MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 жовтня 2023

65 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 жовтня. 

Зеленський відреагував на події в США щодо підтримки України: нам запізно хвилюватися

Україні немає часу на хвилювання щодо підтримки партнерів на тлі останніх подій у США, оскільки треба працювати. Тим паче американський лідер Джо Байден запевнив у 100%-ій підтримці українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час спілкування із журналістами в іспанській Гранаді,  інформує UAINFO.org.

Так, у президента запитали, чи хвилюється він з приводу останніх політичних подій, які відбуваються в США.

"Я думаю, в Україні ми перестали хвилюватися з першого дня повномасштабної війни. Запізно нам вже хвилюватися. Я думаю, нам треба працювати", - заявив Зеленський.

Глава держави додав, що під час останнього візиту в США він почув від президента США Джо Байдена запевнення у "100%-ій підтримці" Білого дому, як і запевнення у двопартійній підтримці від Конгресу.

"Звичайно, у США складний виборчий період, різні голоси лунають, деякі з них дуже дивні. Ми будемо говорити про це сьогодні", - сказав Зеленський.

Байден анонсував, що виголосить "велику промову" щодо України 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден анонсував "велику промову" щодо підтримки України.

Про це глава Білого дому сказав на брифінгу, передає CNN, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Байден прокоментував відставку спікера Палати представників США Пола Маккарті та небажання багатьох республіканців виділяти кошти на допомогу Україні.

"Мене це хвилює, але я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату в обох партіях заявили, що вони підтримують фінансування України", – сказав президент США.

Байден наголосив, що продовжувати підтримувати Україну – в інтересах американців та союзників. Він сказав, що невдовзі виступить із "великою промовою щодо цього питання". Білий дім не надав більше деталей щодо запланованого виступу.

Радикалізму щодо українців, які проживали на тимчасово окупованих територіях, не буде – Данілов 

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що після завершення війни з країною-агресором Росією радикалізму щодо українців, які проживали на тимчасово окупованих територіях, не буде.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

За його словами, громадянам, які живуть на тимчасово окупованих територіях, найголовніше зберегти своє життя, оскільки вони будуть потрібні для розбудови території, яка наразі є окупованою. 

"Якщо вони (російські окупанти — ред.) там збираються видавати якісь свої цидулі, то це немає ніякого значення. Життя людини є найвищою цінністю. Навіть якщо людина візьме ту чи іншу цидулю, ми будемо потім розбиратися, де і для чого", — наголосив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що жодного радикалізму, як деякі починають лякати, щодо цих громадян України не буде. 

"Що зараз нібито прийдуть „фашисти“, які вони собі вигадали, і будуть з вами розбиратися. Ми повернемо всі ці землі, і всі вони будуть в нас дома", — підкреслив він

Кабмін призначив пожиттєву стипендію 118 професорам та доцентам українських вишів, у тому числі батьку Зеленського  

Своїм рішення Кабінет Міністрів України 29 вересня 2023 року призначив довічну стипендію 118 професорам та доцентам закладів вищої освіти України.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляться на офіційному сайті КМУ, інформує UAINFO.org.

Так, у розпорядженні №868-р "Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти", повідомляється: "Призначити довічно стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти науково-педагогічним працівникам з 1 вересня 2023 р. згідно з додатком.

Виплату стипендій здійснювати в межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти і науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік". 

ЦПД спростував фейки про шопінг Олени Зеленської у ювелірному магазині в Нью-Йорку, які поширювались через нігерійські ЗМІ

Центр протидії дезінформації спростував російський фейк про нібито шопінг Олени Зеленської у ювелірних магазинах під час офіційного візиту до США, які ширились нігерійськими ЗМІ.

Про це йдеться у повідомленні ЦПД у Facebook, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що видання The Nation опублікувало фото "чеків", які нібито належать пані Зеленській, стверджуючи, що вона витратила у ювелірних магазинах у Нью-Йорку понад мільйон доларів. Це фото також поширюють й російські ЗМІ. 

Фіцо піде шляхом Орбана, і це створить в Європі дуже серйозну напругу, – дипломат

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко переконаний, що доки такі популісти, як Віктор Орбан, знаходяться в кріслі прем’єр-міністра, ми не можемо чекати від Угорщини іншої позиції стосовно України.

"Те ж саме зараз відбуватиметься, скоріш за все, хоча не будемо, як кажуть, падати ще перед пострілом, може відбутися і в Словаччині. Бо, судячи з тих заяв, які зробив лідер партії, яка перемогла в Словаччині, Фіцо, він піде шляхом Орбана. І це створить в Європі дуже серйозну напругу. Я маю на увазі в ЄС і в НАТО", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

За його словами, ми маємо щонайменше три країни Центрально-Східного регіону Європи, які будуть фактично протистояти Брюсселю в разі зміни влади в Польщі.

"Ну, от це і є можливий дуже негативний сценарій, над яким в Брюсселі повинні реально думати і пропонувати варіанти. Бо інакше робота ЄС фактично буде паралізована", - додав дипломат. 

"Путін кидає усі сили": Маломуж пояснив, звільнення якого міста ЗСУ може стати переломом у війні

Російська терористична армія кидає величезні сили на Бахмутський напрямок, щоб утримати тимчасово окупований районний центр. Втрата Бахмута для ворога означатиме морально-політичний перелом у війні.

Деокупація міста не матиме великого стратегічного значення, але вдарить по репутації кремлівського диктатора Володимира Путіна. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж, інформує UAINFO.org.

За його словами, раніше ворог намагався здійснити контрнаступ, відсунути ЗСУ або навіть прорвати оборону в районі Куп'янська, але зазнав невдачі. Тому зараз окупанти концентрують сили поблизу Авдіївки та Мар'їнки.

Крім того, такими маневрами противник намагається відвернути увагу Сил оборони від Бахмута. 

"цей населений пункт для Путіна є фактично моментом істини і має військово-політичне значення. Звільнення Бахмута означатиме перелом у війні, якщо ще не стратегічний, але морально-політичний. Тому Путін кидає всі сили на Бахмут, на напрям Авдіївки та Мар'їнки, щоб ми знімали свої сили з Бахмутського напрямку та перекидали на цю ділянку через загрозу прориву", – пояснив Маломуж.

У РФ учителі та учні привітали Путіна із днем народження портретами Бандери

У російській Калузі учні та працівники школи "по-особливому" привітали російського диктатора Володимира Путіна з прийдешнім днем народження. На честь свята вони цитували і прославляли Степана Бандеру, тримаючи в руках портрет "найбільшого ворога" РФ.

Про це повідомляють російські телеграм-канали, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

У репортажі пропагандистського сюжету розповідається, що вчителі калузьких шкіл отримали завдання нібито від регіонального відділення "Єдиної Росії" привітати Володимира Путіна з днем народження, який настане 7 жовтня. Від них вимагали провести акцію за участю дітей із завданням вислати їм портрет "молодого Путіна" та гасло "Наш президент - завжди молодий! Наш президент - завжди з нами. Наша перемога - попереду".

Вчителі, не підозрюючи, що тримають у руках фото не Путіна в юності, а Степана Бандери, привітали господаря Кремля віршами українського революціонера.

Пранк над росіянами влаштував білоруський художник-акціоніст Владислав Бохан. "Молодим Путіним" насправді виявився Степан Бандера. Художник назвав акцію "Знай ворога в обличчя".

Яка республіка, така й міс: самопроголошена "королева ДНР" з "ботоксним обличчям" порівняла себе з Єлизаветою II 

Жителька окупованого Донецька, яку іменують "королевою Андрієвською", "міс ДНР" та "діамантом" міста, дала інтервʼю, де відчайдушно нахвалювала себе 20 хвилин. Проте завчені рідковживані слова та епатажний образ не врятували так звану "міс" від насмішок.

Андрієвська, яка проголосила себе "королівською особою", стала обʼєктом цькування через зовнішній вигляд. Втім, жителька Донецька не засмутилася, адже вважає себе схожою на покійну британську королеву Єлизавету II. Про це вона розповіла в діалозі з донецьким блогером, який всю дорогу засипав гостю компліментами, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Прогулюючись містом, так звана "міс", котра ніколи нею не була, оскільки має дитину і чоловіка, похизувалася тим, що майстерно ігнорує хейт у свій бік.

З вульгарним макіяжем та зміненою до невпізнання косметичними процедурами зовнішністю "королева" почувається ледь не справжньою правителькою.

"Я десь прочитала дуже цікаву цитату, яку сказала королева Єлизавета. Вона сказала, що королівський спосіб життя визначається винятково кількістю г*вна, яке ти зможеш зʼїсти. Коли, каже, в тебе це все кидають, а ти, каже, з посмішною все це відкидаєш і йдеш далі", – видала блогерка, яка щодня стикається з цькуванням.

Анастасія Приходько: Якщо не схудну на 10 кг до Нового року, я піду гола по Хрещатику

Українська співачка Анастасія Приходько розповіла, що вона почала боротися із зайвою вагою. Нещодавно зірка говорила, що набрала на тлі повномасштабної війни 10 кілограмів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Нині ж співачка сіла на дієту. Вона зазначила, що це дається їй непросто. Приходько вирішила змінити раціон, а нові страви виявилися не такими смачними. Втім, артистка не планує здаватися. Вона навіть вигадала для себе "покарання" на випадок, якщо не схудне до кінця цього року.

"Якщо не схудну на 10 кг до Нового року, я піду гола по Хрещатику", - заявила Приходько. 

Співачка показала, що вона їсть перловку та варену моркву з водою. Через це Приходько навіть сказала, що відчуває себе трояндою, що повільно втрачає пелюстки. Детальніше про свою дієту зірка розповідати не стала.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини