MENU

Янукович провалил все обещанные социнициативы

700 0

 


За весь цей час Янукович мало не на кожному кроці «звітував» пронібито «надуспішні» результатизапровадження зазначених ініціатив ужиття, а біллбордами із так званими«досягненнями» ПР без перебільшеннянині завішена майже третина усіхрекламних площ країни. Так, останню«казку» про те, як покращилося життякожного українця після приходу до влади Партії Регіонів, чинний президентрозповідав як раз напередодні – наз’їзді провладної партії. Проте, чи такце все відбувається насправді, якрозповідає Янукович – ще варторозібратися. І саме зараз – черезпівроку, коли вже мають бути відчутнимиперші якісні зміни, - прийшов цей час.


Давайте розпочнемо ізнайцікавішої з точки зору реалізаціїсоціальної ініціативи чинного президента.Так, він пообіцяв, що кожна молода родина,яка не має власного житла, зможескористатися здешевленою державноюіпотекою, взявши кредит на квартиру під3% річних, решту відсотків – компенсуєдержава. Досить гарна перспектива длямолоді, зважаючи на те, що станом насьогодні понад 70% молодих родин доводитьсявинаймати житло. Завеликий відсоток. Аоскільки молодь є найактивнішою частиноюсуспільства, цілком логічним було б те,що саме цей пункт соцініціатив мав биреалізовуватися якнайшвидше. Але наділі все виявилося зовсім не так – зачас, що минув, лише 73 чоловіки скористалисяіпотекою Януковича. Висновок напрошуєтьсяодин – президент не зміг виконативласної обіцянки, а, скоріше за все,навіть й не збирався.


Згідно наступноїініціативи всі пенсіонери України малиотримати по 100 гривень. Цей пункт програмичинний президент виконав. Проте назватийого позитивним – язик не повертається.Поясню чому: замість того, щоби нарештіосучаснити пенсії, тобто додати до нихщонайменше по 334 гривні, які людиотримуватимуть щомісяця, чинний очільник«зекономив» бюджетні кошти, видавшиодноразово та ще й суму утричі меншу.


Про виплату «Ощадбанківськихтисяч» взагалі сумно згадувати – станомна сьогодні їх отримали лише 2% усіхвкладників. Нинішня влада пояснює такуситуацію тим, що нібито цьогоріч обіцянікошти отримають лише ті, хто встиг до 1січня 2012 року у телефонному режимізареєструватися в «Реєстрі вкладниківзаощаджень громадян», до решти чергамає дійти вже наступного року.  Алетут варто врахувати те, що за анонсованимдля реєстрації номером телефону булопросто неможливо додзвонитися. Результаттакого «ручного коригування» попиту -від початку видачі ощадбанківськихтисяч за ними звернулося лише 6,5 мільйонівгромадян. І відтоді ця цифра залишаєтьсянезмінною навіть попри те, що насправдіОщадбанк заборгував кошти близько 30-тимільйонам українців.


Окрім цього,тут ще варто згадати скандальнийзакон про внесення змін доДержавного бюджету України на 2012 рік,який протягнули провладні депутати йпідписав президент. Цим документомвитратна частина держбюджету булазбільшена на 33,3 мільярди гривень.  Тодіці зміни аргументували тим, що саме цихкоштів бракує для реалізації соцініціатив Януковича. Проте, як виявилося, лишеполовина з них пішла за проголошенимпризначенням. Другу ж половину витратили наоздоровлення і перельоти вищихпосадовців, наматеріально-технічне забезпеченняКабміну та на Державнусудову адміністрацію України, тобто –на чинну владу.


Ось такими є нинішніреалії. Як виявилося, підбивати підсумкинасправді немає чому – порожнім обіцянкамчинної влади вже немає ліку, а от реальнихвчинків досі так і не було. Натомістьвідвертим марнотратством на свої жпотреби провладна верхівка не втомлюєтьсядивувати – так, цього разу можновладцівирішили державним коштом відремонтуватигараж на державній дачі президента за… 30 мільйонів гривень. А задля більшоїзручності при переїзді на відпочинокдля чинного очільника спеціальнопобудують гелікоптерний майданчик –за 10 мільйонів гривень. Звичайно, післяплідної праці з розкрадання державнихкоштів він заслужив на гарний відпочинок.  




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини