MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 лютого 2023

201 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 лютого.

США попереджають про Україну про переламний момент у війні  – The Washington Post

У Білому домі вважають, що переламний момент у війні України з агресоркою Росією настане навесні 2023-го. Тоді чекають на наступ загарбників, а українські сили підуть у контрнаступ.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела з адміністрації президента США Джо Байдена, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Наголошується, що американські чиновники все ясніше заявляють Києву, що у повномасштабній війні настає вирішальний момент. Своєю чергою, ЗСУ має домогтися якомога більших успіхів під час боїв, поки отримує багато допомоги від держав Заходу. 

Американські військові аналітики вважають, що українським військам буде складно одночасно і захищати Бахмут на Донеччині, за який багато місяців тривають бої, і розпочати весняний контрнаступ, щоб повернути території.

За даними видання, адміністрація лідера США також працює з Конгресом над схваленням ще 10 мільярдів доларів  бюджетної допомоги Україні. Очікується, що про чергову допомогу Києву оголосять наступного тижня.

Як закінчиться війна в Україні і що може пришвидшити її завершення: оцінка одного із найвідоміших генералів США 

Генерал Девід Петреус, один з найвідоміших американських генералів останніх десятиліть, вважає, що прискорити кінець війни в Україні можуть більш жорсткі санкції, накладені проти Росії.

Про це колишній очільник коаліційних сила в Іраку, ексдиректор ЦРУ, колишній командир США в Афганістані генерал Девід Петреус сказав в інтерв'ю німецькому порталу, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Так, відповідаючи на запитання, як, на його думку, закінчиться війна в Україні, він заявив, що будуть переговори, результатів яких стане угода.

"Я думаю, що війна врешті закінчиться мирною угодою. Це станеться, коли російські лідери зрозуміють, що, з одного боку, неможливо вести війну в Україні, а з іншого - це просто не окупається. На жаль, я не можу передбачити, коли виникають ці умови", - сказав Девід Петреус. 

Генерал і колишній глава ЦРУ додав, що санкції проти Росії слід посилити. Завдяки цьому, є шанс, що війна закінчиться раніше.

"Ми повинні зробити все можливе в США та на Заході, щоб підтримати Україну та наблизитися до дня, коли Володимир Путін зрозуміє, що ця війна не може бути проведена на українській землі і що вона невигідна", - додав Петреус.

Генерал Девід Петреус зізнався, що росіяни виявилися "навіть більш некомпетентними, ніж багато хто очікував". На його думку, армія агресора не має належної підготовки, включаючи, перш за все, тактичну підготовку та модернізовану зброю, а також її стратегія та командування мають серйозні недоліки.

Жданов сказав, чим ЗСУ били по аеродрому РФ у Криму влітку  

Удари по російських об'єктах в окупованому Криму влітку минулого року могли бути завдані за допомогою безпілотників дальнього радіуса дії або перероблених протикорабельних ракет. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання своїх підписників в Youtube, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що наразі немає жодних офіційних даних про те, які види озброєнь були застосовані для завдання ударів по аеродрому в Саках. Однак можна зробити кілька припущень.

"Перший варіант, який відразу приходить в голову, це використання безпілотників радянського зразка типу "Рейс-141" або "Стриж", які були помічені раніше. Вони є у нас на озброєнні. Ми могли їх модернізувати і застосувати", – заявив Жданов.

Експерт підкреслив, що ці безпілотники мають масивну головну частину, тому при доопрацюванні їх можна використовувати як крилаті ракети. 

"Другий варіант – це ракети з дальністю пуску до 200 км. Могли бути ракети "Нептун", або "Гарпун". Тобто протикорабельні ракети, адаптовані для пусків по наземних цілях", – вважає Жданов.

Українського військового примусово шпиталізували до психлікарні в Дніпрі: перевірка омбудсмена відкрила кричущі факти. ВІДЕО 

У Дніпропетровській багатопрофільній клінічній лікарні з надання психіатричної допомоги, ймовірно, незаконно утримують українського військовослужбовця, застосовуючи до нього психофармакологічне лікування. Принаймні жодних підтверджень щодо правомірності підстав утримання заявника у медзакладі протягом 25 днів не надали.

Про це у Telegram повідомив Уповноважений Верховвної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він зазначив, що отримав звернення особисто від військового, який поскаржився на незаконне утримання у психлікарні, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Омбудсмен повідомив, що до закладу з перевіркою відправився представник його офісу Владислав Онищенко. З’ясувалося, що заявник уже був виписаний 16.01.2023 року, однак знову примусово був ушпиталений до цього ж закладу з 29.01.2023.

Медкартки військового, яка б свідчила про законність перебування чоловіка в лікарні, надано не було. Точніше, гендиректорка заявила, що її загубили. Будь-яких підтверджень щодо причин відсутності медичної картки вона також не надала. Ба більше, чиновниця всіляко перешкоджала здійсненню моніторингового візиту, озвучуючи абсолютно безглузді причини.

"Я не відмовляю. Я не розумію, коли мене питають усно. Мені треба прочитати, що у мене питають. І тоді я відповім. Я не розумію, коли я чую. Я не розумію! Ви мене спитали про що? Про погоду? Про природу? Я не запам'ятала", – заявила очільниця медичного закладу.

Путін приховав великі втрати армії під Вугледаром та неготовність до наступу, – ISW

Президент Росії Володимир Путін продовжує публічно підтримувати Міністерство оборони Росії, оскільки його війська продовжують зазнавати катастрофічних втрат у районі Вугледару Донецької області.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org

Як пишуть аналітики, у програмі державного телеканалу Путін навмисно похвалив Тихоокеанський та Північний флот на тлі широко опублікованих та значних втрат механізованих частин 155-ї бригади морської піхоти під час штурму Вугледара.

Міноборони Росії зберігало мовчання щодо втрат Росії в Вугледарі, а коментар Путіна слідує за заявою міністра оборони Росії Сергія Шойгу від 7 лютого про те, що російські війська успішно розвивають наступ.

"Путін, ймовірно, навмисно подвоює вкрай оптимістичний опис Вугледарської лінії фронту, даний Міноборони Росії, щоб підтримати версію про неминучий і масштабний великий російський наступ у Донецькій області", - пишуть експерти.

Путін також, ймовірно, утримується від підтримки критично налаштованих блогерів, які все частіше звинувачували Міноборони Росії та військове командування у тому, що вони не навчилися на своїх попередніх помилках під час проведення механізованих атак.

Коментар Путіна, однак, може також свідчити про намір посилити наступ на Вугледар більш мобілізованими силами або шляхом повторного введення в цей район частин Північного флоту, що залишилися.

Під Москвою застрелився російський генерал 

У підмосковному селі Голіково знайдено мертвим колишнього заступника начальника головного управління МВС РФ у боротьбі з "екстремізмом" Володимира Макарова.

Про це повідомляють ТАСС та Московський комсомолець, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Офіційно цю інформацію не підтвердили.

Тіло Макарова виявили вранці 13 лютого у його заміському будинку. За попередніми даними, він наклав на себе руки. Пропагандисти стверджують, що у будинку зберігалася вогнепальна зброя.

Генерала-майора Володимира Макарова було звільнено з посади в управлінні МВС по боротьбі з «екстремізмом» у січні 2023 року. 

Макаров працював у Центр Э, який був створений у структурі МВС у 2008 році. Співробітники цього органу переслідують учасників протестних акцій і, зокрема, стежать за публікаціями у соцмережах із критикою російської влади.

Шуби забрали і у справжніх, і у масовки: з’явилися подробиці зйомок з вдовами ліквідованих окупантів. ФОТО 

Фарс російських пропагандистів з шубами для вдів окупантів отримав продовження. Як з'ясувалось, в постановці брали участь і справжні вдови, і підставні. Але шуби забрали після зйомки у всіх.

Одна з жінок, яка знімалась у скандальному відео, відверто розповіла російському ЗМІ, що вона не є вдовою ліквідованого окупанта. Її просто попросили знятися та пообіцяли натомість залишити шубу, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

За її словами, керували всім процесом троє – соратник терориста Ігоря Гіркіна Євген Скрипник, дружина Гіркіна Мирослава Регінська, а також якась Ольга Васильєва.Основним організатором був Скрипник. Він також є автором акції з роздачею вдовам окупантів по 10 тисяч рублів, заради яких жінок змушували зніматись у своєрідному фотозвіті.

"Вони часто збирають гроші у звичайних громадян і передають нібито вдовам і матерям бійців і таке інше, але насправді вони далеко не все передають за призначенням. Знаю, що бійцям передавали амуніцію, а потім забрали назад, але потім казали, що це зовсім не бійці були, а як актори. Мені соромно це говорити, але я в цьому випадку також була залучена, адже я не вдова, мене просто попросили знятися, мовляв, за це шубу дадуть. Але коли і шубу відібрали, і ролик в інтернет виклали, я була шокована. Мені ще таке, але там були справжні вдови, я двох особисто знаю — чоловіки загинули на війні. Ви даруєте шуби, а після відео забираєте, ну не по-людськи ж, так? Мене Бог покарав за мою провину, ви розумієте, як я дивлюся чоловікові в очі?" – розповіла одна з учасниць зйомок.

"Нас таких у спецслужбах багато": капітан ФСБ під час війни змінив стать і став зіркою стрип-клубів 

Олександр Чумаков, який прослужив понад 12 років у ФСБ РФ, здійснив трансгендерний перехід і перетворився на Катерину Маєрс – це стало прецедентом у спецслужбах країни-агресора. А під час повномасштабної війни з Україною він намагався виїхати з Росії, проте носія держтаємниці не пропустив прикордонний контроль. Тепер уже дівчина стала зіркою московських стрип-клубів і знімається в гарячих відео для дорослої аудиторії.

І ні, це не "українська ІПСО", а історія, що прогриміла на всю Росію і днями отримала новий поворот.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Хотів бути дівчинкою, але грався "калашем"

Олександр Чумаков жив у Читі. Вже після камінгауту розповів, що з дитинства відчував своє тіло "якимось не рідним", проте до 16 років не особливо замислювався про це.

Хлопчика виховували в дусі "ура-патріотизму", якийсь час він хотів бути льотчиком. Удома завжди було багато гостей із правоохоронних органів та силовиків, які пройшли Афганістан та війну в Чечні. Дитині давали погратися автоматом Калашнікова, дарували одяг у камуфляжному забарвленні – загалом ростили "правильного росіянина".

У результаті Олександр вступив до Хабаровського прикордонного інституту ФСБ, який закінчив 2014-го – у рік, коли почалася агресія Росії проти України. Після закінчення навчання став оперативником ФСБ.

"Я намагався бути мужиком"

За розподілом Олександр потрапив до Північної Осетії, де "застряг" на чотири роки. Там, за його словами, займався "роботою з людьми".

Тоді його ще не цікавили чоловіки, й Олександр одружився, а згодом навіть став батьком. Але потім стосунки з дружиною (уродженкою Владикавказа) стали дедалі гіршими – і ФСБвець вирушив на нове місце служби у Вірменії вже на самоті.

Пізніше зізнався, що тривалий час просто намагався "бути мужиком".

"Безкоштовне житло в СРСР" насправді є красивим і цинічним міфом, – Сашко Лірник пригадав, як працював членом "житлової комісії" на заводі 

Безкоштовні квартири в совку. Бачу, що пост про совєцьку ковбасу став мегапопулярним. Не здивований. Я писав виключно факти ,без всяких оцінок. Люди страшенно збудилися і всі підтвердили написане. А ще додали подробиць від себе. Хоча знайшлися і ті, хто "ви всьо врьотє". Ну то одиничні тролі.

Про це на власній сторінці у Facebook пише  казкар-лірник, телеведучий та волонтер Сашко Лірник (Олександр Власюк), інформує UAINFO.org

А ще за зарплати срач розпочався. То тема окремого посту. А зараз продовжую. Про безкоштовне житло в сссрі.

Тут я, що називається, "в темі".

Так сталося, що на своєму великому заводі, я був членом "житлової комісії". І всю цю "кухню" знав зсередини.

Так от. Популярна тема совків про "безкоштовне житло" насправді є красивим і цинічним міфом. Безкоштовного нічого не буває.

Ви це добре знаєте. Хтось має придбати цеглу і цемент, оплатити техніку і заплатити будівельникам...

Як закохувалися принци і принцеси: 10 королівських історій кохання 

Сьогодні, в День святого Валентина, ТСН пригадав історії кохання королівських пар, інформує UAINFO.org.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини