MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2023

91 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 грудня. 

Законопроект про надання допомоги Україні не пройшов процедурне голосування в Сенаті США

Законопроект про виділення великого пакета фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування у Сенаті США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеотрансляцію засідання Сенату США, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що ініціатива передбачала виділення пакета допомоги у розмірі 106 млрд. доларів, у тому числі 61 млрд. доларів з яких призначалися на допомогу Україні.

Закон, який би гарантував виділення великого пакета допомоги для України та Ізраїлю, був заблокований у Сенаті, оскільки республіканці наполягали на більш жорстких заходах щодо контролю над імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Законопроект отримав 45 голосів "За" та 48 голосів "Проти". Таким чином, він не зміг отримати 60 голосів, необхідних для того, щоб мати можливість розпочати дебати щодо законопроекту.

Проти законопроекту проголосували всі республіканці та незалежний сенатор Берні Сандерс.

Байден прокоментував провал голосування у Сенаті за допомогу Україні 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден прокоментував провалене у Сенаті голосування за законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це Байден написав 7 грудня в Х, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що провал голосування вказує на "політичний шантаж" з боку республіканців.

"Республіканці в Конгресі погрожують припинити підтримку України, якщо їм не вдасться проштовхнути свою вкрай заангажовану прикордонну політику, це політичний шантаж, справжнісінький і простий. Ставки надто високі, а наслідки – надто значні", - заявив Байден.

Допомога союзників Україні впала до найнижчого рівня із січня 2022 року

Обсяг нової виділеної допомоги Україні з серпня по жовтень 2023 року різко скоротився: загальна вартість нових пакетів становила лише 2,11 млрд євро, що на 87% менше у порівнянні з тим самим періодом 2022 року і є найнижчою сумою з січня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на останній звіт Кільського інституту світової економіки, експерти якого ведуть базу даних Ukraine Support Tracker.

"Наші цифри підтверджують враження про більш нерішуче ставлення донорів останніми місяцями. Україна все більше залежить від кількох основних донорів, які продовжують надавати суттєву підтримку, таких як Німеччина, США чи країни Північної Європи", - сказав Крістоф Требеш, директор дослідницького центру Кільського інституту.

За його словами, враховуючи невизначеність щодо подальшої допомоги США, Україна може лише сподіватися, що ЄС нарешті ухвалить давно оголошений пакет підтримки на суму 50 млрд євро. "Подальша затримка явно зміцнить позиції Путіна", - додав він.

Оксана Маркарова прокоментувала провальне голосування у Сенаті

Результати голосування в Сенаті США були очікуваними. Те, що Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги, не позбавляє можливості повторного внесення його на голосування найближчим часом.

Про це повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова у Facebook, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Як ми і прогнозували Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги. Сьогодні 51 сенаторів (49 республіканців, 1 незалежний (Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Шумер, який голосував останнім, коли результат був зрозумілий) проголосували проти припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги, оприлюднений напередодні, який включав Україну, Ізраїль, Тайвань та держави індо-тихоокеанського регіону", - йдеться у дописі. 

Маркарова зазначила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроєкту голосування найближчим часом.

Пентагон та партнери передали Україні технології для виробництва гібридних систем ППО: у чому їх особливість 

Міністерство оборони США та галузеві партнери надали Україні технології для виробництва проєктів гібридних ЗРК FrankenSAM, які виготовляються із залученням застарілих систем ППО України шляхом інтеграції певного західного обладнання.

Про це йдеться у заяві Білого дому, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Зазначається, що паралельне виробництво цих систем в Україні та США допоможе пришвидшити їх розгортання на полі бою та дозволить Україні зробити значний внесок у підтримку своєї протиповітряної оборони.

За даними Білого дому, така домовленість не лише розширить співпрацю між США та Україною та надасть їй спроможність, необхідну для досягнення успіху на полі бою в короткостроковій перспективі, а й підтримає довгострокове економічне відновлення та захист України.

Заяву щодо спільного виробництва та обміну технологіями, які працюватимуть для закриття нагальних оперативних потреб ЗСУ, зокрема у сферах ППО, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів, підписали Пентагон, Міністерство оборони України та Міністерство стратегічних галузей промисловості України.

Така заява, за даними адміністрації президента США, посилює співпрацю між двома країнами та пришвидшить проходження інвестиційних угод через системи.

Зеленський раптово звільнив Веніславського з посади представника президента у Раді

Володимир Зеленський звільнив нардепа Федора Веніславського з посади представника президента України у Верховній Раді.

Про це свідчить відповідний указ глави держави 7 грудня, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, в указі президента №812/2023 7 грудня вказано: "Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обовʼязків Представника Президента України у Верховній Раді України".

Зауважимо, що попри це звільнення, Веніславський залишається народним депутатом від "Слуги народу".

"Найважча частина зими попереду": у ГУР дали прогноз щодо ракетних ударів РФ і вказали на небезпеку 

Найскладніша частина зими чекає на українців попереду, оскільки наразі не відбуваються масовані ракетні атаки Росії на об'єкти в Україні. Противник поки не відновив необхідний йому запас ракет, які були використані минулої зими проти нашої держави. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони, Андрій Юсов під час телемарафону "Єдині новини". Він також акцентував на тому, що у РФ є "необмежена кількість" ракет для систем С-300, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Речник зазначив, що в окупантів є значні запаси старого радянського озброєння, хоча й не усе з наявного підлягає відновленню чи модернізації. Також Росія зберігає певні можливості з виробництва інших видів озброєння.

"Тому, звичайно, це серйозний виклик для Сил безпеки і оборони України, і безумовно, для проукраїнської коаліції", – повідомив Юсов.

Він відзначив, що Україна потребує підтримки Заходу та посилення систем ППО і ПРО, оскільки найскладніша частина зими ще чекає на громадян попереду.

Юсов розповів, що наразі Росія може відновлювати запаси ракет, хоча це відбувається не в такому обсязі, як хотілося б окупантам. Це означає, що наразі ресурси ракетного озброєння в агресора значно менші, ніж це було минулого року та на початку повномасштабного вторгнення.

Чому плакали Путін, Сталін, Гітлер, Мубарак та інші відомі диктатори 

Президент КНДР Кім Чен Ин не стримав сліз на нещодавній Національній конференції матерів, де закликав північнокорейських жінок народжувати більше дітей. Диктатор наказав вирощувати малюків у любові та вірності до авторитарної держави, аби вони служили їй у благо

Кім Чен Ин витирав очі білою хусткою під час звернення до тисяч жінок, розповідаючи про зниження рівня народжуваності у КНДР, повідомляє Daily Mail. Це не єдиний випадок, коли публіка спостерігає за крокодилячими сльозами диктаторів, які принесли своїм громадянам біль, горе та розпач.

Радянський режисер та педагог з акторської майстерності Костянтин Станіславський певно сказав би свою відому фразу "Не вірю!", адже такий прояв емоцій навряд чи містив хоча б краплю щирості. OBOZ.UA зібрав підбірку з "драматичних спектаклів" найвідоміших диктаторів, що здивували публіку своїми сльозами, інформує UAINFO.org.

Йосип Сталін

Звичайно, подробиці особистого життя радянський вождь Йосип Сталін приховував від народу, однак за наявною інформацією він пустив сльозу від виконання українського співака Леоніда Утьосова. Під час виступу, одесит помітив, що по щоках диктатора течуть сльози. Сталін став зі свого місця та почав аплодувати, перш ніж почути пісню знову та заплакати ще сильніше.

Історики вважають, що він міг розчулитися через смерть дружини Надії Алілуєвої, яка пішла з життя за декілька років до того. Присутні боялися підняти очі на політика. Кажуть, що "вождь" також плакав на похоронах коханої у 1932-му.

Хосні Мубарак

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак був засуджений до довічного ув’язнення за звинувачення у вбивстві мирних демонстрантів у 2012 році. Після винесення вироку диктатора з медичного центра перевезли до в’язниці.

За даними джерел в органах безпеки Єгипту, там у Мубарака стався нервовий зрив: дізнавшись про новину, експрезидент заплакав, відмовлявся виходити з гелікоптера. Він кричав: "Великий Боже, цій країні я служив!", після чого у диктатора стався серцевий напад.

Багатодітна мама та дружина нацгвардійця: стало відомо, хто представить Україну на "Місіс Світу-2023". ФОТО

14-21 січня у Лас-Вегасі, США, проходитиме конкурс "Місіс Світу-2023". Представляти Україну на ньому буде 37-річна бізнесвумен, багатодітна мама та дружина нацгвардійця Олена Єлізарова. 

Про це повідомили на сторінці Mrs. Ukraine World в Instagram, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

Олена – засновниця ювелірного бренду, а також дизайнерка інтерʼєрів.

"Це ще один майданчик, на якому Україна може заявити про себе. Розповісти про нашу культуру та традиції, зробити більш помітними витвори українських дизайнерів одягу та аксесуарів. Для мене велика честь і відповідальність представляти нашу країну в цей складний час", – поділилася Єлізарова думками про свою участь у конкурсі. 

Разом із чоловіком-нацгвардійцем Олена виховує трьох синів та доньку. 

Діти слугують для жінки натхненням. Завдяки ним і для них вона написала дитячу казку, а також колискову, яку навіть відзначили на Global Music Awards в категорії "Найкраща пісня для дітей".

Різдво по-королівськи: 5 традицій Віндзорів, які вам захочеться перейняти

Королі й королеви, принци і принцеси, звісно, звикли великі події святкувати помпезно. З вишуканими вбраннями, пишно заставленими столами та оркестром чи спеціально запрошеними музикантами. Та порадувати свою внутрішню дитину їм теж хочеться! Саме тому стримані протокольні правила вони розбавляють веселощами у вигляді ігор чи танців.

Пропонуймо в матеріалі OBOZ.UA дізнатися про "приземлені" різдвяні традиції британської королівської родини. Цілком можливо, що якісь із них і вам западуть у душу, інформує UAINFO.org.

1. Святкування у колі родини

Звикли Різдво святкувати з друзями? А от Віндзори усвідомлюють, що з ними можна зібратися в будь-який інший день. Народження Ісуса Христа – винятково сімейне свято. При чому королівська родина запрошує лише найближчих родичів: прямих спадкоємців та їхніх дружин/чоловіків. Наприклад, до шлюбу Кейт Мідлтон, будучи в статусі нареченої, не отримувала запрошення від королеви Єлизавети ІІ. Відповідно після весілля дружина принца Вільяма змогла стати однією з гостей. Винятки з цього правила бувають, однак вкрай рідко. Так, для нареченої принца Гаррі, Меган Маркл, місце все ж знайшлося.

2. Сервірування столу

Якщо вам на Різдво доводиться готувати страви на велику кількість гостей, беріть приклад із Віндзорів. Попросіть усіх запрошених взяти із собою по одній страві. Це може бути салат, запечене м'ясо, десерт тощо. Головне – домовтеся завчасно, хто за яку їжу відповідальний.

Як ця схема працює у королівській родині? Одні з них самостійно готують страви, а інші – делегують це завдання шеф-кухарям. Далі всі збираються у банкетній залі й накривають стіл.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини