MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 травня 2022

156 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 травня. 

У Росії "натякнули", які території України хочуть анексувати 

У Росії розповіли про те, які українські території мають намір анексувати. "Приєднати" до держави-аресора рашисти мріють усі захоплені українські землі Донбасу, Херсонської та Запорізької областей.

Для цих регіонів окупанти готують "референдуми", де українці нібито "масово підтримають" ідею "приєднання" до РФ. Про плани Кремля повідомив голова Комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами російського сенатора, "право вирішувати, чи жити далі з Росією", мають мешканці всіх захоплених РФ українських територій, а не лише ті, хто живе на Донбасі. Щоправда, "рішення" замість українців вже давно ухвалили в Кремлі. 

"Право визначити свою долю, чи жити далі разом з Росією, мають не лише громадяни суверенних ДНР та ЛНР, а й жителі Херсонського регіону, Запоріжжя, всіх територій де пройшла денацифікація та люди отримали право визначити своє майбутнє", - написав рашист у своєму Telegram- канал.

Шойгу заявив про швидке "звільнення ЛНР" 

Російські окупаційні війська майже завершили операцію зі "звільнення ЛНР". При цьому війська РФ продовжують нібито розширювати контроль над Донбасом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу, інформує UAINFO.org.

"Угруповання російських збройних сил спільно з підрозділами народної міліції Луганської та Донецької народних республік продовжують розширювати контроль над територіями Донбасу. Наближається до завершення звільнення Луганської народної республіки", - повідомив він. 

За його словами, Збройні Сили України нібито не випускають з міст і населених пунктів місцевих жителів і використовують їх як живий щит.

"Зазнаючи поразки на землі, київський режим прагне досягти в окремих районах хоча б короткочасних успіхів, видаючи їх за великі", - заявив міністр.

Невзоров: Гітлер мав більшу підтримку, ніж Путін, але перетворився на купу обгорілого м'яса, лайна та гудзиків 

Відомий російський журналіст-опозиціонер Олександр Невзоров висміяв цитату прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, який заявив, що "рівень підтримки дій Володимира Путіна дуже високий". Публіцист нагадав диктатору та його поплічникам, що у Гітлера наслідувачів було значно більше, проте це не завадило йому "перетворитися на купу обгорілого м'яса, лайна та гудзиків".

Гострий вислів Невзоров опублікував у своєму Telrgram-каналі, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

У коментарях інтернет-користувачі згадали й інших диктаторів, які підкорили собі народ, а за підсумками ганебно закінчили.

Пєсков зазначив, що підтримка росіян надає президенту-терористу сил та впевненості. Невзоров, у свою чергу, засумнівався у щирості цієї підтримки, нагадавши, що на концерті-мітингу в "Лужниках" людям платили гроші за присутність.

"Адольф Гітлер, якому Путін вже відкрито наслідує, мав навіть більшу підтримку. І по 300 рублів на годину масовці не платив. На гітлерівському мітингу в Нюрнберзі (1937 рік) добровільно і безкоштовно зібралося майже 1.300 000 фанатів німецького фюрера. Але це на завадило Адольфу перетворитися на купу обгорілого м'яса, лайна та гудзиків", – написав журналіст.

"Комплекс Наполеона". Жданов пояснив, чому для України добре, що Путін особисто керує воєнними діями  

Спроби російського диктатора Володимира Путіна керувати своїми військами в Україні призводять до безглуздих втрат бойової техніки та особового складу. Рішення глави Кремля особисто втрутитися у перебіг війни свідчать, що у нього є "комплекс Наполеона".

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі радіо НВ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, те, що Путін захотів особисто командувати окупаційними військами, не маючи достатньо досвіду, лише грає на руку Збройним силам України і може наблизити поразку Росії. 

"Може, у Путіна комплекс Наполеона – він хоче сам водити полки по нескошених травах, тому і втручається в ці дії і ставить такі завдання. Тому ми бачимо на фронті шалені атаки, безглузді втрати особового складу та техніки заради виконання поставлених завдань. Ну що ж, нехай: чим більше знищимо, тим легше нам потім буде звільняти ці території", – каже Жданов.

Росії вже не перемогти: WSJ назвала п'ять сценаріїв наступного етапу війни в Україні  

Зараз ніхто не може сказати, як і коли закінчиться війна в Україні, однак вже зрозуміло, що Росія не виграє. На думку західних урядів і приватних аналітиків, Москві не вдалося досягти своєї початкової мети – блискавичного удару по Києву з метою повалення уряду, а успіх плану Б Путіна – наступу на сході та південному сході країни –виглядає дедалі складнішим.

Про це пише видання The Wall Street Journal, повідомляє Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Західні аналітики дали своє бачення розвитку ситуації в Україні, який містить п’ять можливих сценаріїв.

За словами начальника британського штабу оборони адмірала Тоні Радакіна, Україна перебуває в екзистенційній боротьбі, "і вона виживе".

Наразі в Україні триває останній етап війни, на якому танкові бої витісняються артилерійськими ударами. У деяких місцях, у тому числі в східному районі Луганська, росіяни ведуть наступ. Вони подолали останню українську оборону, яка залишилася в південному портовому місті Маріуполь. В інших місцях українці контратакують, особливо на півночі від Харкова.

"Війна переходить у затяжну фазу", – заявив міністр оборони України Олексій Резніков у вівторок міністрам оборони Європейського Союзу. За його словами, є "багато ознак того, що Росія готується до довготривалої воєнної операції", зокрема проводить інженерні та фортифікаційні роботи на Херсонщині та Запоріжжі.

Принцу Чарльзу подарували українську марку про російський військовий корабель. ФОТО

Принц Чарльз під час візиту до Канади отримав у подарунок популярну українську марку про російський військовий корабель.

Про це на своїй сторінці у Facebook.розказала посол України в Канаді Юлія Ковалів, інформує UAINFO.org.

"Візит королівської родини до нашої громади - це важливий знак солідарності з українцями у захисті нашої державності та незалежності.

Ми вдячні за безпрецедентну підтримку України Великою Британією, Канадою та країнами Співдружності націй в протистоянні російській агресії. 

Велика честь від імені Президента України та українського народу передати подарунок Його Високості принцу Чарльзу відому марку "Укрпошти" про російський військовий корабель.

Ця марка стала символом незламності духу українців, волі до перемоги та вдячності за підтримку нашим партнерам.

Путініст Лепс несподівано заступився за Пугачову, яка покинула РФ 

Відомий російський співак Григорій Лепс, який відкрито підтримав кривавий путінський режим і так звану "спецоперацію" в Україні, несподівано заступився за свою колегу, зірку естради Аллу Пугачову, яка разом із сім'єю покинула РФ. Музикант упевнений, що артистка вирушила до Ізраїлю на відпустку і незабаром повернеться на батьківщину.

При цьому Лепс натякнув, що засуджує позицію чоловіка Примадонни, знаменитого пародиста та телеведучого Максима Галкіна, який публічно виступив проти війни в Україні. Своїми думками співак-путініст поділився на пресконференції у пропагандистському агентстві ТАСС, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Лепс назвав Пугачову великою артисткою і наголосив, що вона, на відміну від свого зіркового чоловіка, жодних публічних заяв не робила.

"Світ ловив мене…": у Дніпрі презентували повне видання творів Григорія Сковороди. ФОТО 

Книга "Григорій Сковорода "Світ ловив мене…" (Фото:adm.dp.gov.ua)

У Дніпрі презентували книгу "Григорій Сковорода "Світ ловив мене…". Це найбільш повна та науково зважена збірка творів мислителя та поета. Її присвятили 300-річчю з дня народження видатного українця, яке відзначають цьогоріч.

Про це повідомила 19 травня заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб, інформує UAINFO.org.

"Росіяни можуть знищити наші музеї, але вони не можуть знищити нашу культуру. Нині розуміємо, наскільки важливо плекати своє, українське. Більше знати, цікавитися рідною культурою. У поміч — нове видання творів мислителя та поета Григорія Сковороди. Це найбільш повне зібрання його робіт", — зазначила Ольга Горб.

Видання готувалося 1,5 роки: почали ще до війни, а закінчили за день до ворожого обстрілу музею Сковороди у Харківській області. Вийшло символічно, вважає гендиректор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини