MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 травня 2022

173 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 травня. 

Армія РФ готується наступати на Слов’янськ і максимальними силами штурмує Сєвєродонецьк: мапи бойових дій в Україні від ISW 

Російські окупанти продовжують повільно захоплювати Сєвєродонецьк, а також зосередили сили на перегрупуванні під Ізюмом, щоб відновити наступ на Слов’янськ та Барвінкове.

Таку оцінку дає американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму свіжому зведенні про ситуацію на фронтах в Україні за 30 травня, пише НВ, інформує UAINFO.org

Головні висновки експертів ISW:

• Російські війська продовжують поступово захоплювати райони Сєвєродонецька, проте ще не оточили місто повністю.

• РФ зосередила сили на перегрупуванні під Ізюмом для відновлення наступу на Слов’янськ та Барвінкове, у цьому напрямку окупанти провели «лише незначні безуспішні атаки». Однак російські війська поступово просуваються до Слов’янська і найближчими тижнями мають намір штурмувати місто, «але навряд чи досягнуть вирішальних успіхів».

• Під Харковом росіяни продовжують зосереджувати свої зусилля на тому, щоб не дати силам контрнаступу ЗСУ вийти на кордон України з Білгородською областю РФ. «В останні дні українські сили не проводили значних операцій у цьому районі», — зазначають в ISW.

• Контратаки ЗСУ у північній частині Херсонської області за останні 48 годин не просунулися далі, проте порушили перебіг операцій російської армії на цій ділянці. Війська окупантів здійснили кілька безуспішних атак на український плацдарм на східному березі річки Інгулець. 

• Зростання втрат серед молодшого офіцерського складу РФ, який відправляють на передову, «ще більше погіршить моральний дух і можливості командування та управління» російською армією.

Захід хотів би повного усунення Путіна від влади – Моравецький  

Якщо вільний світ програє битву за Україну, то він ніколи не буде безпечний. Путін має бути повністю усунутий від влади в росії, оскільки він представляє грубу силу.

Про це в інтерв’ю Sky News заявив у вівторок прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ

“Якщо Європа і вільний світ програють цю битву, програють цю війну (за Україну – ред.), ми більше не будемо в безпеці, тому що путін завжди нам погрожуватиме і шантажуватиме. Звичайно, ми хотіли б, щоб його повністю усунули (від влади – ред.), він представляє грубу силу, а росія є наддержавою”,- підкреслив Моравецький.

Як наголосив польський прем’єр, якщо Україна вистоїть як суверенна держава, що є основною метою (Заходу – ред.) і причиною, чому світ підтримує Україну в усіх можливих напрямках, то “це буде спільною перемогою”.

У коментарі польським журналістам під час другого дня форуму Європейської Ради Моравецький підкреслив, що ніхто не хоче купувати енергоносіїв у “варварської” росії, якій не можна довіряти.

Юрий Касьянов: Почему враг бросил все силы в битву за Донбасс? 

"Почему враг бросил все силы в битву за Донбасс? Ну, во-первых, потому что ведь нужна уже хоть какая-то "победа"... Во-вторых, выход на админграницы областей ускорит процесс аннексии Донбасса под флагом "присоединения", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Касьянов, информирует UAINFO.org.

"В третьих, после этой "победы", можно будет бросить оставшиеся силы на завоевание Запорожской, Херсонской, и, может быть, Николаевской областей, чтобы выйти на админграницы, провести "референдум", "присоединить", принять в гражданство, вручить повестки и отправить на фронт воевать против Украины" 

План простой. А ещё, когда на фронте станет совсем туго, когда украинская армия развернет широкомасштабное наступление и пойдёт освобождать всё "освобождённое", можно начать орать "Караул! На Расею-матушку нападают!", объявить всеобщую мобилизацию, и начать уже наносить вожделенные ядерные удары. Потому как угроза государю и государству. А это для орков святое", - завершает Касьянов.

Подоляк пояснив, чому телеканали з пулу Порошенка вимкнули з цифрового ефіру

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що 5 канал, Прямий та Еспресо, які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру через "нарцисизм" п’ятого Президента України.

В інтерв'ю LB Live член української делегації на перемовинах з Росією зазначив, що це питання Радбезу та питання єдиної інформаційної політики країни під час війни, передає Укрінформ,  інформує UAINFO.org.

"Частково (ці канали транслювали національний телемарафон, - ред.) - так. А частково транслювали людину, яка дуже закохана в себе. У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів", — додав Подоляк.

За його словами, це питання професійної якості інформаційного простору України — "якщо ти продаєш нарциса, який пустий всередині".

Путін – пі**рас, а Шойгу – гон**н: російські полковники лають керівництво РФ і закликають бомбити Київ. АУДІО

Журналісти перехопили розмову двох російських полковників, які критикують військове керівництво Росії і закликають до воєнних злочинів.

Журналісти-розслідувачі програми "Схеми" оприлюднили записи розмови двох російських полковників, які лають військове керівництво Росії, зокрема Путіна та міністра оборони Шойгу.

Про це пише "Радіо Свобода"., повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org 

Один із співрозмовників – полковник РФ Максим Власов із позивним "Югра". Він керував ракетними дивізіонами під час обстрілу Маріуполя у 2015-му, коли загинули 30 мирних жителів.

Інший – військовий медик родом із Вінницької області Віталій Ковтун, який має багато родичів в Україні.

Власов назвав Шойгу повністю некомпетентним профаном у своїй справі і шоуменом.

"Обрати внимание, где этот Шойгу, его не видно и не слышно, потом вылезет же, мразь, б***ь. Вылезет же какая-то шл**бота вокруг него, бегают вот эти вот, на согнутых ногах, вот эти генеральчики, полковнички, лейтенантики... Шойгу – это полностью некомпетентный профан, б***ь. Просто шоумен, б***ь", – зазначив російський полковник.

Ковтун відповідає про Шойгу: "Шойгу – гон***ище, б***ь, контрактников нет – конечно, откуда они будут, с*ка? Им платили по 30 тысяч зарплату, б***ь – откуда их набрать?".

Психіатр оцінив стан і поведінку Путіна

У російського диктатора Володимира Путіна можна помітити епілептоїдний розлад особистості, проте ознак класичної епілептоїдності не видно.

До такого висновку дійшов практикуючий лікар-психіатр Роман Долинський, пише НВ, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Фахівець каже, що у Путіна помітні відсутність емпатії, жорстокість до близького оточення, недовіра, переконання, що правий той, хто сильніший фізично і агресивніший.

"Це якраз властиво антисоціальним психопатам. Тому у Путіна помітні ознаки насамперед цих двох розладів особистості", - зазначив він. 

Поведінка диктатора зовні за останній час не змінилася, додає психіатр. За його словами, розлад особистості супроводжує людину все життя.

"Все х*ево. Нас укры е*ут, как молодых. Собак едим, жрать нечего. Сегодня ели йоркширского терьера": перехоплення листування ворога

Через проблеми з забезпеченням російські окупанти знову почали їсти собак Про це свідчить листування російського загарбника, яку перехопила СБУ,  інформує UAINFO.org.

«Все х*ево. Нас укры е*ут, как молодых. Собак едим, жрать нечего. Сегодня йорка ели. Йоркширского терьера», – пише своєму знайомому рашист, який розташувався на тимчасово окупованій території Херсонщини.

За словами загарбника, у них немає харчів, тому що в армії відсутня логістика, і продукти «просто не могут доставить». 

Це різко контрастує з «переможною» картинкою, яку транслюють на російському телебаченні. Тож на здивовану ремарку друга, що у них ЗМІ «рисуют только победы», відповідає просто: «Пусть сюда идут и рисуют».

І щоб розжитися продуктами, окупант просить позичити грошей… Проте їх не так легко намалювати, як перемоги в телевізорі.

Алла Пугачова влучно відповіла на цькування в Росії

Російська естрадна співачка Алла Пугачова відреагувала на масове цькування в Росії через тимчасовий переїзд до Ізраїлю. Зірка зв'язала гучні образи хейтерів з низьким інтелектом.

Артистка також побажала спокої співвітчизникам та опублікувала коротке відео в Instagram. На ньому вона усміхнена насолоджується сонячною погодою за кордоном, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Чим нижче інтелект, тим голосніші образи. Живи спокійно, країна!" – написала Примадонна. 

На противагу розлюченим недоброзичливцям співачка з'явилася перед ними щасливою та усміхненою, сидячи біля дерев у теплому Ізраїлі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини