MENU

Майдан-хроніки. 4-5 січня

261 2

Спочатку - малоприємні новини. Те, що дратує.

В Рівному напали на одного з активістів. На щастя, серйозного побиття не було. Вдарили та втекли.

В Черкасах мусорня зірвала показ альманаху «Відкритий доступ». Відтіснили глядачів і зламали проектор. В такі моменти доводиться закликати на допомогу всю свою витримку, аби не написати щось таке, про що потім будеш жаліти. 

Студента Ярослава Притуленка, останнього в*язня Банкової, котрого Жирний всупереч власноруч підписаному закону тримає у заручниках, перевели в СІЗО і випускати, судячи з усього, не збираються.

Закрився Вільний університет на Майдані. Демальянсу, котрий підтримував його функціонування, забракло коштів чи щось подібне - зрозумілої причини в їхніх активістів я так і не допитався. Це дуже прикро, адже те, що там відбувалося, часто було цікавішим, аніж на основній сцені.

Повідомлення, до якого я ще не знаю, як ставитися: Сеня сказав, що у першому турі мають взяти участь усі три кандидати. З огляду на те, що це дозволяє підстрахуватися, якщо когось знімуть, а також збільшити кількість опозиційних представників у комісіях - хороше рішення, але тільки за умови, що ті, в кого менший рейтинг - Тягнибок у першу чергу - знімуться в потрібний момент. Інакше буде фальсифікація на користь пари Тягнибок-Овоч у другому турі.

Тепер трохи краще. Євродемонстрації відбулися вчора в Харкові, Дніпрі і Запоріжжі, причому в останньому вийшло більш ніж тисяча людей.

У Києві, незважаючи на те, що віче не оголошували, народ на мітинг у неділю зібрався сам - до 20000 - і це дуже приємно. Якби оголосили - прийшло б більше. Значить, не втомилися всупереч ламентаціям, котрі доводиться чути останні два тижні як мінімум.

Вчора Автомайдан пікетував заміський маєток Захарченка та квартиру Собачника-Табачника..

Нарешті, особисте враження від Майдану останніх двох днів. Він остаточно вписався в місто як звична, автономна територія. Перед сценою відносно мало людей, однак багато народу ходить по містечку, від намету до намету, спілкується, дискутує, п*є чай тощо. Це те, про що я казав раніше - Майдан стане такою сумішшю загальноміського Гайд-Парку та нашої партизанської бази, з якої можна робити вилазки до вузлових та нервових центрів влади, а також де можна буде у випадку необхідності збирати великі мітинги.
І в такому режимі він цілком зможе проіснувати аж до весни 2015-о.

А там - подивимося.

Ми переможемо!

d_desyateryk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини