MENU

Языковой закон - геноцид украинского народа - интеллигенция к Януковичу

616 1



Під часгромадянської панахиди в пам’ять жертвГолодомору творча інтелігенція Українипідписала звернення до президентаВіктора Януковича. Про це повідомляєпрес-служба ВГО «Коаліція УчасниківПомаранчевої Революції».


Вечір-реквіємпроходив сьогодні, 7 серпня, біляНаціонального музею «Меморіал пам'ятіжертв голодоморів в Україні», неподаліквід Арсенальної площі. 


Подіяприурочена сумній даті: 80 років томуЙосип Сталін підписав закон «Про охоронумайна державних підприємств, колгоспіві кооперації та зміцнення суспільної(соціалістичної) власності», більшвідомий як закон «Про п’ять колосків».Цим законом він заборонив «розкрадання»колгоспного та державного майна, фактичнопославши селян на смерть. За порушеннязакону карали смертю, у разі полегшенняпокарання – 10 років позбавлення волі.Під час геноциду постраждали представникирізних націй.


«Напревеликий жаль, ми, український народ,ще не можемо вважати, що ці часибезповоротно відійшли у минуле. В Україній досі продовжуються репресії,переслідування за переконання і затверду громадянську позицію, розправиз громадськими діячами за допомоги«ручної» судової системи та правоохороннихорганів, дуже далеких від принципівзаконності й справедливості», - йдетьсяу Резолюції. 


Авторизвернення до Президента зазначають:«Якщо Голодомор 1932-33 років – навмиснийгеноцид народу, то сьогодні законом промову здійснюють духовний геноцидукраїнців». Застерігають також, що, першніж щось підписувати, треба добреподумати. 


Нагадаємо,що сьогодні у Ялті відбулася зустрічеліти творчої інтелігенції із ВікторомЯнуковичем. Відомі українці митціпросили гаранта попросили ветуватискандальний мовний закон. Після цьоговони прилетіли до Києва та взяли участьу панахиді на честь жертв геноциду.Серед тих, хто підписали звернення,зокрема: Іван Драч, Микола Жулинський,Марія Влад, Петро Кононенко, та інші.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини