MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 лютого 2023

198 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 лютого.

Зеленський передав королю Бельгії уламок збитого в Україні російського Су-25

Президент Володимир Зеленський в четвер був на аудієнції в короля Бельгії Філіпа І.

Про це повідомила пресслужба бельгійського королівського палацу у Facebook, пише "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

Разом із Зеленським на аудієнції був присутній і прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо.

"Президент Володимир Зеленський передав уламок російського літака Су-25, який був збитий в Україні. Українські пілоти написали на ньому слова "Разом ми переможемо", – додали в королівському палаці Бельгії.

"Окупанти мають намір іти до Лимана": Гайдай про ситуацію на Луганщині 

На Луганщині зараз найгарячішою точкою бойових дій залишається місто Кремінна. Тут окупанти збільшили щільність обстрілів та почали використовувати важку техніку.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай., інформує UAINFO.org.

"На цей момент ситуація залишається важкою, але повністю контрольованою Силами оборони. Найбільша кількість обстрілів та атак окупаційних військ зафіксована на Кремінському напрямку. Там вони гатять з важких калібрів, вже підключають важку техніку — танки, не один, і не два. Вони пробують розвивати певний успіх на цьому напрямку. Не зважаючи на те, що нашим бійцям зараз тут важко, вони вражають навіть таку техніку, як "Термінатор", — сказав Гайдай. 

Очільник ОВА зазначив, що окупанти запланували піти з Луганщини в бік міста Лиман на Донеччині.

"Ми знаємо їхні наміри, планують йти до Лимана. Але ми знаємо, що росіяни зупиняються там, де їх зупиняють наші захисники. На Кремінському напрямку Росія виставила потужну "РЕБку", що ускладнює роботу наших пілотів дронів, але вони працюють і коригують роботу артилерії та піхоти, зокрема", — сказав він.

Маніпуляція з цифрами: Жданов прокоментував інформацію про підготовку Росією тисяч танків і бронемашин та сотень винищувачів

Видання Foreign Policy з посиланням на українського військового чиновника повідомило, що російські окупанти вже підготували для майбутнього наступу 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що тут є маніпуляція з цифрами: вони завищені.

Загальний парк льотного складу РФ становить десь 550 одиниць. Із них 330 можуть виконувати бойові завдання. Все інше - металолом, який не піднімається у повітря, який потрібно ремонтувати.

Про це Жданов розповів під час ефіру, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"Якщо ви подивитеся на кількість втрат, то побачите там колосальну цифру: ми більше половини з того льотного складу 330 перемолотили. А тепер знову 800, звідки? Навіть з урахування знятих зі зберігання і частково відновлених однаково не виходить 800 літальних апаратів в бойовому складі, які здатні піднятися на крило і виконувати бойове завдання", - пояснює він.

Експерт зазначає, що вертолітний парк військові ЗСУ взагалі прорідили, у окупантів залишилися не сотні, а вже десятки гелікоптерів, які здатні піднятися в повітря.

"Щодо танків, з урахуванням того, що вони познімали зі зберігання 72-гі, 80-ті, про що свідчить поява їх на полі бою, ці цифри можуть відповідати дійсності. Але ви не забувайте, що ці цифри розтягнуті на тисячі кілометрів фронту. 1800 танків на 1000 кілометрів. 1,8 танка на 1 кілометр. Десь цих танків 5-10 на кілометр фронту, а десь їх взагалі нема. В цьому, на мою думку, і полягає маніпуляція", - підсумував Олег Жданов.

Залужний залишив Путіну два місяці, а потім буде переможний удар ЗСУ – Піонтковський 

Російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський прогнозує падіння режиму Путіна після операції ЗСУ зі звільнення Мелітополя, пише УНІАН, інформує UAINFO.org 

"Я приходжу до двох сценаріїв. Сценарій перший: березень-квітень, два місяці протягом яких пройде наступ ЗСУ, масований рух танкових колон, бронетехніки, загалом весь цей "Арсенал Перемоги". Літаки, далекобійні ракети – все це вже буде. На початку травня Залужний візьме Мелітополь. Зараз ЗСУ стоять за 84 км від міста. А потім другий сценарій: в Генштабі РФ з самого початку було глухе невдоволення від рішення Путіна провести атаки в лютому. Але винен буде не фюрер, а генералітет, ну як завжди", – сказав Піонтковський.

Політолог припускає, що російські генерали зможуть через два місяці ліквідувати Путіна.

"Я думаю, вони вирішать питання всередині генерального штабу. Це ось такий базовий сценарій. Генерали не чекатимуть, може статися військовий переворот. Провал такого масштабу може стати тригером для загострення відносин в Кремлі", – додав публіцист.

ПВК "Вагнера" бреше про припинення вербування ув'язнених та підігріває конфлікт з Шойгу, – ISW

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин продовжить вербувати ув'язнених для війни у російських в'язницях, попри заяви про припинення набору у в'язницях. Водночас він продовжує підігрівати конфлікт із Міноборони РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org

Пригожин заявив, що вербування російських ув'язнених "цілком припинено" і що всі зобов'язання виконуються.

На думку аналітиків, ПВК "Вагнера" продовжить вербування з в'язниць, хоча й у більш обмеженій кількості.

В ISW зазначають, що вербування ув'язнених за останні кілька місяців сповільнилося, що підтверджується статистикою Федеральної служби виконання покарань, яка показує, що в період з листопада 2022 по січень 2023 скорочення чисельності ув'язнених в Росії стабілізувалося. 

Це узгоджується із загальною тенденцією поступового заміщення "вагнерівців" звичайними російськими військами навколо Бахмута.

Водночас відомий російський блогер, пов'язаний із "Вагнером", закликав до звільнення міністра оборони Росії Сергія Шойгу через скандал із закупівлями військової форми.

Лукашенко звільнив заступника начальника Генштабу та зробив кадрові перестановки серед командування 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив нові кадрові призначення у військовому блоці.

Відповідні укази Лукашенко підписав 9 лютого, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, Лукашенко призначив полковника Вадима Романіва начальником зв'язку Збройних Сил – начальником управління зв'язку Генерального штабу.

На посаду заступника командувача військ Західного оперативного командування призначено полковника Дмитра Бітного.

Глава держави також звільнив генерал-майора Ігоря Короля з посади першого заступника начальника Генерального штабу та звільнив його з військової служби в запас за віком із правом носіння військової форми одягу та відзнак.

Зазначимо, що останні кадрові зміни у воєнному блоці були 12 січня 2023 року.

Путін заявив, що "до Росії всі лізуть, бо заздрять" 

Російський диктатор Володимир Путін зробив нову цинічну заяву. Він переконаний, що "до Росії всі лізуть, бо заздрять".

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди, передає ТСН, інформує UAINFO.org 

Російському диктатору привиділося, що "до Росії всі лізуть", проте кому потрібна країна-агресорка, Путін не уточнив.

"Нам і зараз заздрять, інакше б не лізли до нас. У цьому вся річ. Нехай потренуються, а ми будемо тільки зміцнювати себе зсередини і зовні", - заявив диктатор з нагоди святкування дня російської цивільної авіації.

У Латвії за дивних обставин загинув російський бізнесмен і засновник ритейлера Sela 

У Латвії загинув засновник мережі магазинів одягу Sela Борис Остроброд. Він потонув в озері внаслідок ДТП.

Сумну звістку повідомив його брат та другий засновник бренду Аркадій Пекаревський. За його словами, це трагічна випадковість, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Дорогі друзі, Сьогодні вранці з нами не стало Бориса Остроброда, мого брата і Вчителя. розпорядилася Доля.. Найкраще, що ми можемо зараз зробити, це відправити його Душі енергію кохання, тепла, і добрих спогадів про нього. Світла йому пам'ять", – зазначив Пекаревський.

Похорон Остроброду відбудеться в Ізраїлі.

Як відомо, Остроброд та Пекаревський створили компанію Sela на початку 1990-х. Назва бренду походить від пляжу та скель у курортному місті Бат-Ям під Тель-Авівом.

Саме туди переїхали брати.

Спочатку Sela займалася продажем косметики, продуктів та спирту Royal, а потім розширила свій асортимент і почала торгувати одягом.

Перший фірмовий магазин бренду відкрився в Петербурзі в 1997 році.

Депутат Держдуми виявив пропаганду "нетрадиційних цінностей" у російському фільмі про Чебурашку

Російський актор та депутат Держдуми РФ Дмитро Пєвцов заявив, що у новому російському блокбастері, знятому за мотивами відомого російського мультфільму, немає позитивних героїв-людей, а стосунки Чебурашки із іншим персонажем, садівником Геннадієм Петровичем дуже сумнівні.

Таку заяву російського депутата цитує Telegram-канал “Подъем”, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Дмитро Пєвцов побачив у поведінці героїв фільму пропаганду “нетрадиційних цінностей”, яка, на його думку погано впливатиме на дітей після його перегляду.

“Те, що нам дорослим смішно, на дітей діє пролонговано. Ми сміємося з того, що Чебурашка називає Дядю Гену мамою. Начебто смішно, так? А для дітей це такий маленький сигнальчик, що тато, мама – не має значення. Чоловік може бути мамою. Ось такі ось дзвіночки, непомітні, наче невидні. Я вже не говорю про вульгарність і відверті, власне кажучи, придумані та неприємні історії всередині сім'ї”, - розкритикував фільм 59-річний російський актор-путініст, який називає представників ЛГБТ-спільноти “ворогами Росії”.

Відомо, що Дмитро Пєвцов підтримав повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Зараз він перебуває під персональними міжнародними санкціями.

Мер російського міста заретушував напис Prada на своїй куртці за $4,6 тисячі на фото з роковин Сталінградської битви 

Через вторгнення Росії в Україну з ринку країни-агресора пішло багато світових брендів. Чиновники держави-терориста при цьому стверджують, що проживуть без західних товарів, але, виявляється, у них це не виходить. Мер підмосковного Дмитрова Ілля Поночевний довів це на власному прикладі. Він заретушував напис італійського модного Prada на своїй куртці.

У такому вбранні глава міста з'явився на річниці Сталінградської битви. Він одягнув чорний пуховик вартістю 4,6 тисячі доларів. Відповідні фото у своєму Telegram-каналі опублікувала політикиня та юристка Любов Соболь, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org 

"Ілля Поночевний опублікував у своєму телеграм-каналі фотографії із заходу, присвяченого 80-річчю перемоги у Сталінградській битві. Щоправда, перед цим над фото попрацював ретушер та зафарбував логотип Prada на його куртці", – зазначила вона.

Проте мер не врахував того, що на груповому фото, опублікованому на сторінці міської адміністрації, червону смужку логотипа добре видно. Мабуть, він забув дати розпорядження пресслужбі, щоб публіка не дізналася, які вбрання носить керівництво міста.

Варто зазначити, що вартість пуховика мера дорівнює семи із половиною медіанним зарплатам у його місті.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини