MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 квітня 2023

98 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 квітня.

До кінця весни ЗСУ зайдуть у Крим: Буданов підтвердив свій прогноз 

Минулого року начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що ЗСУ увійдуть до Криму навесні 2023 року. Тепер він підтвердив цей свій прогноз, зазначивши, що всі його передбачення щодо війни справдилися.

Про це Буданов заявив в інтерв'ю NV, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"У мене ще є в запасі час", – сказав він.

Начальник ГУР раніше наголосив, що Україна зробить усе, щоб до літа повернути незаконно анексований Росією Крим. Також він говорив, що результати українського контрнаступу "всі побачать і відчують найближчим часом". 

Буданов відповів на запитання журналіста про те, що відбуватиметься в Україні цього року та наступного. Насамперед, за його словами, це буде відновлення наших державних кордонів, яким і завершиться війна.

"Що відбуватиметься далі – це вже питання не про війну йде. Це буде питання розбудови повоєнної України. Це зовсім інша тема розмови", – додав генерал-майор Буданов.

Росіяни готуються до нового "жесту доброї волі": Гуменюк назвала область

Росіяни готуються до ще одного "жесту доброї волі". Окупанти облаштовують оборонні рубежі та мінують узбережжя на лівому березі Херсонської області.

"Вони дійсно зайняті інженерним облаштуванням рубежів - і першого, і другого, і третього, і намагаються мінувати ділянки, які можуть бути для них десантно-небезпечними", - розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під ефірі національного телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Крім того, вона зазначила, що окупанти вже запаслися цивільним одягом і спакували все, що вкрали.

"Це як вже кажуть херсонці на правому березі народна прикмета - вони точно готуються до чергового жесту. Тому що вони спакували намародерене майно, відправили, запаслися цивільним одягом – це однозначно свідчить про те, що вони готуються", - підсумувала Гуменюк.

Єгипет відмовився від поставок ракет РФ і почав виробляти боєприпаси для України, – WP 

Єгипет призупинив план таємного постачання ракет до Росії після переговорів з високопоставленими чиновниками США минулого місяця і натомість вирішив виробляти артилерійські боєприпаси для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post, інформує UAINFO.org.

Минулого тижня The Washington Post повідомляло про інший документ, який викрив таємну схему президента Єгипту Абделя Фатаха ас-Сісі в лютому щодо надання Росії до 40 тисяч 122-мм ракет Sakr-45, які можуть використовуватися в російських системах залпового вогню. Сісі нібито доручив своїм підлеглим тримати проєкт в таємниці, "щоб уникнути проблем із Заходом"..

Але згідно з п’ятьма "злитими" документами розвідки США, Сісі на початку березня відмовився від планів постачання Москві. Хоча Єгипет має давні дипломатичні та військові відносини з Росією, протягом десятиліть був головним союзником Америки на Близькому Сході та отримує понад 1 млрд доларів на рік військової допомоги США. 

Документи свідчать про те, що Єгипет відклав московську угоду і схвалив продаж артилерійських снарядів калібру 152 мм і 155 мм США для передачі Україні.

Ймовірний візит Путіна на Херсонщину та Луганщину: експерт назвав мету показового приїзду диктатора

Президент Росії Володимир Путін начебто відвідав тимчасово захоплені території Херсонщини та Луганщини, про це заявили російські засоби масової пропаганди.   

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що кремлівський диктатор вчергове прилетів на окуповану територію України з метою переконати росіян в тому, що у РФ в Україні все йде "за планом", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Красива картинка контрольованої ситуації на тлі паніки в Генштабі російських окупаційних військ, який не може передбачити напрямок контрнаступу ЗСУ та підготується до нього. Так, візит показовий. Показовий тим, що Путіну особисто довелося тягнутися на тимчасово окуповані території для того, щоб вчергове переконувати споживачів інформаційного фаст-фуду про стабільність "СВО". Власне, Путін ще ніколи не був так близько до провалу... Хоча, він з цього провалу і не вибирався ж", - зазначив Коваленко. 

"Це дуже боягузлива людина. Міра його параної зашкалює. І якщо хтось хоче сказати, що це двійник зустрічався з Лапіним, то вчергове з упевненістю повторюся – у Путіна немає двійників. А немає двійників у нього, тому що Путін їх боїться. І не тільки їх. Наприклад 2016 року він пів року не залишав Росію, побоюючись того, що його літак можуть збити "підступні американці". За пів року він відвідав тільки Білорусь, що складно назвати закордоном. 2020-го, як всі пам'ятають, він взагалі сховався на рік у бункері в Ново-Огарьово, побоюючись коронавірусу. До речі, тоді офіційні заходи всі були зведені нанівець, хоча, могли ж використовувати двійників хоч кожен день, чи не так?", - наголосив експерт.

"Брехливі тварюки": Медведєв влаштував істерику через заклик глав МЗС G7 до Росії

Скандальний екс-президент РФ і заступник секретаря Ради Безпеки Дмитро Медведєв влаштував істерику через заклик міністрів закордонних справ G7 до Росії підтвердити неприпустимість ядерної війни. Російський політик в черговий раз "перевів стрілки" з Москви на Вашингтон.

"А це дивна істота Блінкен видало перл про те, що руйнування Хіросіми і Нагасакі – свідчення безмірних людських страждань. При цьому не згадавши свою країну, яка цей злочин і скоїла. Ось же брехливі тварюки. Вони застосовують ядерну зброю, але не каються. Вони нескінченно лицемірять і брешуть своїм і чужим, але кажуть, що наша країна поширює "неправдиву інформацію" про Україну", - написав Медведєв у своєму Telegram-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

При цьому він у заклику дипломатів побачив натяк "на майбутній ядерний конфлікт нашої країни з НАТО".

"І все це відбувається в Японії. Там, де від ядерного бомбардування загинули сотні тисяч. Країні, чиє керівництво, по суті, плює на могили своїх співвітчизників, убитих американцями", - закінчив свою тираду заступник секретаря Радбезу РФ.

"Путін, рідненький, тільки на вас надія": окупант з-під Вугледара поскаржився на командирів і закликав бомбити Лондон

Підрозділу під Вугледаром на Донбасі постійно перебувають під вогнем Збройних сил України. При цьому загарбники не отримують бойових виплат, оскільки вони не штурмують.

Нарікаючи на свою долю, окупант записав звернення до російського диктатора Володимира Путіна. Замість того, щоб закликати главу Кремля вивести своїх загарбників з усіх територій України, він попросив його атакувати Київ, Польщу, Британію і навіть Білий дім. Відео опублікували в Telegram-каналі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Окупант визнав, що після цього відео його можуть ліквідувати свої ж, але заявив, що він нібито не має більше сил терпіти.

"Мій позивний "Казах". Можливо, після цього відеозвернення мені дадуть по голові – й мене більше ніхто ніколи не знайде, але терпіти більше немає жодних сил. За моєю спиною Вугледар, за 600 метрів, ми перебуваємо на передньому краї. Зараз ми отримали по соплях, по нас працювала стрілецька зброя, міномети. Ми забилися в нори, як миші, та не вилазили, поки все не закінчилося. Благо не було прямих влучень. Тому всі шестеро з нас живі", – заявив "Казах".

Він поскаржився, що воювати доводиться без озброєння, яке так вихваляють російські пропагандисти, і навіть без зарплати.

"Нам не платять добових і бойових, тому що ми не штурмуємо. Так, ми не штурмуємо, але перебуваємо на передку. Хоча маємо перебувати в зеленій зоні, тому що ми мобілізовані. Маріуполь узяли за два місяці, а якийсь Вугледар не можуть взяти вже понад чотири. Де ж наші хвалені "Сармати", "Кинджали", "Тополі"?" – сказав росіянин.

Він закликав Путіна "довбанути" по країнах, які передають Україні озброєння.

Соловйов приїхав на окупований Донбас і сказав, що на Хрещатику танцюють гомосексуалісти 

Скандальний російський пропагандист Володимир Соловйов стверджує, що відвідав окупований Донбас. Він похвалився відео зі своїм абсурдним зверненням до українських воїнів, де закликає наших захисників здаватись у полон, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Український солдат! Я звертаюся до тебе! Я — Володимир Соловйов. Скажи мені, що ти забув на землі Донбасу? Вісім років ти вбивав і ґвалтував мешканців вільного гордого Донбасу. Навіщо ти тут", — заявив пропагандист.

Він заявив, що "гомосексуалісти танцюють на Хрещатику", а православну віру нібито "розтоптали". 

"Твою віру зрадили! Твою Лавру розтоптали! Хто ти? Ти українець? Ти православний чи ти німець, який зрадив пам'ять своїх дідів, їхній великий подвиг? Навіщо ти тут?", — сказав Соловйов.

Пропагандист каже уявному українському солдатові, що його смерть нібито "потрібна Зеленському".

"Здавайся в полон або кидай все та йди до Києва", — завершив він свій потік марення.

Борги в Україні та мандат в ОПЗЖ: блогер розповів, чому Влад Яма ховається від війни у США

24 лютого Влад Яма виступив проти дій Росії в Україні та займався волонтерством, однак в Україні його не бачили досить давно. Зараз відомий танцюрист перебуває в США. Однак блогер Богдан Беспалов заявив, що Яма мав намір вступити до партії Медведчука "ОПЗЖ", а зараз – не може розібратися з боргами в Україні.

Про це блогер розповів на своєму YоuTube-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна

Блогер зазначає, що зірка часто висловлюється про те, як він сумує за Україною. Проте, за словами Беспалова, повернутися не може через великі борги за будинок в селі Іванковичі.

"Владислав Яма, в першу чергу, думає про те, як же вирішити свої питання з боргами за будинок неподалік від Іванковичів, за який давно не виплачує кошти. І в принципі не планував, якби не сталася війна, а через війну доводиться розбиратися, щоб взагалі не втратити це житло", - заявив блогер.

Він також додав, що до 24 лютого через знайомих Влад Яма намагався домовитися про зустріч із представниками ОП. Він це робив, щоб нібито вступити в політику.

"А коли його морозили та відшивали по максимуму, він навіть намагався завести контакти з ОПЗЖ", - каже Беспалов. 

За словами інсайдерів, таке рішення танцюрист ухвалив тому, що більшість діячів культури змогли долучитися до різних партій, а він - ні. Тому після повернення до України він нібито планує зробити таку спробу знову.

"Для мене вона померла": Кондратюк різко висловився про Ані Лорак 

Українська співачка-зрадниця Ані Лорак, яка з 2014 року активно гастролює Росією, а після повномасштабного вторгнення залишилася в країні-агресорці, ні слова не сказавши про злочинну війну, продовжує моститися одразу на двох стільцях: не визнає Росію агресором, але й нібито війну не підтримує. А ось відомий український продюсер та телеведучий Ігор Кондратюк вважає, що вибір артистка вже давно зробила, і він є досить однозначним. Його дивує, що комусь це ще не зрозуміло.

На думку шоумена, Лорак продемонструвала свою позицію задовго до повномасштабного вторгнення. Втім, він припускає, що вибір на користь Росії співачка зробила не сама – їй хтось допоміг у цій "нелегкій" справі. Своєю думкою про "голубку миру" Кондратюк поділився в інтерв'ю "5 каналу", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

"Останні три дні мене питають про Лорак. Я взагалі не розумію, що там можна коментувати. Для мене вона померла. Дівчина зробила однозначний вибір. При цьому він був зроблений, мабуть, не нею. Тому що сказати, що обрала вона, це означає, що вона має мізки. А судячи з її вчинків з 2014 року, мізків вона не має. Багато уваги ми їй приділяємо... Її зради я не розумію", – поділився Кондратюк.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини