MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 серпня 2023

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 серпня.

Зеленський назвав ріст виробництва БПЛА одним із найвагоміших завдань 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що необхідно нарощувати виробництво БПЛА для потреб ЗСУ на фронті, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

 

"Безпілотники — те, що застосовує ворог: ланцети, орлани. І те, що потрібно нашим воїнам: від Мавіків до кожної іншої системи безпілотників. Очевидно, що українське виробництво безпілотників — Лелек, Фурій тощо, — а також постачання від партнерів, усі форми імпорту — мають зростати, і це одне з найбільш вагомих завдань", — заявив президент.

Глава держави закликав усіх урядовців сприяти росту виробництва БПЛА в Україні.

"Дуже важливо, щоб усі посадовці в системі оборони сприймали це завдання саме так, як про нього кажуть на передовій. Безпілотники — це витратний матеріал, їх має бути стільки, скільки треба — саме нашим воїнам треба, — щоб рятувати життя та забезпечувати результат у бою. Є що робити в цій сфері, і рано говорити, що нібито робиться достатньо", — заявив Зеленський.

Настанови бійцям давав Денис "Редіс" Прокопенко: МВС показало кадри тренування "Азову". ВІДЕО

МВС України опублікувало кадри нещодавніх тренувань бійців бригади "Азов", інформує UAINFO.org.

Українські захисники та захисниці провели ротні тактичні навчання. На них, зокрема, був присутній командир бригади Азов, підполковник НГУ Денис Прокопенко з позивним "Редіс".

"Командир бригади Денис "Редіс" Прокопенко дає бійцям настанови", – йдеться у описі відео. 

Народні депутати пропонують легалізувати порно в Україні: що передбачає законопроєкт 

У Верховній Раді України розпочався підпис під законопроєктом про декриміналізацію порноконтенту. Документ планують зареєструвати вже протягом поточного тижня.

Про це написав у своєму Telegram депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Він закликав нардепів підписувати законопроєкт і "розвантажити правоохоронні органи від "контрольних закупівель" у вебкам-моделей", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Депутат підкреслив, що законопроєктом пропонується переглянути дію 2 статей Кримінального кодексу:

  • 301 – стосується ввезення, виробництва та поширення порно;
  • 302 – стосується організації "місць розпусти".

Так, статтю 301 пропонують викласти у новій редакції, яка передбачатиме покарання лише за поширення порнографічного контенту без згоди особи, яка у ньому зображена, або за поширення порнографії серед неповнолітніх. У свою чергу статтю 302 пропонують скасувати взагалі.

Чому терміни звільнення України постійно зсуваються: Селезньов розповів, чого не вистачає для перемоги

Якщо пригадати, які прогнози озвучувалися щодо наступу українських Сил оборони цього року, то можна побачити, що терміни того чи іншого успіху постійно зміщувалися. Так, у січні звучали прогнози про те, що вихід на узбережжя Азовського моря або до Перекопського перешийка слід очікувати до кінця травня. Пізніше ці терміни було перенесено на кінець літа. Останній прогноз щодо звільнення Криму – кінець поточного року, але й він, найімовірніше, не виправдається.

Чому це відбувається? Головна причина полягає в тому, що, на жаль, партнери України на Заході ведуть доволі непослідовну політику щодо цієї війни. Вони фактично дали російському окупанту фору в дев'ять місяців, і той скористався нею, суттєво зміцнивши свої межі оборони. Українська армія вкрай потребує винищувачів F-16, ракет ATACMS і Taurus, але союзники знову тягнуть із ухваленням важливих рішень, знову і знову відсуваючи момент нашої Перемоги. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив військовий експерт Владислав Селезньов, інформує UAINFO.org.

– Експерти журналу The Times дійшли висновку, що наступ української армії помітно відхиляється від плану. Там також заявили, що війна для обох сторін перетворилася на рутину, і мова про "швидкі та значні перемоги" зараз не йде. Проте, за їхніми оцінками, Україні вдасться звільнити всі окуповані території, хоч і не цього року. Чи вважаєте ви, що така аналітика має право на існування?

– З окремими моментами я погоджуся, але щодо відставання від планів, то очевидно: для того, щоб коментувати, є відставання від планів чи ні, потрібно щонайменше бути обізнаним про той самий план. А ми пам'ятаємо заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що кількість осіб, які знають про реальні плани українських Сил оборони, обчислюється до десятка. Я не думаю, що до цих осіб входять журналісти Times.

Щодо досить скромних оцінок перспектив українського наступу, то це очевидно. Адже всі ті очікування, які постійно вселяв у наші душі генерал Буданов, мовляв, до кінця серпня ми звільнимо Крим та Севастополь, а восени українська армія точно увійде до Криму, на жаль, у реальність не трансформувалися.

Вибори в США: які проблеми чекають на Україну, якщо президентом стане Дональд Трамп 

Думка про те, що Володимир Путін реально розглядає як один із варіантів своєї перемоги зміну господаря Білого Дому у 2024 році, не є такою вже нісенітницею. Кремль дедалі активніше заявляє про бажання провести переговори та закріпити нинішній статус-кво, звичайно, на своїх умовах, і йому в цьому допомагають деякі як західні, так і незахідні лідери. Про те, що Україну в дипломатичному сенсі чекають важкі часи, вважає і глава МЗС Дмитро Кулеба: "Усі ці голоси, які починають дедалі більше лунати в різних країнах світу, про те, що проблеми, що потрібні переговори, вони стають голоснішими". Так, Київ робить зусилля, щоб вони "згасали", запевнив Кулеба, але що буде, якщо такі голоси стануть сильними й у США.

OBOZREVATEL розбирався, що чекає на Україну, якщо президентом США стане, як він сам любить підкреслювати, друг Володимира Путіна – Дональд Трамп, інформує UAINFO.org.

На сьогодні наші головні союзники не погоджуються із фактичним визнанням окупації частини української території. Але все може змінитись, якщо до влади прийде одіозний Дональд Трамп. Його шанси зараз дуже хороші. Так, за останніми опитуваннями, він є основним претендентом на пост президента від Республіканської партії та має однакові шанси на перемогу з нинішнім главою держави – Джо Байденом. Якщо до цього додати, що, за останніми опитуваннями, більше половини американців виступили проти того, щоб Конгрес схвалював нові пакети допомоги Україні, то стає дійсно небезпечно. Адже через більш ніж рік, коли теоретично Трамп знову може стати президентом США, думка жителів Америки про "далеку війну, яка відбирає у них гроші", навряд чи стане позитивнішою.

Великий популіст і егоцентрист, що добре відчуває, чого саме хоче натовп, своїми різкими заявами дає пальне для його розігріву. Він вважає себе обраним, тому вже зараз хоче увійти в історію як людина, яка зупинила "Третю світову війну з можливим ядерним апокаліпсисом". Жодних моральних зобов'язань у Трампа перед українцями немає, адже, за його словами, повномасштабна війна почалася не за нього. Тому йому буде досить легко вчиняти так, як вигідно, можливо, наплювавши на інтереси та трагедію України. Звичайно, американська система стримувань та противаг ще в дії, але президент – він і в США президент. Українцям не треба нагадувати, скільки за місяці війни було новин, що США ось-ось передадуть те чи інше озброєння, яке здатне змінити розклад сил на фронті, але… "президент Байден поки не ухвалив остаточного рішення". Епопея з F-16 – яскраве тому підтвердження.

Скабєєва визнала, що Крим – це Україна 

На російському телебаченні визнали, що окупований Крим - частина України. Таку заяву зробила російська пропагандистка Ольга Скабєєва в ефірі телеканалу "Росія 1", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Під час обговорення можливих поставок Україні німецьких ракет Taurus один з "експертів" сказав, що їх дальність може досягати 750 кілометрів. "Плюс можливість розширення потенціалу паливних баків - це ще 15%. Разом ми отримуємо 900 км", - додав він.

"Очевидно, що вони не збираються бити по території Російської Федерації. Це справді справжнісінька Третя світова ядерна війна. Тобто бити вони, швидше за все, будуть по Криму. Судячи з кадрів, які ми все частіше отримуємо, бити вони будуть по Кримському мосту", - відповіла Скабєєва.

У ЗСУ розповіли, у якому стані Кримський міст після ударів 

Кримський міст, який незаконно звели росіяни, продовжує функціонувати, проте неповноцінно. Окупанти посилили охорону цього об'єкту.

Про це в етері телемарафону сказав представник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Він наголосив, що окупанти дуже хвилюються через ймовірну "бавовну" на Кримському мосту і зігнали туди багато озброєння. 

"Вони настільки зараз переймаються за подальшу долю цієї незаконної прибудови, що фактично вигнали в море все наявне, що у них є у прикордонних військах ФСБ Росії. Там до цього зазвичай чергувала одна-три одиниці прикордонників. Зараз їх не менше 10 буває. Сьогодні було шість-сім одиниць. Це в сенсі сім кораблів, шість катерів. Сумарно 13-15 одиниць", - сказав він.

Україна може вдарити по найбільшому нафтовому хабу Росії: генерал озвучив деталі

В якості наступної мети для атак українськими морськими дронами може бути обраний найбільший російський нафтовий хаб, розташований у Цемеській бухті в Чорному морі в районі Новоросійська. Так Україна може відповісти агресору на спробу перекриття зернового коридору.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко. "Поруч із Новоросійськом у морі є вразливий російський нафтовий хаб", – зауважив він, інформує UAINFO.org.

Зокрема, в Цемеській бухті знаходиться низка виробництв Росії, пов'язаних із нафтовою промисловістю. Так, тут розташовані нафтопереробні заводи "Чорномортранснафта", "Новоросійськ Нафтогаз Бункер" та "Новороснафтосервіс".

"Якщо активно завдавати ударів з повітря і по морю по цих об'єктах, то Росія там більше втратить, ніж придбає за рахунок виходу із зернової угоди", – наголосив Романенко. 

У цьому контексті генерал заявив, що Україна показала ефективні розробки морських дронів, завдяки яким сьогодні наша країна може фактично підвищувати ставки на переговорах щодо експорту зерна.

"Щодо морських дронів, то ми вже увійшли у військову світову історію, коли успішно атакували пару кораблів Росії на військово-морській базі в Севастополі, яка нібито була абсолютно захищена. Дуже вдало було завдано ударів як по кораблю, так і по танкеру в порту Новоросійська", – нагадав він.

Таємниче зниклий MH370 з 239 пасажирами показали на відео в оточенні НЛО: але все виявилося фейком

У серпні 2023 року в мережі завірусилося нібито супутникове відео, на якому показано, як зниклий у березні 2014 року літак рейсу MH370 Малайзійських авіаліній (Malaysia Airlines) летить у небі в супроводі трьох НЛО та просто зникає. Відео поширювали не лише користувачі соцмереж, але й деякі західні ЗМІ, однак воно виявилося повністю сфальсифікованим.

Докази фейковості відео розібрало видання FRANCE 24, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Рейс MH370 безслідно зник 8 березня 2014 року під час рейсу за маршрутом Куала-Лумпур (Малайзія) – Пекін (Китай). Літак знаходився на зв'язку 40 хвилин після зльоту після чого зник з радарів у небі над Південно-Китайським морем.

На борту літака перебували 239 осіб (12 членів екіпажу і 227 пасажирів). У січні 2015 року їх усіх визнали загиблими внаслідок нещасного випадку, хоча слідчими так і не було встановлено обставин зникнення літака, чи місцезнаходження його уламків.

Є припущення, що літак впав у море і затонув, але ні уламків, ні тіл загиблих ніколи не було знайдено. Це призвело до того, що довкола трагедії почали формуватися різноманітні теорії змов. Серед них – викрадення літака спецслужбами чи то США, чи то Росії, а також самогубство пілота чи невдале викрадення.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини