MENU

Закон в Украине не действует, пришло время культуры чести - Данилюк

730 0

  

 

«Україна не відбуласьяк правова держава. Той гротескнийустрій, який ми маємо, і який складнонавіть визнати державним, скоріше єсумішшю проявів авторитаризму таанархії, - пишет в своем блоге АлександрДанилюк.


«Термін «вибірковеправосуддя» не має нічого спільного зкримінальним переслідуванням опонентіврежиму, а насправді характеризуєзагальний дефіцит справедливості врішеннях українських судових та іншихдержавних органів, її винятковість тавибірковість.


Справедливість, якпевна моральна абстракція, продовжуєіснувати в уяві суспільства, проте сталаабсолютно недосяжною в якості державногосервісу.


Звертаючись до державнихорганів з метою захисту своїх прав тасвобод, громадянин прирікає себе, укращому випадку, на роки безрезультативноговештання тісними коридорами установта відомств. В гіршому випадку впертеправдошукацтво може суттєво зіпсуватистан справ правдошукача. На цьому шляхуможна втратити не лише гроші, але йздоров'я.


Відсутність гарантованоголегального механізму захисту та покаранняне залишає вибору. За браком правовоїкультури їй на зміну приходить культурачесті, характерна для кочових племен,горців та кримінальників. Люди, які всилу тих чи інших обставин не маютьможливості отримати державнусправедливість, змушені самі забезпечуватисебе справедливістю.


За таких умов поширеннястраху є кращою стратегією, аніж марніпошуки дружби. Лише культивуванняшвидкої та незворотньої помсти єзапорукою збереження особи, недоторканостіїї свобод та цілісності майна.


В рівній мірі цестосується і захисту суспільнихінтересів. За браком легітимностіорганів влади та надлишком корумпованостіправоохоронної та судової систем - троє,які зберуться чесно судити в ім'я України,будуть більш правомочними, аніж Верховнийта Конституційні суди разом узяті.

 

І не варто слухати тих,хто лякатиме нас несприйняттям з бокуЗаходу. 


Якби Другий КонтинентальнийКонгрес керувався законністю, а несправедливістю, США досі залишались бибезправними колоніями британськоїкорони», - сообщает в блоге АлександрДанилюк.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини