MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 січня 2024

100 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 січня. 

Чи дійсно в Україні є нестача ракет для Patriot: Ігнат прокоментував статтю NYT

Американська газета The New York Times з посиланням на неназваних чиновників Пентагону та Білого дому написала, що США нібито не зможуть постачати Україні ракети для ЗРК Patriot через брак фінансування. У Повітряних силах не підтвердили цю інформацію, однак повідомили про наявність дефіциту таких ракет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Давайте розберемося, хто попереджає - джерела, які знайшла газета The New York Times. Я дуже обережно ставлюсь до таких заяв і висловлювань. Для чого вони робляться і кому це вигідно - теж питання. Не один раз вже коментував ці заяви та публікації від західних ЗМІ, вони з'являються вже не вперше", - сказав Ігнат.

Він наголосив, що сьогодні Україна залежить від постачання західного озброєння. Йдеться не лише про зенітні керовані ракети.

"У нас з'являється дедалі більше західної техніки, відповідно, вона потребує як обслуговування, ремонту, оновлення, поповнення, так і боєприпасів. Навіть радянські боєприпаси до зенітних керованих систем ми теж отримуємо від країн, які мають на озброєнні такі системи. Відбувається нормоване постачання згідно з витратами", - пояснив речник.

За його словами, Україна витратила чималий запас ракет, що були, для відбиття останніх трьох атак РФ.

"Одна більш потужна, потім йде тенденція до меншого застосування засобів повітряного нападу, все одно це великий розхід, і зенітних керованих ракет зокрема", - додав Ігнат.

Він розповів, що військові виробництва в Європі, США та інших країнах набирають обертів, однак дефіцит певного озброєння все одно є.

Конгрес США повернувся з канікул: озвучено ймовірний термін ухвалення рішення стосовно допомоги Україні

Міжпартійні баталії у США, пов’язані з виборами президента, надовго паралізували роботу Конгресу США, який не зміг ухвалити закон про надання Україні військової допомоги, як просила адміністрація Джо Байдена. Республіканці наполягають, що виділення багатомільярдного пакета має відбутися одночасно з посиленням боротьби з нелегальною імміграцією на південному кордоні країни. Демократи – проти.

На сьогодні тривають консультації. Кожен гне свою лінію, адже вважає, що час та запас міцності в України триматися проти Росії та чекати на таку необхідну допомогу ще є.

Саме найближчі кілька тижнів визначать, чи вдасться переломити ситуацію, яка зайшла у глухий кут та може призвести до негативних наслідків для всіх. Час для ухвалення рішення закінчується.

Про те, яким чином розвивається ситуація навколо виділення багатомільярдного пакета допомоги для України, – у матеріалі OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Експерт розповів про особливості північнокорейських ракет KN-23, якими РФ атакує Україну

Російські окупаційні війська намагаються пробити українську протиповітряну оборону. Для цього вони використовують різні ракети, зокрема й ті, що РФ отримала від Північної Кореї. 

Як повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо" директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, є підтвердження тому, що Росія вже застосовувала для атак по Україні ракети виробництва КНДР. Це ставалося щонайменше двічі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

"Наше видання отримало певні підтвердження того, що дійсно ракети (північно)корейського виробництва могли застосовуватися щонайменше двічі в Україні. Одна з них упала неподалік Запоріжжя, одна була застосована на Харківському напрямку. Наразі, наскільки я розумію, фахівцям важко достеменно встановити точний тип ракет. Але все свідчить про те, що це може бути саме ракети KN-23", – уточнив Рябих.

Він зазначив, що ця ракета доволі дивним чином співпадає і по габаритах, і по параметрах із російським "Іскандером". Вона була дуже швидко опанована оборонною промисловістю КНДР. 

"По суті справи, це дуже серйозна ракета, і вона схожа з параметрами того ж "Кинджалу". Вона може нести бойову частину вагою у 500 кг і летіти навіть далі, ніж "Іскандер". Було зафіксовано політ на 640 кілометрів", – додав він.

Помста за "Київстар" триває. Українські хакери залишили частину Москви без інтернету та ТБ 

Українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Про це РБК-Україна повідомили власні джерела, інформує UAINFO.org.

Як розповіли джерела виданню, йдеться про 20 ТБ видалених даних: офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту і т.д.

"Як наслідок - частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ", - кажуть співрозмовники.

Крім того, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Їх можна переглянути за посиланням.

Водночас для хакерів, як стверджують джерела, "М9ком" це така одна з "розминочних атак" перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за "Київстар".

Елітна квартира, 47 земельних ділянок та авто за мільйон: ЗМІ дізналися про новий поворот у "продуктовій" справі чиновника Міноборони 

У справі чиновника Міністерства оборони (МО), полковника Сил логістики ЗСУ Олександра Козловського, якого підозрюють в організації "сімейного бізнесу" на закупівлі продуктів для військових, з'явилися нові подробиці.

Досудове розслідування виявило, що влітку-2023 Козловський, ймовірно, придбав 47 земельних ділянок на території Київської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Житомирської, Полтавської областей, елітну квартиру та авто, також хотів купити протезний завод у Хмельницькому на аукціоні Фонду держмайна, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

Також стало відомо, що до групи з "розпилу" 170 млн грн на тендерах входили батьки дружини Козловського, оформлені як ФОПи, та низка фірм-монополістів харчових підрядів МО. Про це повідомив Центр протидії корупції (ЦПК), посилаючись на розслідування ЗМІ.

Зазначається, що загальна вартість земельних ділянок Козловського становила 7,71 млн грн, а права власності зареєстровані саме його на тещу та тестя. Крім цього:

  • У березні 2023 року Козловський, ймовірно, придбав квартиру в Києві площею 158 квадратів за 5,85 млн грн. (оцінна вартість 8,34 млн грн), в якій і проживає. Її прикрашають меблями, які купують за гроші з банківської картки тестя.
  • В 2023 році Козловський, як стверджують розслідувачі, купив Toyota Corolla Cross Hibrid за 1,41 млн грн і зареєстрував її на дочку. Показово, що за весь період своєї трудової діяльності донька отримала дохід 378 тис. грн.

"Фігурант навіть хотів купити протезний завод у Хмельницькому на аукціоні Фонду держмайна. Але в останній момент слідчі все зупинили – наклали арешт на завод, щоб його не купили на сумнівні гроші", – повідомляє ЦПК.

"Таке відчуття, що нас хочуть стерти з лиця землі": мешканці підмосковного Воскресенська поскаржилися Путіну, що замерзають без опалення. ВІДЕО

Жителі підмосковного Воскресенська, які замерзають без опалення, записали звернення до російського диктатора Володимира Путіна та вимагають розв'язати цю проблему.

Так у деяких квартирах посеред зими температура становить лише 6 градусів, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

Мешканці скаржаться, що реконструкцію котельні переносять з року в рік, а жити в таких умовах росіянам стає все гірше, водночас владу проблеми містян не хвилюють. Відповідне звернення росіян опублікували в російському Telegram-каналі "Astra". 

"Таке відчуття, що наш Воскресенськ хочуть стерти з лиця землі. Начебто заслали засланого козачка і хочуть нас знищити", – кажуть росіяни.

Читайте також: Під Москвою тисячі людей залишились без опалення і розводять багаття на вулиці: аварійники радять їм молитися. ФОТО. ВІДЕО

Так у розпал зими, коли на вулицях вирує мороз, у квартирах росіян температура становить лише 11-12 градусів, а подекуди взагалі 6 градусів.

"Ось скажіть, як можна виживати при такій температурі? Це слів нема! Я хочу сказати, що ми не живемо, а існуємо. І тому просимо керівництво привернути до нас увагу. Адміністрація Воскресенська всі наші проблеми знає, як вони сказали: "Ми в курсі, у нас усі на контролі". А толку? Від цього нічого не змінюється", – жаліються росіяни.

У небі над Києвом помітили загадкові світлові стовпи: що це за явище. ФОТО 

У Києві уніч з 8 на 9 січня помітили цікавий оптичний ефект – світлові стовпи. Їх часто можна побачити в холодну пору року.

Про це повідомили в соціальних мережах. Таке природнє явище вже спостерігали в столиці минулого року, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

"Оптичний ефект був помічений у столиці цієї ночі. Це світлові стовпи. Їх часто можна побачити в холодну пору року", – йдеться в повідомленні.

Світловий (або сонячний) стовп – один з найчастіших видів гало, візуальне атмосферне явище, оптичний ефект, який є вертикальною смугою світла

Світловий стовп виникає, коли сонячне світло відбивається від поверхонь найдрібніших крижаних кристалів, що є крижаними пластинками чи стрижнями з шестикутним перетином, завислих в повітрі. Такі кристали утворюються у високих перистих хмарах, найчастіше в перисто-шаруватих. За низьких температур подібні кристали також можуть утворюватися й у нижчих шарах атмосфери.

Помер народний артист України Віталій Білоножко

9 січня 2024 року перестало битися серце народного артиста України та організатора музичного фестивалю "Мелодія двох сердець" Віталія Білоножка. Його не стало на 71-му році життя.

Трагічну звістку повідомили на сторінці Буринської міської ради, звідки родом артист, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Віталій Білоножко завжди був бажаним гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця пронизували слова пісень, які мчали срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як повчання, як спогад про дитинство... Його харизма, щирість і відкритість, якими немов обіймав оксамитовим баритоном, навіки будуть звучати в наших серцях..." - йдеться в заяві міськради.

Смерть  народного артиста України інтернет-виданню "ГОРДОН" підтвердила дружина артиста, співачка Світлана Білоножко.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини