MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 травня 2023

95 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 травня.

Британський генерал назвав терміни закінчення війни в Україні 

Російська агресія проти України не завершиться в цьому році. Найімовірніше, вона триватиме ще два або три роки, і тільки тоді сторони перейдуть до переговорів.

Таку думку висловив колишній командувач Об’єднаних сил Великої Британії, генерал у відставці сер Річард Берронс, інформує SkyNews.

Він заявив, що український контрнаступ навряд чи завершить війну, оскільки від 30 000 до 60 000 українських солдатів повинні вибити 300 000 росіян на 1000 кілометрів лінії фронту, який був укріплений за останній рік.

За його оцінками, війна триватиме до трьох років, оскільки жодна сторона поки не бачить іншого виходу, окрім як продовжувати бойові дії. 

Генерал заявив, що в українців є бажання воювати, а у Заходу є бажання продовжувати оснащувати їх, тому масштабна велика війна буде тривати ще два-три роки.

Британський військовий додав, що найбільш вірогідним результатом довгоочікуваної контратаки України буде глухий кут, після якого Заходу буде важче відмовити Україні в сучасних винищувачах, щоб вона виграла війну.

Генпрокурор схвалив: США можуть передати Україні конфісковані кошти російського олігарха Малофєєва 

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд санкціонував першу передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні. Мова йде про кошти російського олігарха Костянтина Малофєєва.

Про це повідомило британське видання Reuters, посилаючись на заяву генпрокурора США, передає Обозреватель, повідомляє UAINFO.org.

Минулого року Міністерство юстиції звинуватило російського олігарха Костянтина Малофєєва в порушенні санкцій, накладених на Росію після її вторгнення в Україну, заявивши, що він фінансував росіян, які сприяли сепаратизму в Криму. 

Тоді, за словами Гарланда, він також оголосив про "арешт мільйонів доларів на рахунку у фінансовій установі США, пов’язаних із порушенням санкцій Малофєєвим".

Для Росії це повне фіаско: Жданов викрив слабке місце ворожої ракети "Кинджал"  

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував збиття американським ЗРК Patriot російської ракети "Кинджал", а також  викрив слабке місце так званої "суперзброї" диктатора Володимира Путіна.

Про це військовий експерт розповів на власному youtube-каналі, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За словами Жданова, "Кинджал" здатний розвивати гіперзвукову швидкість лише на окремих ділянках траєкторії.

Як зауважив експерт, поки Путін 7 років поспіль показував "мультики" про "Кинджали" до їхньої появи у металі, деякі скептики вже тоді сумнівалися у тому, що вони реально гіперзвукові. 

"Деякі люди, які розбираються у конструктиві та у ракетобудуванні, відзначали, що "Кинджал" може розвивати гіперзвукову швидкість тільки на окремих ділянках траєкторії, а так - це балістична надзвукова ракета, яка приблизно така ж, як і всі інші. Тому для Patriot особливих відкриттів немає. Вийшло випробування зразка. Для Росії це повне фіаско, що "Кинджал" був збитий комплексом Patriot", - заявив він. 

Цікаво, як тепер росіяни будуть доводити, що "Кинджал" - дійсно гіперзвукова ракета.

Блокував постачання техніки для ГУР: ЗМІ оприлюднили таємні накази Богуслаєва саботувати передачу гелікоптера. АУДІО

Президент підприємства "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв у розпал повномасштабної війни з РФ блокував передачу гелікоптера Мі-2 українським розвідникам. Він віддавав накази своїм підлеглим усіма силами саботувати цей процес.

Про це стало відомо з розслідування "Схем", передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Журналісти опублікували раніше невідомі записи телефонних розмов Богуслаєва. 

Їх надали джерела у правоохоронних органах. Справжність цих розмов була підтверджена за допомогою незалежної американської експертизи.

Зокрема, з записів стало відомо, що Богуслаєв наказав працівникам "Мотор Січі" розібрати бойовий вертоліт на запчастини та приховати документи, необхідні для його експлуатації. 

"Ти розладнай РДЦ (регулятор двигуна цифровий – Ред.) на цьому гелікоптері. Розладнай там РДЦ, щоб вони не злетіли – і все", "Лопаті важко сховати, а агрегати зніміть, все сховайте, бл***", "Поводьтесь жорстко, нічого там не кланяйтесь, не просіть, що вони знали бл***... А гелікоптер треба забрати", – казав він.

"Буде війна між гей-цивілізацією та природною цивілізацією": на росТБ видали нову "лякалку" про майбутнє світу

Російські пропагандисти продовжують пробивати дно і вигадують витончені аргументи, чому державі-терористу Росії доведеться вести війну проти Заходу. Громадян РФ по телевізору налякали, що їм доведеться воювати з гей-цивілізацією, щоб захиститися.

Своїм агресивні гомофобні настрої росіяни пояснили тим, що хочуть зберегти свої "традиційні цінності у сфері кохання та взаємовідносин статей". Фрагмент пропагандистського шоу опубліковано в Telegram, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org 

За словами пропагандиста, країна-агресор РФ зібралася воювати з гей-цивілізацією на Заході, бо там нібито хтось захопив владу та поставив під контроль усі сфери життєдіяльності суспільства. 

"Боротьба в 21 столітті геополітична, у тому числі збройним шляхом, вестиметься між двома цивілізаціями: гей-цивілізацією, основа якої західні країни, де фактично вони захопили вже владу, поставили під контроль громадську думку, поставили під контроль ЗМІ, поставили під контроль освітню систему, поставили під контроль медичну систему", – видав пропагандист.

Більше того, росіян вкотре налякали, що до Росії нібито можуть прийти мільйони лікарів, які "відрізають дітям одне, а пришивають інше".

Міносвіти не виявило у Спартака Субботи диплома магістра: справу передали у поліцію 

Міністерство освіти та науки України заявило, що популярний 31-річний блогер у галузі когнітивно-поведінкової психотерапії Спартак Суббота не отримував відповідного диплома магістра. Також у його справі немає свідоцтва про визнання в Україні іноземного документа про освіту.

Про це відомство опублікувало відповідну публікацію на офіційній сторінці у Facebook. Раніше з'ясувалося, що скандальний блогер має копії зазначених атестатів, належно завірені, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Цю інформацію ми вже передали до Національної поліції України з проханням перевірити можливий факт підробки та навмисне використання підроблених документів Субботи Спартака Олександровича", – зазначили урядовці міністерства.

Психолог розповів, хто із двійників замінив Путіна на параді

На параді в Москві виступав та зустрічався з лідерами республік СНД двійник російського президента Володимира Путіна. 

Про це в ефірі "24 каналу" заявив Дмитро Попов, кандидат психологічних наук, який давно спостерігає за кремлівським диктатором, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Я дуже уважно вивчав появу "путіних" 22-го та 23-го року 9 травня та "путіних" в іншому вимірі. Я скажу, що я давав прогноз на одному зі ЗМІ, що буде той же Путін, який був 2022 року на цьому параді. Так і сталося", — сказав Попов. 

"Це "балакун", це не "бункерний". Він не виступав перед Федеральними зборами у Гостинному дворі, він не був у Маріуполі, він не був у Криму. Цей "примірник" був на переговорах у Тегерані з лідерами Ірану, коли уклали цей проклятий договір щодо "шахедів", — додав Попов.

Блогерка зі Львова обізвала українців "рагулятами" та захистила любителів Лепса 

Блогерка зі Львова Христина Горун, яка в Instagram підписана псевдонімом "chornamamba", захистила любителів Лепса. Вона закликала незгодних "викликати поліцію", а у приватній переписці ще й обізвала ЗСУ.

Відповідні скриншоти таких заяв з’явилися у Twitter, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Блогерка відреагувала на скандал щодо любителів путініста Лепса, які накинулися на місцевого жителя після зауваження. Львів'янка стверджує, що вона завжди слухала російську музику і робитиме це й надалі, а той, хто їй зробить зауваження - "пошкодує, що народився на світ".

"Слухайте свій несмак типу Джері Хейл чи як цю безталанну звати, чи Калуша і решта жахливих виконавців, і не зайоб**те людей. Я ж терплю цей піз**ць у таксі, в закладах, на вулиці і т.д. І ви, рагулята, потерпите. Також не рекомендую мені щось на це відповідати, бо не стягнете", — зазначила дівчина.

Після того, як їй почали писати невдоволені підписники, дівчина не перепросила, а навпаки - порадила "прислати до неї поліцію".

"Та-та, нашліть і на мене мусарів, я х*р вибачусь. Можу хіба на відео ще раз всіх вас на**й послати", — додала дівчина.

Також у Мережі публікують скриншоти переписки, де дівчина нібито назвала українську армію "дном".

"У мене мурашки по шкірі": Кетрін Винник розплакалася, побачивши наслідки російського терору в Ірпені 

Зірка серіалу "Вікінги", канадська акторка українського походження, режисерка та продюсерка Кетрін Винник не стримала сліз, коли відвідала український багатостраждальний Ірпінь. Вона поспілкувалася з мером міста та на власні очі побачила наслідки російського терору.

Акторка закликала фанатів донатити задля допомоги українцям. Кадри з Ірпеня вона опублікувала в Instagram, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"У були мене мурашки по шкірі під час розмови з мером Ірпеня Олександром Маркушиним. У самому Ірпені було знайдено тіла 290 жертв серед мирного населення, а свідки та прокурори розповідають про місяць терору. Непропорційно велика кількість жертв – жінки. Цьому потрібно покласти кінець", – написала Кетрін Винник.

На фото видно, що зірка була вражена та шокована розповідями про російський тероризм. Вона заплющила очі та розплакалася.

"Я була вражена руйнуваннями в Ірпені, коли відвідала цей район разом з United24. Побачивши все на власні очі, я зрозуміла, скільки сімей страждає. Усі життя мають значення", – додала акторка.

Imagine Dragons зняли кліп у деокупованому українському селі та розповіли історію 14-річного Сашка, який втратив усе  

Всесвітньо відомий американський гурт Imagine Dragons, учасники якого є амбасадорами благодійної платформи UNITED24, зняли кліп у деокупованому українському селі. Раніше стало відомо, що оператор та режисер гурту приїхали до України взимку, але причину не розголошували. Як зʼясувалося, вони знімали історію 14-річного Сашка, який з родиною втратив усе через російський тероризм, та волонтерили.

Кліп був знятий на пісню Crushed, що в перекладі з англійської означає "розтрощений". Відео зʼявилося на їхньому YouTube-каналі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Протягом всього відеоряду шанувальникам гурту показували кадри зі зруйнованого села Новогригорівка Миколаївської області та знайомили з головним героєм. Кліп був знятий, щоб підтримати напрям "Відбудова України".

У ролику показали будинок Сашка та його вбитих сусідів, а також розповіли, як школяр ховався в бомбосховищі. Дитина, яка пережила пекло, ніби провела глядачам екскурсію по зруйнованій школі, бібліотеці та вулицям, де з землі стирчать ракети. 

"Це Саша. Йому 14 років. Його село було окуповане 5 місяців. Тут нічого не залишилося. Саша пережив обстріл, сховавшись у сховищі під землею. Його сусіди не вижили. Передню частину його будинку зруйнували. Саша і його сімʼя втратили все. Його історія виживання одна з тисяч. Ми єднаємося з нашими українськими друзями. Ми любимо та підтримуємо всіх вас", – розповідається протягом пісні.

За словами артистів, у селі, куди тільки нещодавно вперше повернувся школяр, досі немає електрики та інших необхідних комунікацій.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини