MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 квітня 2023

80 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 квітня.

Забродський розповів, чи вплине витік документів Пентагону на контрнаступ

Генерал-лейтенант Михайло Забродський, коментуючи витік документів Пентагону, заявив, що будь-яка інформація про можливі дії ЗСУ завжди шкодить.

"Як військова людина хотів би насамперед зауважити, що будь-яка інформація про можливі дії ЗСУ, конкретного військового формування, угруповання військ, як правило, завжди шкодить. Але ГУР МОУ заявило, що частина даних не відповідає дійсності, тож треба розібратися спочатку, хто і навіщо це зробив", - пояснив він в інтерв'ю LB.ua, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Забродський переконаний, що важливо виявити, з якою метою відбувся такий процес. Генерал додав, що такі зливи, припущення експертів та різні висновки створюють інформаційний шум, який заважає противнику розібратися у тому, де правда.  

"Позиція експерта завжди дуже вдячна, він зазвичай не несе жодної відповідальності за те, що оприлюднює. В іншому становищі фахівці. Але якщо ви помітили: жодного коментаря з кола осіб, які дійсно ухвалюють рішення, які причетні до реалізації відповідного плану, ми не почули і, напевно, не почуємо аж до моменту початку його реалізації. І це абсолютно правильно та професійно", - сказав він.

Кличко: Київ був і залишається метою агресора, але захищений він зараз набагато краще 

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що Москва не відступилася від своїх планів захопити українську столицю.

Про це пише "Голос Америки", інформує UAINFO.org.

І хоча нещодавно протитанкові "їжаки" та бетонні блоки здебільшого відтягнули на узбіччя доріг та прибрали більшу частину блокпостів, очільник столиці каже: Київ готовий до оборони значно краще ніж місяць та, тим більше рік тому.

В КМДА повідомляють, що ключовою потребою залишається протиповітряна оборона. Від російських ракет, за даними мера, загинули 162 людини. Серед вбитих – п’ятеро дітей. Було зруйновано близько 800 будинків, 417 з яких – житлові. Раніше він повідомляв, що за рік від 24 лютого 2022-го року, у місті 680 разів лунала повітряна тривога, а "Київська служба порятунку" 48 разів виїжджала на ліквідацію наслідків ракетних обстрілів у столиці.

«Київ був і залишається метою агресора. Київ – це серце. Київ – це столиця. І тому ми робимо все для того, щоб передбачити різні сценарії, навіть найгірший сценарій, для того, щоб, якщо хтось зможе і захоче, зможе – це велике питання, захоче знову атакувати Київ, для того, щоб йому дати по зубам, так можна такою мовою сказати», - сказав Кличко.

«Київ зараз захищений набагато краще, ніж місяць тому, ніж пів року тому, тим більше ніж рік тому. Зараз система контролю, система блокпостів, сучасне озброєння, і вже у нас Збройні сили набагато міцніші, ніж рік тому. Підготовлені, озброєні, а також розроблена більш детальна програма захисту Києва від агресії», - додав Кличко.

"Місія честі". Воїни ССО розповіли, як витягали тіло загиблого побратима з-під носа ворога 

Захисники зі складу Сил спеціальних операцій (ССО) розповіли про місію з евакуації тіла свого загиблого побратима з російських позицій.

Боєць 73-го морського центру СпП імені кошового отамана Антіна Головатого розповів, що під час однієї з операцій на півдні загинув оператор бойової групи. Його поранені побратими були змушені лишити тіло під час відходу, але добре розуміли, що мають повернути свого товариша назад, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Це для нас честь забрати своїх загиблих побратимів. Ніхто не лишається на полі бою» — розповідає оператор ССО, який вирушив за тілом загиблого. 

Він розповідає, що район, де лишилося тіло захисника, перебував під щільним артилерійським обстрілом росіян. Ворог також пустив у хід важку вогнеметну систему ТОС-1А Солнцепек, використав і хімічну зброю. Тож спроба дійти тієї ділянки була величезним ризиком.

Та попри надзвичайну небезпеку оператори ССО таки вирушили з евакуаційною місією. Бійці знову зайшли в окопи до росіян, завдали їм нових втрат, і дісталися до свого товариша, забравши його тіло з-під носа ворога.

Учасник операції розповідає, що оскільки був ризик, що росіяни замінували тіло загиблого воїна ССО, двоє бійців зачепили його карабінами й спочатку поступово відтягували з ворожої позиції. Вже на безпечній відстані тіло переклали на ноші та евакуювали з поля бою.

Вода продовжує спадати: у Київській МВА розповіли про ситуацію з повінню в столиці

У Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води в Дніпрі. В четвер, 20 квітня, синоптики зафіксували зниження на 10 сантиметрів, ніж було 19 квітня.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає пресслужба КМВА. Аварійних підтоплень в столиці не зафіксовано, інформує UAINFO.org.

"Станом на 10:00 20 квітня рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 337 см. А це на 10 см менше, ніж вчора. Падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька дів поспіль", – констатував Попко.

Він додав, що все ще залишаються затопленими заплави, прирічкові території у міській і приміській зоні, які використовуються для відпочинку та садово-дачної забудови. Крім того, можливий перелив дамби місцевого значення в заплаві Дніпра через затоку Підбірна.

"За прогнозами Укргідрометцентру, пік паводку очікується 22 квітня. Очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій!", – резюмував Попко.

Сальдо зізнався, що колаборанти обкрадають мешканців окупованих територій. ВІДЕО

Призначений росіянами "глава" адміністрації окупованої Херсонської області Володимир Сальдо розпорядився вилучати будь-які плавзасоби у всіх жителів поки що окупованого лівобережжя на користь російських військових.

Про це Сальдо заявив в етері пропагандистського телеканалу, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком.

За словами колаборанта Володимира Сальдо, росіяни вже відібрали в мирних жителів близько 30 човнів із моторами для «забезпечення військових» в окупованому Геніченську.

"Для забезпечення російської армії було вилучено декілька човнів у кількості 30 одиниць", – заявив Сальдо.   

Як зазначає колаборант, російські військовослужбовці потребують маломірних суден та човнів. Він також стверджує, що рішення про вилучення транспортних засобів «для потреб армії» було прийнято в рамках законодавства Росії про воєнний стан. Людям, у яких військові забрали човни, Сальдо порадив звернутися до районної адміністрації Геніченська та підтвердити своє право власності. За його словами, всім, хто це зробить, повернуть їх водний транспорт або виплатять компенсацію «через деякий час». 

У Путіна на шиї помітили загадковий шрам у вигляді російської свастики

​​​​​​

У очільника Кремля на шиї помітили шрам в формі літери “Z”. Сталося це під час його відвідин церкви на Великдень, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Відповідні світлини з’явилися в засобах масової пропаганди РФ.

Як зазначається, на Великдень Путін начебто вийшов із бункера та відвідав церкву. Російські фотографи, які фільмували візит фюрера, зафільмували і його шрам - на шиї у нього видно полоску, схожу на літеру “Z”.

Згодом в матеріалі New York Post помітили, що шрам на шиї Путіна викликав нову хвилю чуток про його хворобу. 

“Шрам на шиї Владіміра Путіна викликав нові чутки про те, що здоров'я російського президента може бути серйозно підірване на тлі війни проти України”, – йдеться в матеріалі New York Post.

Нардеп України Олексій Гончаренко теж підкреслив, що Путін у храмі мав нездоровий вигляд: пересувався з полицею та привертав до себе увагу якраз шрамом на шиї.

Командувач Тихоокеанського флоту пішов у відставку після оголошення раптової перевірки: ЗМІ дізналися подробиці 

Адмірал Сергій Авакянц пішов із посади командувача Тихоокеанського флоту (ТОФ) Росії. Трапилося це всього через тиждень після того, як міноборони заявило про раптову перевірку боєздатності оперативно-стратегічного об'єднання у складі східного військового округу.

Про звільнення військового діяча повідомила газета "Комерсант", посилаючись на повноважного представника глави РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрія Трутнєва. За його словами, Авакянця нібито призначать головою штабу, який займається центрами військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Закінчується підготовчий період, протягом якого ми створили централізовану структуру, яка здійснюватиме методичний супровід діяльності регіональних центрів і координацію їхньої роботи. Цю центральну структуру, по суті, штаб із виконання завдання, поставленого президентом, очолить адмірал Авакянц, який донедавна командував Тихоокеанським флотом", – пояснив росіянин.

РосЗМІ пише, що у пресслужбі флоту журналістам оперативно не надали коментаря щодо відставки 65-річного воєначальника, родом із Єревана (Вірменія).

"Обіцяли дрова, привезли квитки в цирк": дружина окупанта поскаржилася на "кидалово" від влади 

У Росії дружині мобілізованого на війну в Україну окупанта влада влаштувала справжню клоунаду. Замість обіцяних у вигляді допомоги дров, їй привезли два квитки в цирк.

Про це росіянка розповіла сама. Відповідне відео опублікувала низка російських пабліків, і воно швидко поширилось мережею, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На кадрах мешканка Карачаєво-Черкесії Ірина Никифоряк скаржиться на "кидалово" влади.

Вона розповіла, що її чоловік 24 січня цього року був "добровільно мобілізований" на війну проти України, і місцева влада пообіцяла їй за це допомогти дровами. 

За словами дружини окупанта, вона живе разом із двома інвалідами першої групи та 10-річною дитиною. Вдома у неї немає ні ванни, ні душу, тому доводиться топити лазню. Відповідно, вона чекала на обіцяні дрова.

Однак не дочекалась – їй довго обіцяли, але так і не привезли.

"Замість цього вони мені привезли два квитки в цирк", - поскаржилась Никифоряк.

"Ми розійшлися більше року тому" – дружина харківського бізнесмена Олександра Ярославського зробила заяву

Дружина харківського бізнесмена Олександра Ярославського Марина повідомила про розлучення з чоловіком після 16 років спільного життя.

Таку заяву Марина Ярославська зробила у сторіз у своєму акаунті в інстаграмі, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком.

"16 років життя. Стільки всього пройдено разом... Наші життєві шляхи розійшлися, ми розлучилися більш ніж рік тому. Складно говорити про такі речі, але, думаю, настав час про це сказати. Головне, що є наші прекрасні діти, для яких ми завжди залишаємося люблячими батьками", – написала дружина Ярославського.

Ярославська не стала називати причини розставання.

Марина Свєнтицька познайомилася з Ярославським у 2004 році. Після 12 років спільного життя бізнесмен зробив Марині пропозицію. Весілля зіграли в Лондоні. Для Ярославського цей шлюб став третім. Пара має трьох дітей – сина та двох дочок. Різниця у віці між подружжям – 29 років. 

Нині колишня дружина Олександра Ярославського разом з дітьми дітьми мешкає за кордоном. Останні фото Марина виставляла в соцмережу тиждень тому з Америки. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини