MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2023

112 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 грудня.

У 2024-му все буде вдесятеро швидше і веселіше: інтерв'ю з полковником Світаном 

Головна причина, чому Сили оборони України не досягли суттєвих успіхів у звільненні окупованих територій 2023 року – нестача далекобійних засобів та авіації. Українським захисникам за великим рахунком доводилося задовольнятися озброєнням, радіус дії якого не перевищував 25 кілометрів – саме на такі відстані вони й змогли просунутися.

Але у 2024 році ситуація може кардинально змінитись. З великою ймовірністю можна очікувати, що Україна отримає і далекобійні системи, і авіацію. І тоді "все буде швидше і веселіше", причому на порядок. У десять разів прискориться темп просування Сил оборони та вдесятеро скоротяться наші втрати. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан.

– Чи припускаєте ви, що після закінчення так званих президентських виборів у Росії, які пройдуть у березні 2024 року, там можуть суттєво активізувати мобілізацію?

– Це можна зробити без проблем, але постає питання доцільності. Якщо в Росії вбачать у цьому потребу, вони включать механізм мобілізації на повну, але поки що в цьому немає жодної необхідності.

Справа в тому, що наступальних дій росіяни не плануватимуть – у них немає такого механізму по жодному з напрямків. Нині їхня головна проблема – як цей фронт обороняти від нас.

А для оборони їм поки що наразі вистачає тієї кількості військовослужбовців, які до них і так приходять до рекрутингових центрів і стають на бойове чергування, якщо можна так сказати. Вони такого ресурсу вистачає.

На сьогодні мобілізація їм не потрібна. А далі дивитимемося.

– Чи може Путін ухвалити інші непопулярні рішення після цих "виборів"?

– Навряд чи. Що він зараз робитиме? Він років п'ять відновлюватиме війська, свою армію. А це переважно залежить від економіки, від запуску військових виробництв. З особовим складом у нього проблем немає, але має великі проблеми з технікою.

Великий прорив росії на фронті малоймовірний – британська розвідка

Великий прорив росії на фронті малоймовірний. Продовжуються локальні російські атаки на декількох напрямках, повідомляє Міноборони Британії, інформує UAINFO.org з посиланням на Інформаційний спротив

Як йдеться у зведенні британської розвідки, Україна останніми тижнями мобілізувала зусилля для покращення польових укріплень, оскільки її сили повертаються до більш оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту. Це сталося після закликів президента Зеленського з кінця листопада 2023 року прискорити фортифікацію на ключових напрямках.

Зазначається, що на кордоні з Білоруссю українські військові укріплювалися за допомогою “зубів дракона”, колючого дроту та протитанкових ровів.

При цьому британська розвідка наголошує, що ситуація на фронті залишається статичною, великий прорив росіян малоймовірний. 

Військовий експерт Катков розповів, як FPV-дрони можуть зняти "тягар" з української артилерії на фронті 

Українська артилерія стикається з гострою нестачею снарядів, попри наявність фінансів.

Про це розповів військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в етері телеканалу "Еспресо", інформує UAINFO.org.

"Річ у тім, що зі снарядами проблема наступна: гроші у всіх є, снарядів немає. Навіть через те, що їхня вартість значно збільшується, вона вже під 4 тисячі доларів / євро за один снаряд - це актуальна ціна наразі. А питання у можливостях їхнього виробництва попри те, що потужності збільшуються у США, Європі, але вони, звісно, не встигають за тією нормою витрат боєприпасів, яка є в Україні, адже для Збройних сил саме артилерія є основною рушійною силою як в обороні, так і в наступі. Тобто без артилерії складно, бо немає інших засобів далекобійного масового ураження тому, що, знову таки, артилерія тягне на собі цей тягар через відсутність достатньої кількості авіації", - пояснив експерт.

Українська співачка TAYANNA прокоментувала нещодавній вихід пісні "Вишиванка" у дуеті з виконавицею Вірою Брежнєвою.

Так, артистка розповіла історію, як зародилася ідея заспівати з Вірою разом. Ба більше, TAYANNA зізналася, що сама стала ініціаторкою дуету з Вірою, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

"Є люди, які багато говорять, і є люди, які багато роблять. Моя ідея була заспівати разом. Я написала їй і кажу: "Я придумала проєкт, хочу українські пісні співати". А вона каже: "Класно! Давай!". І вона обрала цю пісню "Вишиванка", – розповіла TAYANNA в програмі "Пекельні Борошна".

Також вона відповіла, як відреагувала на хейт українців після появи такого неочікуваного об'єднання з артисткою. TAYANNA запевнила, що її це аж ніяк не зачепило, бо вона завжди "слухає серцем і ніколи не читає коментарі хейтерів".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини