MENU

ТЕРМІНОВО! Українська АЕС піде під заставу ще одного російського кредиту у $6 млрд.

1425 1

Українська влада домовилася про отримання в разі необхідності кредиту в розмірі шести мільярдів доларів в російських комерційних банках. Про це повідомляється в прес-релізі українського Мінекономрозвитку.

У повідомленні про це наводяться слова уповноваженого з питань співробітництва з РФ і СНД Валерія Мунтіяна.

Він заявив, що інвестиції будуть потрібні на організацію виробництва ядерного палива; також пропонується підготувати пропозиції щодо будівництва третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. Ставка, за якою планується залучати кошти, - не уточнюється. Під які застави гроші видаватимуться, теж невідомо. Велика вірогідність того, що надання кредиту буде пов’язане із частковим контролем російських компаній над українською ядерною енергетичною галуззю.

"Україна може отримати на розвиток вітчизняної атомної енергетики близько 6 млрд. дол. США. На цьому акцентував увагу Урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами - учасниками Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

За його словами, такі домовленості були досягнуті в ході засідання Українсько-Російської міждержавної комісії", - повідомляє сайт Мінекономрозвитку.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини