MENU

«Корумпіада» в Сочі – це ще один аргумент проти зимової олімпіади в Україні

513 0

Виступаючи в ефірі «Еспресо.TV» у програмі «Підсумки з Миколою Вереснем» народний депутат Микола Томенко сказав, що він з моменту появи ідеї проведення в Україні зимових Олімпійських ігор-2022 був проти цього.

Натомість влада визначила це одним із пріоритетів діяльності Віктора Януковича, і на сьогодні, як відомо, Україна конкурує за проведення зимової олімпіади-2022 з Казахстаном (Алма-Ати), Китаєм (Пекін), Польщею (Краків) та Норвегією (Осло).

На думку Миколи Томенка, підготовка та проведення зимової олімпіади в Сочі підлягають серйозному аналізу і дають підстави для перегляду висновків щодо доцільності проведення зимової олімпіади в Україні.

Він нагадав, що багато міжнародних та, власне, і російських журналістів та експертів влучно охрестили Сочінську олімпіаду «корумпіадою». Загальновідомо, що при запланованих 13 млрд. дол. на підготовку до олімпіади використали біля 50 млрд. дол. Тобто, олімпіада в Сочі стала найдорожчою за всю історію проведення олімпіад, а під час її організації відбулося фантастичне розкрадання коштів, про що повідомляли абсолютна більшість ЗМІ.

«Найцікавіше інше – росіяни, які раніше радо сприймали ідею проведення олімпіади в Сочі, нині під час соціологічного дослідження більшістю висловились проти можливого проведення ще одної, літньої олімпіади. Головними причинами цього називалися необхідність витрачати великі кошти з бюджету та високий рівень корупції під час організації олімпіади», – зауважив Микола Томенко.

«Як член виконкому НОК України, я, звісно, вболіваю за наших спортсменів. І вважаю, що ми, як держава незимових видів спорту, в разі отримання навіть однієї бронзової (а я сподіваюсь, щонайменше двох медалей), виступимо успішно. Натомість вже сьогодні очевидно, що В. Путін не реалізує ще один свій план – підвищити свій рейтинг як лідера великої держави, посівши перше місце в загальному заліку. Можливо, мій прогноз поспішний, але на сьогодні очевидно, що рівень підготовки і виступи спортсменів Німеччини, США, Канади, Норвегії виглядають набагато потужнішими, аніж Росії», – зазначив Микола Томенко.

Таким чином, на його переконання, історія з підготовкою та проведенням олімпіади в Сочі ще раз підтверджує: виходячи зі стану розвитку зимових видів спорту та фінансово-економічної ситуації в Україні проведення зимової олімпіади в нашій державі є не лише недоречним, а і шкідливим.

Микола ТОМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини