MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 червня 2023

108 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 червня.

Відповідальність за знищення Каховської ГЕС несе Росія – Білий дім

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що відповідальність за руйнування Каховської ГЕС несе Росія, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Ми продовжуємо оцінювати, що сталося. Ми дійсно спілкуємося з українцями. Руйнування і спустошення, які ми бачимо, розбивають серце. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти народу України", – заявила Жан-П'єр.

Вона підкреслила, що трагедії не сталося би, якби російська армія не розпочала агресію проти України

«Ця гребля була під контролем Росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, спричинені цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей важкий час», – повідомила речниця.

"Це був виснажливий бій": захисники України провели вдалий штурм під Бахмутом і захопили полонених. ВІДЕО

Станом на 8 червня українські воїни продовжують боротися з окупантами на українській землі та ліквідовувати особовий склад російської армії. Так, ЗСУ провели ще один вдалий штурм на Бахмутському напрямку.

Про деталі вдалої операції українських захисників розповів екскомандир бригади "Азов" Андрій Білецький. Воїнам вдалося ліквідувати чималу кількість живої сили ворога, також було взято в полон чотирьох солдатів РФ, інформує UAINFO.org з посиланняс на Obozrevatel

Успішний штурм ворожих позицій провели воїни 1 механізованого батальйону 3 ОШБр. 

""Кладовище мертвих" росіян та ще четверо полонених – результат успішного штурму 1 механізованого батальйону 3 ОШБр на Бахмутському напрямку" – розповів Білецький.

Ближній бій видався доволі виснажливим для захисників, зокрема, через складний ландшафт. Проте він завершився захопленням ворожих позицій та просуванням вперед.

"Плюнув" на Крим: Піонтковський про наказ Путіна підірвати Каховську ГЕС

Очільник Кремля Володимир Путін, давши наказ підірвати Каховську ГЕС, "плюнув" на Крим у буквальному сенсі.

Про це "24 Каналу" розповів російський політик, який перебуває у Вашингтоні, Андрій Піонтковський, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Піонтковський висловив думку, що такий відчайдушний крок, як підрив Каховської ГЕС за наказом Путіна, свідчить про те, що очільник Росії зрозумів свою нікчемність у спробах втримати Крим. 

"Рішення про підрив ГЕС приймалося без урахування інтересів кримчан. Ні в якому разі він від Криму ще не відмовився, тому що це визнати, що Крим втрачений Росією, тобто здійснити політичне самогубство", – наголосив Андрій Піонтковський.

Водночас підрив Каховської ГЕС, за словами експерта, не так дієво вплине на ситуацію в Криму, як руйнування Кримського мосту.

Як Такер Карлсон повторює меседжі російської пропаганди у своєму новому шоу: викриття "Детектор Медіа"

Такер Карлсон, звільнений ведучий американського телеканалу FOX News та проросійський пропагандист, випустив у твіттері перший епізод свого нового шоу. У ньому він стверджує, що дамбу на Каховській ГЕС підірвали українці, а американський уряд контролює медіа та приховує від американців "важливі історії". Відео поширив серед інших Ілон Маск, а станом на зараз його подивилися вже більш ніж 50 мільйонів разів. "Детектор медіа" виокремив основні пропагандистські меседжі в ролику, інформує UAINFO.org.

1. Україна підірвала Каховську ГЕС

Телеведучий стверджує, що Україна за вказівкою Зеленського підірвала Каховську ГЕС. Його аргументом є те, що, якби це наказав зробити Володимир Путін, це було б абсурдним, оскільки шкодить самій Росії. Карлсон іронізує: хоч усі звикли думати, що в України немає на це ресурсів, це не скасовує того, що вона може це зробити. 

Українські урядовці та громадські організації, зокрема організації коаліції «Україна. Пʼята ранку» стверджують, що саме Росія цілеспрямовано підірвала Каховську ГЕС. Руйнування сталися зсередини внаслідок детонації вибухівки. В України немає мотиву руйнувати дамбу, тим паче зараз.

Вода й не думає відступати: українські фотографи показали нові фото із затоплених районів Херсона  

Українські фотографи Костянтин і Влада Ліберови опублікували нові фото із затоплених районів Херсона.

На кадрах можна побачити наслідки підриву Каховської ГЕС і затоплення прилеглих територій та як проходить евакуація місцевих жителів. Ліберови також розповіли, що не всі херсонці хочуть евакуюватися, інформує UAINFO.org.

"Херсон сьогодні обʼєднав всіх. Всю країну. Трагедія, яка сталась з містом, масштаби якої важко оцінити, призвела до того, що всі служби, волонтери з усіх міст, російськомовні та україномовні - всі сьогодні тут, намагаючись допомогти якомога більшій кількості людей. Станом на сьогоднішній ранок повністю затоплено декілька районів міста. В приватних секторах люди сидять просто на дахах, і чекають на порятунок. В місті зʼявився поганий запах. По-перше, вода сама по собі повна нечистот, по-друге, напевно є тварини, яким не пощастило врятуватись. Херсон на порозі санітарної катастрофи, це зрозуміло вже зараз. А вода ще й не думає відступати. Не всі хочуть евакуюватись. Ті, кому пощастило жити на верхніх поверхах багатоповерхівок - не затоплені. Але вони відрізані від світу. І вони стовідсотково попросять про евакуацію, якщо їжа та питна вода закінчаться раніше, ніж відступить вода. І це проблема, адже обстріли міста продовжуються, і в певних районах пересування навіть на лодках є небезпечним", — розповіли автори кадрів.

Російська еліта незадоволена шансами Путіна на перемогу у війні з Україною, – Bloomberg  

Настрій зневіри, що згущується, охопив російську еліту щодо перспектив війни президента Володимира Путіна в Україні. Навіть найоптимістичніші люди бачать у "замороженому" конфлікті найкращий доступний результат для Кремля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg, інформує UAINFO.org.

Як зазначається у публікації, багато представників політичної та ділової еліти втомилися від війни і хочуть, щоб вона припинилася, хоча й сумніваються, що Путін зупинить бойові дії, повідомили сім анонімних джерел. Хоча ніхто не бажає протистояти президенту у зв'язку із вторгненням, воно похитнуло абсолютну віру в його лідерство, заявили чотири особи.

За словами двох джерел, найсприятливішою перспективою були б переговори наприкінці року, які б перетворили війну на "заморожений" конфлікт і дозволили б Путіну проголосити піррову перемогу, зберігши частину захопленої української території. 

"Еліта перебуває в глухому куті: вони бояться стати цапами-відбувайлами за безглузду війну, - сказав Кирило Рогов, колишній радник російського уряду, який залишив країну після вторгнення і нині очолює Re:Russia, аналітичний центр у Відні. - Дійсно дивно, наскільки глибоке поширення серед еліти отримало уявлення про шанс, що Путін не виграє цієї війни"

Неправляча королівська династія Італії прагне зробити королевою 19-річну блогерку: хто вона і чим займається

Неправляча короліська Савойська династія прагне зробити королевою 19-річну блогерку Вітторію. Престолом юній принцесі поступився її батько – 50-річний принц Емануеле Філіберто Савойський. Він вважає, що країною має правити людина з прогресивними поглядами.

Варто зауважити, що італійці не надто позитивно сприймають відродження монархії, яка офіційно припинила своє існування 12 червня 1946 року. Про це написали журналісти Telegraph , інформує UAINFO.org з посиланняс на Obozrevatel

За законом династії, зійти на престол міг тільки чоловік, однак два роки тому сімʼя скасувала це правило і в 17 років Вітторія стала спадковою принцесою. Прагнучи спонукати італійців до відновлення монархії в країні, 50-річний принц поступився короною.

Читайте також: Син королеви Ранії та короля Абдалли II одружився: перші весільні знімки принца Хусейна та Раджви

"Я з великим задоволенням піду у відставку і дозволю їй взяти на себе цю роль. Я впевнений, що вона впорається краще за мене. Це буде не завтра чи через рік, а коли вона буде готова. Важливо, щоб молоде покоління мало можливість втілювати в життя нові, сучасні ідеї. Вони набагато краще за нас усвідомлюють проблеми, з якими стикається світ", – сказав Емануеле Філіберто Савойський.

Чому ніколи не варто їсти сухе насіння чіа: наслідки будуть катастрофічними 

Тенденція вживання насіння чіа в останні роки невпинно зростає. Їх додають до смузі, йогуртів, молока чи навіть супів. Чіа активно використовують як компонент харчування при дієтах. Насіння багаті омегою-3,антиоксидантами, вітамінами, мінералами тому, за словами дієтологів, можуть спалювати зайвий жир.

Однак перед вживанням насіння чіа обов’язково потрібно замочити. Про катастрофічні наслідки вживання сухого насіння розповіло видання Ifl Science, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Відомий випадок, коли 39-річний чоловік звернувся у відділення невідкладної допомоги з сильним болем у верхній частині живота. Він фізично не міг нічого проковтнути (включаючи власну слину). Виявилося, що, наслухавшись порад про корисні властивості чіа, він з’їв столову ложку сухого насіння та запив склянкою води.

Дійсно, насіння чіа – джерело клітковини, омега-3 жирних кислот та білка. Люди сприймають їх як ефективний засіб для схуднення. 

Одна з властивостей насіння чіа полягає в тому, що при додаванні у воду вони утворюють гідрогелеву капсулу, яка поглинає воду. Це викликає швидке відчуття ситості. Однак у випадку з чоловіком, який з’їв сухе насіння, відбулася закупорка – чіа розширилися після негайного споживання води та спричинили блокування стравоходу.

"Спочатку ми спробували використовувати ендоскоп для дорослих. Ми намагалися проштовхнути масу із насіння чіа до шлунка. Але через консистенцію насіння цього зробити не вдалося, воно просто розширювалося, продовжуючи блокувати стравохід", – розповіла лікарка Ребекка Рол.

"Берегині евакуювалися". Будинок-музей художниці Поліни Райко в окупованих Олешках опинився під водою. ФОТО 

На третю добу після знищення російськими військами дамби ГЕС найгірша ситуація спостерігається на окупованому лівобережжі Херсонщини, зокрема у місті Олешки. Стало відомо, що повністю затоплений будинок-музей художниці Поліни Райко.

Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до масштабної екологічної та техногенної катастроф, через яку крім десятків тисяч людей і невідомої кількості тварин можуть, в зоні ризику опинилися історичні і культурні пам’ятки та туристичні об'єкти. Зокрема вже відомо, що у місті Олешки, що на окупованому Лівобережжі, пішов під воду будинок-музей української художниці Поліни Райко, яку ставлять в один ряд зі знаменитими представницями наївного мистецтва Катериною Білокур та Марією Примаченко. Через дію води унікальний стінопис може бути знищений, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Як повідомив представник благодійного фонду імені Поліни Райко художник Семен Храмцов у Facebook, станом на 18:00 7 червня будиночок з фресками опинився під водою, проте малюнок Берегині був евакуйований і знаходиться в безпеці.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини