. Вона не хвора. Вона – справді європейська людина", – поділився своєю думкою телезірка.

Тіна Кароль різко звернулася до Лепса, який приїхав у окупований Донецьк: "Ти станеш їжею для хробаків!" 

Українська співачка Тіна Кароль різко відреагувала на приїзд путініста Григорія Лепса в окупований Донецьк. Зірка порадила йому заїхати глибше в Україну і стати "їжею для хробаків".

Свої гнівні слова вона розмістила поверх цинічного ролика пропагандиста, який він зняв напередодні в авто дорогою до українських областей. Коментар зірка написала в Instagram українською та російською мовами, щоб рашисту її слова були зрозумілі, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Українка пригадала, як у свій час Лепс звертався до неї з пропозицією, однак отримав відмову, та наголосила, що його "тваринне нутро" було помітне ще тоді. 

"Нутро тварини. Все було ясно ще тоді, коли я сказала тобі "ні". Заїжджай глибше, не тікай так швидко. Ми зустрінемо як слід", – пригрозила російському фашисту Тіна Кароль.

Шанси України перемогти на Євробаченні збільшуються, а за друге та третє місце йде запекла боротьба 

За три дні до фіналу щорічного пісенного конкурсу Євробачення-2022 в України змінився головний конкурент. Італійський дует Mahmood и BLANCO поступився другим місцем британцю Сему Райдеру.

Варто наголосити, що Італія трималася на другому місці в топі букмекерів багато місяців. Оновлені прогнози з'явилися на офіційному сайті Eurovision World, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Український гурт Kalush Orchestra, як і раніше, займає першість з 52% (раніше було 48%) ймовірністю на перемогу в європейському конкурсі, однак хто розділить між собою 2 та 3 місце, на думку букмекерів, досі залишається незрозумілим. 

Так, після першого півфіналу британський виконавець вивів свою країну на 2 позицію, вперше за довгий час обігнавши прогнозованих лідерів – Італію.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини