MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 липня 2022

241 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 липня. 

Війна може закінчитись лише на умовах України – Подоляк

Російсько-українська війна може закінчитись лише на умовах України, що означає, що окупанти мають покинути всю територію нашої держави.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк під час всеукраїнського телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

"Ніяк інакше війна Росії в Україні не може закінчитись, як на умовах України. А це значить, що Росія має покинути всю територію України. Вся територія України має бути українською і тільки українською", – сказав він. 

За його словами, ніякі псевдореферендуми росіян на окупованих територіях не зупинять військові дії.

"Будь-які фіктивні референдуми чи будь-які інші юридичні формати, які Росія може запропонувати на цих територіях, не мають ніякого сенсу. Всі розуміють сьогодні і будуть розуміти, що це просто анексія чужої території. Тому війна буде йти, поки ці території не будуть звільнені, і вони ніколи ніким не будуть визнані російськими", - сказав він.

ППО для України проти "Голодних ігор" РФ. Конгрес США вразила емоційна промова Олени Зеленської: що пишуть ЗМІ про її знаковий візит до США 

Світові ЗМІ обговорюють перший самостійний офіційний візит Олени Зеленської до США, на завершення якого вона виступила зі зворушливою та емоційною промовою у Конгресі.

Зеленська побувала у Білому домі, де зустрілася з Джо та Джилл Байденами, а також віцепрезидентом США Камалою Харріс та її чоловіком Дагласом Емхоффом, інформує UAINFO.org  з посиланням на НВ.

Вона також отримала присуджену українському народу нагороду Dissident Human Rights Award у Меморіалі жертвам комунізму у Вашингтоні, провела зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та головою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер, відвідала Меморіал жертвам Голодомору 1932−1933 років в американській столиці. Крім того, Зеленська пообідала з колом впливових жінок США та провела низку переговорів з американськими чиновниками щодо своїх гуманітарних ініціатив, включаючи програму психосоціальної підтримки українців під час війни.

"Зустріч із американським президентським подружжям і виступ перед обидвома палатами Конгресу США є найвищими виявами поваги до іноземної держави з боку Сполучених Штатів, — наголосив на значущості візиту Зеленської глава МЗС України Дмитро Кулеба. — Вперше в історії США надали таку честь першій леді. І це була саме дружина президента України".

Путін не почне ядерну війну, але може застосувати проти України хімзброю – експерт

Американський адмірал Джеймс Ставрідіс розповів, чи зважиться президент РФ Путін почати ядерну війну. Він вважає, що диктатор навряд чи піде на такий крок. Однак Путін може застосувати проти України хімічну зброю.

Про це Ставрідіс написав у своїй колонці для видання Bloomberg, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

На думку Ставрідіса, шанси того, що кривавий диктатор все-таки піде на такий крок, дуже малі. Однак Путін все одно продовжує лякати захід і регулярно натякає на те, що він може почати ядерну війну.

США, як і РФ, стверджує адмірал, однаково добре забезпечені ядерною зброєю. Крім цього, ядерний потенціал є, звичайно ж, у НАТО.

"Іншими словами, по обидві сторони українського конфлікту є багато ядерної зброї. Але є три важливі фактори, які утримують Путіна від використання своєї зброї як у стратегічному, так і в тактичному плані", – зазначив адмірал.

Хакери запустили на українських радіостанціях фейк про Зеленського "в реанімації", – Держспецзв'язок 

У четвер, 21 липня, хакери атакували українські радіостанції і розповсюдили фейк про проблеми зі здоров'ям президента України Володимира Зеленського.

Відбулися кібератаки на сервери і мережі радіостанцій TAVR Media, повідомив Держспецзв'язок, інформує UAINFO.org.

В управлінні радіогрупи – дев'ять провідних радіостанцій: Хіт FM, Radio ROKS, KISS FM, Radio RELAX, Мелодія FM, Наше Радіо, Radio JAZZ, Classic Radio і – віднедавна – Радіо Байрактар.

Кіберзловмисники розповсюдили інформацію про те, що Зеленський нібито перебуває в реанімації, а його обов'язки виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук

У компанії TAVR Media повідомили, що озвучена в ефірах радіостанцій інформація не відповідає дійсності. 

Наразі відповідні служби працюють над вирішенням проблеми.

Тим часом спікер Стефанчук заявив, що президент і його команда – здорові і закликав не вестися на брехню російського ворога.

Стало відомо, за який час українські пілоти опанують американські винищувачі F-15 та F-16 

Українські військові льотчики зможуть за півроку опанувати американські літаки F-15 та F-16.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час Всеукраїнського телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"За оптимістичним сценарієм, щоб оволодіти технікою, до півроку. Льотчик буде мати певні навики, які дадуть йому можливість воювати саме на цій техніці. Ця техніка призначена для того, щоб воювати якісно. Так як росіяни мають сучасне озброєння, сучасні радари, ракети, наші винищувачі на сьогоднішній день такого озброєння не мають, тому щоб протистояти на рівні, нам потрібна західна техніка, яка має радари і ракети, спроможні нищити окупантів на великих відстанях", - сказав він.

Подоляк заявив, що РФ обстріляла мечеть у Харкові, поки Путін просив зброю в Ірані  

Російська федерація продемонструвала жест зневаги, обстрілявши мечеть у Харкові під час поїздки президента країни-агресора Володимира Путіна до Ірану з проханнями про надання зброї.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, інформує UAINFO.org.

«Класичне російське єзуїтство. Приїхати на поклон у Тегеран, щоб вимолити у верховного лідера Ірану Алі Хаменеї «трошки зброї для другої армії світу», а паралельно обстріляти мечеть у Харкові. Для варварів немає нічого святого. Але чи зрозуміють в Ірані жест зневаги від Кремля?», - написав він.

Гайдай заявив, що після візиту Безуглої поліцейський відділок накрило артилерією 

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай різко розкритикував дії нардепки від "Слуги народу" Мар'яни Безуглої, яка часто з'являється поблизу лінії фронту. Він стверджує, що після її візиту до однієї з поліцейських дільниць російська артилерія обстріляла об'єкт.

Про це чиновник розповів в інтерв'ю "Громадському". Гайдай зізнався, що не розуміє, що народна депутатка робить у зоні бойових дій, "хто вона така та які має повноваження", пише OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Нагадаємо, що Безугла – членкиня Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона також заявляла, що є резервісткою ОР-1 після мобілізації у 2015-му, але не призвана зараз через роботу в парламенті.

Гайдай також відповів на звинувачення з боку Безуглої в тому, що він нібито не володів достатньою інформацією, "бо не перебував на території Луганської області".  

Голова ОДА спростував її закиди. За його словами, до окупації він перебував у Сєвєродонецьку, Лисичанську та інших н.п. регіону.

"Боже мій, ну я не можу коментувати ідіотку. Вона, мабуть, хвора людина взагалі. Давайте так. Відкрийте мій Facebook і подивіться з 24 лютого. Ви там побачите прямі ефіри прямо з Сєвєра, Лисика. Що потрібно ще? На околиці міста, щоб було знак видно? На даху дев'ятиповерхового будинку, щоб було всю панорама видно? Із лікарні Сєвєродонецька, з лікарні лисичанської? Я не буду, як Безугла", – емоційно відповів чиновник на запитання журналіста.

Інфляція в Україні сягне понад 30% – прогноз НБУ  

Національний банк України прогнозує інфляцію у понад 30% за підсумками 2022 року.

Про це повідомив голова НБУ Кирило Шевченко на брифінгу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

"Інфляційний тиск зберігатиметься й надалі: за підсумками 2022 року інфляція перевищить 30%. У наступні роки вона суттєво сповільниться, хоча все ще перебуватиме значно вище цілі Національного банку в 5% передусім через наслідки війни", - сказав він.

За його словами, базовий сценарій прогнозу передбачає повноцінне відновлення роботи чорноморських портів з початку наступного року. Водночас у найближчі місяці й надалі є висока ймовірність подальших терористичних атак РФ на об’єкти інфраструктури та виробничі потужності в містах України, що підриватиме логістику, підвищуватиме ризики бізнесу та розхитуватиме очікування. Зберігатимуться також високі світові ціни на енергоносії.

"Це ненормальна реакція". Оля Полякова знову захищає "хороших руських"  

Українська співачка Оля Полякова висловилася про "хороших руських".

В інтерв'ю Ользі Бутко артистка заявила, що українці мають "цінувати" росіян, які відмовилися від усього, аби підтримати Україну. Полякова додала, що, на її думку, "хороші рускіє" існуютьінформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Є і там люди, які готові втратити все заради нас. І ми маємо це цінувати. Усі ці нападки, що немає "хороших руських". Я абсолютно впевнена про колективну відповідальність росіян, але коли ми всі кричали "Робіть щось, виходьте на вулиці"… Деякі люди цього не зробили, а інші зробили і втратили все. І ми починаємо розповідати, що "хороших руських" не буває. Це абсурдно", — каже вона.

Полякова також висловилася про скандальний пост у Instagram, в якому вона закликала президента України Володимира Зеленського дати українське громадянство її подрузі, росіянці Нікі Білоцерківській.

"У мене є подруга, у якої я жила у Франції, Ніка Білоцерківська. Вона першою отримала кримінальну справу, потім розшук, у неї конфіскували все майно в Росії — дві квартири в Москві, будинок у Пітері, всі гроші, з усіх рахунків. Вона знала, на що йшла. Але з перших днів війни вона кричала, що це війна на свою величезну російську аудиторію. І втратила там усе. Я написала емоційний пост у її день народження про українське громадянство і що почалося? Це ненормальна реакція на людину, яка втратила заради правди все! Вона втратила майно та може втратити свободу. Їй загрожує 15 років ув’язнення. І така реакція, зла та агресивна, хочеться просто відвернути голову і в цей бік більше не дивитись. Ми знаємо, як виглядає наш ворог, потрібно на нього спрямувати всю свою злість, а не один на одного", — повідомила співачка.

Дочка путініста Машкова показала відео з Києва і звернулася до росіян: "Те, що ми творимо – це пи**ець"  

Марія Машкова підкреслила, що Росія, як і раніше, вбиває мирних жителів України, розповідаючи, що цілилася у військові бази злісного нацистського ворога, і додала, що мріє побачити Путіна в Гаазі.

Дочка російського актора-пропагандиста Володимира Машкова - Марія Машкова, яка з початку повномасштабного вторгнення Росії відгукується проти війни в Україні, показала архівні відео свого перебування в Києві в 2021 році і звернулася до росіян і українців.

Так, на своїй сторінці в Instagram, російська актриса, яка зараз з сім'єю живе в США, написала, що кожен її ранок починається однаково, інформує UAINFO.org.

"Відкриваю новини з надією, що війна закінчилася. Але вона йде. Нехай на Патріках в центрі Москви таке відчуття і відсутнє. Але Росія, як і раніше, вбиває мирних жителів, розповідаючи, що цілилася у військові бази злісного нацистського ворога. В ім'я збереження руського міра і припинення утиску російської мови", - розповіла Машкова.

Свій пост Марія проілюструвала відео зі своєю дочкою від 1 травня 2021 року, зняте в Києві.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини