MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 лютого 2023

251 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 лютого.

Росіяни не знають, де буде основний удар ЗСУ та зміцнюють два напрями, – британська розвідка 

Російські військові не можуть вирішити, де буде основний удар ЗСУ. Тому зміцнюються два напрями фронту – Запорізький та Луганський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter, інформує UAINFO.org.

Як зазначається у зведенні, зображення з відкритих джерел вказують на те, що Росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України, особливо поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня 2023 року Росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

За даними британської розвідки, попри нинішній оперативний фокус на центральному Донбасі, Росія, як і раніше, стурбована охороною країв своєї протяжної лінії фронту. Про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, що триває, і перекидання особового складу. Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій Росією Запорізької області - 192 км. 

Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного мосту", що сполучає Ростовську область Росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету "визволення" Донбасу, що декларується Росією.

Кулеба розповів, що чекає на Путіна 24 лютого

Міністр закордонних справ України заявив, що ближче до річниці початку повномасштабної війни, 24 лютого, відбудуться події, які стануть чітким сигналом для президента РФ Володимира Путіна.  

Зокрема, слід очікувати й нові санкції, повідомив очільник української дипломатії у ефірі телемарафону, пише ТСН, інформує UAINFO.org

"У ООН, у Києві, у багатьох інших столицях світу відбудуться різні події, які надішлють чіткий сигнал Путіну: якщо ти граєш у війну на виснаження, і думаєш, що час на твоїй стороні, ти дуже помиляєшся, бо єдність з Україною зростає, і в цій війні ти програєш...", - заявив Кулеба.

У різних країнах та інституціях оголосять санкції проти РФ "під 24

У МЗС відреагували на заяви Берлусконі про Зеленського: спроба поцілувати кроваві руки Путіна

"Сильвіо Берлусконі розкритикував прем‘єр-міністерку Італії за зустріч із Президентом України в Брюсселі. За його словами, якби Володимир Зеленський припинив «атакувати» Донбас, війни не було би", - про це пише  спікер МЗС Олег Ніколенко, інформує UAINFO.org.

"Розкажу коротку історію. В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність.

Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента - спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору.

Водночас італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність.

Посольство США закликало американців терміново залишити Росію

Посольство США закликало своїх громадян не приїжджати до Росії та терміново залишити її через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських збройних сил в Україну. Така заява з'явилася на сайті дипломатичної місії.

Серед причин, з яких громадянам США не рекомендують в'їжджати в Росію, в посольстві називають ймовірність переслідування, неправомірного затримання російськими спецслужбами та довільного застосування законів, заборону польотів й обмежені можливості посольства з надання консульської допомоги, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що можливості уряду США з надання планових або невідкладних послуг громадянам США в Росії сильно обмежені, особливо в районах, віддалених від посольства США в Москві.

У повідомленні наголошується, що після оголошення мобілізації у вересні РФ може відмовити у визнанні подвійного громадянства США, позбавити громадян доступу до консульської допомоги, призвати їх, а також перешкодити виїзду з країни.

Також у посольстві кажуть: громадянам США слід враховувати, що американські кредитні та дебетові картки не працюють у Росії, а можливості електронного переказу зі США вкрай обмежені через запроваджені проти російських банків санкції. 

Посольство США рекомендує уникати будь-яких політичних або соціальних протестів і не фотографувати співробітників служби безпеки РФ.

У Туреччині загинув собака-рятувальник на прізвисько Протео з Мексики, який шукав людей під завалами 

Під час рятувальних робіт у Туреччині, що постраждала від руйнівного землетрусу, загинув собака-рятувальник із Мексики на прізвисько Протео. Про смерть свого напарника повідомив її тренер, опублікувавши повідомлення в соцмережах.

Про це пише TV Azteca, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус

Мексика була однією з багатьох країн, що приєдналися до міжнародної підтримки пошуку та порятунку жертв фатального землетрусу, що обрушився на Туреччину та Сирію. До Туреччини вирушили сотня рятувальників із тренованими собаками, навченими шукати людей під завалами. 

Обставини смерті німецької вівчарки Протео не повідомляються. Ймовірно, він загинув під завалами, працюючи під руїнами зруйнованої будівлі.

Раніше міністр закордонних справ Марсело Ебрард поділився фотографіями делегації, яка відлетіла до Туреччини.

Отримав конверт, просочений отрутою: Кадиров заявив про замах на свого помічника

Ватажок Чечні Рамзан Кадиров поскаржився, що його помічника та командира спецназу "Ахмат" Апті Алаутдінова намагалися отруїти. Він наголосив, що отруєння нібито сталося за допомогою конверту, який був просочений отрутою.

Спроба "замаху" на Алаутдінова сталася 8 лютого. Про це Кадиров написав у своєму Telegram-каналі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами ватажка чеченських бойовиків, Алаутдінов нібито зрозумів, що лист отруєний за їдким специфічним запахом і вчасно "вжив заходів". Кадиров стверджує, що "тяжких наслідків" вдалося уникнути тому, що Алаутдінов "обробив руки та промив носову порожнину", а також отримав оперативну медичну допомогу.

Ватажок Чечні зазначив, що окрім Алаутдінова постраждали ще двоє офіцерів. Зараз усі вони перебувають на лікуванні в Москві і "йдуть на одужання". На додаток, Кадиров видав, що вже нібито є результати розслідування замаху, проте жодних подробиць воєнний злочинець не розкривав.

Син пропагандиста Соловйова живе у Лондоні, який його батько закликав бомбардувати 

У мережі випливло нове фото Даніїла Соловйова, одного з восьми дітей відомого російського пропагандиста Володимира Соловйова. На знімку 22-річний Данило позує з макіяжем та манікюром. Користувачі Twitter пожартували, що він міг підписати контракт із модельним агентством. Допис став вірусним, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус

"Син Володимира Соловйова Даніїл Соловйов розповів, що поки не може укласти контракт із Міністерством оборони Росії та вирушити за захист Донбасу, оскільки у нього вже укладено контракт із лондонським модельним агентством", — сказано в гумористичному твіті. Він з'явився на тлі заяв Соловйова-старшого про те, що на війну в Україні потрібно відправляти солдатів-строковиків. Цей обліковий запис у Twitter відомий тим, що його гумористичні пости найчастіше виявляються правдивими, як зазначили у коментарях.

Також телеведучий відомий своїми різкими заявами проти ЄС та США, також на своєму шоу він закликав ударити по європейських столицях ракетами. "Берлін, Париж, Лондон і Брюссель готові горіти від ударів наших ракет? А якщо знадобиться від використання тактичної ядерної зброї?" — питав Соловйов в ефірі, при тому, що, за чутками, його діти та Даніїл, зокрема, живуть за кордоном і в Лондоні теж

Фото Даніїла Соловйова, яке розійшлося по мережі, знято в межах рекламної кампанії салону краси "КОНТОРА Владислава Лісовця". Салон популярний серед російського бомонду, серед його клієнток Крістіна Орбакайте.

Нагадаємо, у Володимира Соловйова, який закликає російських громадян йти на війну з Україною вісім дітей та два сини призовного віку, але вони, очевидно, на фронт не поспішають.

Даніїл – син Соловйова від його третього шлюбу з моделлю Ельгою Сепп, дочкою гумориста Віктора Коклюшкіна. Про нього відомо лише те, що закінчив престижну Ломоносівську школу в Москві.

У Бразилії блискавка влучила в статую Христа-Спасителя: чи є це "передвісником" катастроф у світі? 

В Ріо-де-Жанейро, Бразилія, ввечері 10 лютого блискавка влучила у статую Христа-Спасителя.  

Про це повідомляє бразильський фотограф, який опублікував моторошні, але водночас захопливі кадри, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Втім, як пише Wonders of the world, що таке явище є досить поширеним. За даними Бразильського інституту космічних досліджень, щороку на статую трапляється від 4 до 6 спалахів. У середньому удар - кожні 2-3 місяці, але під час сезону дощів це стається частіше. Автори статті нагадують, що статуя стоїть на одній з вершин, на висоті 710 метрів, на вершині граніту. Тому нормально, що вона регулярно отримує розрядки блискавки, підкреслює керівник групи атмосферної електрики в Інституті доктор Осмар Пінто.

Автори статті зауважують, статуя має громовідвід, який покриває верхню частину голови, утворюючи щось на зразок тернового вінка, а кабель тягнеться до руки. Тому не дивно, що вона притягує блискавку.

На "Євробаченні 2023" виступить гурт із Хорватії, який глузує з Путіна 

Хорватія обрала своїх учасників для виступу на пісенному конкурсі "Євробачення 2023", що проходитиме в британському Ліверпулі. Ветерани хорватської естради Let 3 виступлять із сатиричним треком Mama ŠČ, який, як вважається, є глузуванням з Путіна та Лукашенка.

Про це пише Croatia Week, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус. 

Let 3 отримали право представляти Хорватію на 67-му конкурсі пісні "Євробачення" після того, як вони виграли конкурс, що відбувся в суботу ввечері в Опатії зі своєю піснею Mama ŠČ.

Пісню хорватів уже вважають сатирою на Володимира Путіна й Олександра Лукашенка. Лейтмотивом пісні є "трактор-армагедон". А також у ній є слова: "Мама купила трактор, мама поцілувала недоумка, цього маленького психопата, мерзенного маленького психопата, крокодила-психопата, мамо, я йду на війну".

Учасники групи виступають у барвистому вбранні, що скидається на військову форму, а у фіналі один із них з'являється з муляжами ядерних ракет.

Група Let 3 з Рієки була утворена в 1987 році. Її фронтмени Даміром "Mrle" Мартинович і Зораном "Prlja" Проданович. Вона відома своїм провокаційним стилем і дивовижними живими виступами.

Let 3 посіли перше місце з 279 балами на основі голосів журі та публіки в Хорватії, за ними пішла Harmonija disonance, яка отримала лише 155 балів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини