MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 серпня 2022

274 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 серпня. 

Арестович натякнув, що удару по Кримському мосту поки не буде й назвав низку причин 

За його словами, від обстрілу моста буде тільки пропагандистський ефект.

З технічної точки зору зруйнувати Кримський міст дуже складно, по ньому можна "влупити символічний удар, щоб усі страшно зраділи".

Так відповів на питання про долю мосту через Керченську протоку радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Юлії Латиніній, інформує UAINFO.org.

"Ми бачимо, як довго і важко руйнується Антонівський міст, і досі не зруйнований. Керченський у кілька разів міцніший, більший, сильніший, вищий і так далі. Пульнути можна, питання - чи долетить? І друге питання, враховуючи як його охороняють, ну і що? Поцарапав, далі що? Пропагандистський ефект буде кращим. Тепер питання: ми хочемо воювати заради пропагандистського ефекту або ми хочемо робити те, що належить за військовою наукою? Мені здається, що ми за друге. Українська армія воює за друге і Залужний планує за друге", - сказав він.

За словами Арестовича, якщо політичний та ідеологічний ефект виникає - "це, звичайно, добре, але ми по науці і не беремо міста до дат".

"Інша справа, що коли збігаються (утоплення крейсера "Москва") військові потреби та ідеологічні - це приємний бонус. Але не є самоціллю, напевно", - додав він.

"Сюрприз" до Дня Незалежності: Росія тягне ешелони з ракетами до українського кордону

На шостому місяці повномасштабного вторгнення в Україну Росія стягує до українського кордону і на окуповані території ракети та боєприпаси, зокрема йде ешелон з Улан-Уде.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ВСУ, інформує UAINFO.org.

Відзначається з Улан-Уде вийшов ешелон з боєприпасами: він складається з 28 вагонів і везе 32 ракети до зенітних ракетних комплексів С-300. У Страткомі очікують, що він прибуде до кордонів України у 20-х числах серпня.

У Страткомі також зазначили, що загроза обстрілу України як мінімум ракетами С-300 очевидна. 

"З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20–го числа очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня", - додали в управлінні.

"Моя мати – українка": WP опублікувала таємну розмову Воллеса та Шойгу

11 лютого 2022 року міністр оборони Великої Британії Бен Воллес приїжджав до Москви. Там він зустрічався зі своїм колегою Сергієм Шойгу. Міністри говорили про ймовірність російської агресії проти України. 

Про це пише Washington Post, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

Воллес хотів ще раз запитати про переговори щодо вимог Путіна про розширення НАТО та діяльності альянсу у Східній Європі. За його словами, росіяни не виявили жодного інтересу до цього. 

Воллес попередив Шойгу, що Росія зіткнеться з шаленим опором, якщо вторгнеться в Україну. 

"Я знаю українців — я був в Україні п’ять разів — і вони будуть воювати. Моя мати - українка", - сказав Воллес. 

Прем’єрці Фінляндії довелось виправдовуватись після зливу відео, де вона "відривається" напідпитку

Прем’єр-міністру Фінляндії Санні Марін довелося виправдовуватись через вечірку з друзями та запевняти у тому, що вона не вживала наркотики, після того, як відео за її участі потрапили в мережу.

Коментарі Марін зробила у четвер вранці, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на фінське видання Iltalehti, інформує UAINFO.org 

Марін заперечила, що на оприлюднених відео була під впливом наркотиків, і сказала, що їй нема чого приховувати.

"Я танцювала, співала, святкувала, займалася законними речами…Я не вживала наркотики, крім алкоголю нічого не вживала", - сказала Марін, додавши, що пила легкий алкоголь.

Вона також сказала, що це приватні відео і вона не думала, що вони потраплять у відкритий доступ. "Я знала, що мене знімають, але вірила, що оскільки відео приватні, їх знімали в закритому просторі, то їх не опублікують", - зауважила Марін.

Аксьонов перекрив Кримський міст, аби вивезти свою сім’ю – Жданов

Інформація про те, що його могли викликати до Кремля, виглядає сумнівною, адже Аксьонов не бере участь у так званих "військових операціях" РФ.

Про це в ефірі телеканалу "FreeДом" розповів військовий експерт Олег Жданов, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Річ у тому, що ці маріонетки, які обіймають адміністративні посади в місцевих органах влади, не беруть участь у військових операціях і не впливають на хід цих військових дій. Тому навряд чи їх хтось кудись викликав. Якщо там і вживають певних заходів, то Аксьонов про це навіть не знає", - зазначив Жданов. 

За словами експерта, Аксьонов та інші окупаційні органи влади у Криму, могли використати Керченський міст, аби вивезти свої сім’ї з півострова.

"Пройдуть по нам і не помітять". Окупанти бояться контрнаступу ЗСУ 24 серпня: перехоплення ГУР 

Російські окупанти бояться контрнаступу українських військових. Вони вважають, що ЗСУ з легкістю розіб'ють їх позиції.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, інформує UAINFO.org.

У черговій перехопленій розмові окупант розповів матері, що ЗСУ нібито збираються йти в наступ на День незалежності України. Такі дані надала їм розвідка.

"До 24 серпня повинні на нас піти величезними силами. День Незалежності буде ж. Показову страту хочуть влаштувати... Кажуть, скільки їх. Вони просто пройдуть по нам і навіть не помітять, що ми тут стояли", - сказав окупант. 

Також він скаржиться матері, що їх командир не проводить ротації та тримає їх підрозділ уже третій термін.

Окупанти ділять своїх на "сорти": у розвідці розповіли, які полонені найменше цікавлять Росію 

Україна має достатній обмінний фонд з російських окупантів, аби повертати додому українських воїнів. Однак Росію цікавлять далеко не всі свої військовополонені.

Найменше Москву цікавить повернення "мобілізованих" з ОРДЛО, включно з представниками незаконних збройних формувань "Л/ДНР". Про це  в ефірі національного телемарафону повідомив представник ГУР МО України Андрій Юсов, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org

За його словами, країна-агресор ділить російських військовополонених на "сорти", ті, в кому Кремль зацікавлений найменше, чекатимуть на обмін дуже довго.

"Можемо констатувати: щодо певних груп своїх же представників і російських військовополонених РФ має невисокий інтерес. Якщо ми говоримо про мобілізованих і військових із території ОРДЛО та представників "ЛНР"/"ДНР", то справді до них найнижчий інтерес. Це ми бачимо на різних щаблях ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені і з найгіршою зброєю, до в тому числі питання обміну", – сказав Юсов.

"Читала все це і була приголомшена". Зірка українського карате розповіла про спілкування з родичами з держструктур РФ про війну

Зірка українського карате Анжеліка Терлюга розповіла про спілкування зі своїми родичами, які працюють у російських державних структурах, про війну між двома країнами.

Деталями розмов із близькими людьми титулована спортсменка поділилася в інтерв'ю YouTube-каналу ПРЯМИЙ FM, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Так, Терлюга зазначила, що в її родичів будуть великі проблеми, якщо вони відкрито висловлюватимуть свою думку про війну, оскільки вони працюють у державних установах РФ. 

"Якщо говорити про приватні повідомлення, то останнього тижня сестра написала про те, що вона хоче, щоб це все закінчилося і зі мною все було добре.

До того ж було лише "Ми за тебе вболіваємо", "Ми за тебе радіємо", "Ти така молодець" і так далі. Я читала це і була приголомшена, бо жодного питання, ні слова про війну", — сказала Анжеліка.

Розіп'ятий хлопчик-2. Російська актриса Поліна Агурєєва вигадала фейк про ЗСУ та дівчинку з Миколаєва

Російська акторка Поліна Агурєєва, яка стала зіркою фільму "Ліквідація", вигадала ще один фейк про нацизм в Україні. Вона розповіла історію нібито про знущання ЗСУ над дівчинкою-підлітком із Миколаєва. Артистка заявила, що дитину зґвалтували, а батька вбили. Військові РФ, за її словами, нібито підтримують маленьких українців даруючи їм ящики морозива.

Про це росіянка розповіла в інтерв'ю на YouTube-каналі "Емпатія Манучі". Агурєєва ймовірно включила всю свою фантазію, щоб вигадати таку нереальну історію, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

"Я впевнена, що нацизм там є. Вони розповідали дуже страшні, нестерпно було слухати ці історії. Чесно кажучи, я плакала... Ось дівчинка була з Миколаєва, вона розповіла, що її сусідку, 12-річну дівчинку, українські війська, коли були в Миколаєві, її зґвалтували та задули монтажною піною. Тато пішов за неї заступатися, його застрелили", – заявила путіністка. 

Крім того, за її словами, багато хто говорить, що в Україні немає нацизму, але зірка в це не вірить.

"Про нацизм вони мені розповіли величезну кількість страшних-престрашних історій. Розмовляти на політичні теми це не моє. Але проте, коли я чую: "Я був у Києві і не бачив там нацизму", що я теж дуже часто чую, для мене абсолютно неконструктивний, тому що це ні про що не каже, що ти був у Києві і не бачив там нацизму... Мені здається, що треба знати такі імена, як Ярош, Білецький, що таке "Правий сектор", з яких організацій він складається , коли вони були створені, коли вони об'єдналися, і що ці організації нацистські, вони під заступництвом держави знаходяться. Для мене ось це аргумент", - додала прихильниця кривавої війни в Україні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини