MENU

Глави трьох українських церков закликають владу закрити кримінальні справи, а майданівців - звільнити адмінбудівлі

406 0

Глави трьох українських церков закликають владу закрити кримінальні справи, а майданівців - звільнити админбудівлі

Глави трьох українських церков оприлюднили своє звернення щодо мирного розв'язання кризи в Україні.

Зокрема, предстоятелі закликають якнайшвидше зробити три кроки. По-перше, влада має закрити всі кримінальні провадження проти учасників протесту. По-друге, протестуючі мають добровільно звільнити адміністративні будинки та розблокувати вулицю Грушевського. По-третє, влада, опозиція і авторитетні представники громадянського суспільства (наприклад, ініціатива
1 грудня) мають в найкоротший термін узгодити модель врегулювання кризи.

Звернення підписали предстоятелі Філарет (УПЦ КП), Святослав (УГКЦ) та Михайло Паночко (Всеукраїнський союз церков християн віри євангельської-п'ятдесятників).

«Треба пам'ятати, що високу мету, якою є незалежність Української Держави, її воля, цілісність, спільне благо народу та захист його свобод треба осягати гідними засобами, бо мета не оправдовує засобів», - зазначили глави церков.

Наводимо повний текст звернення.

ЗВЕРНЕННЯ
Українських Церков щодо до мирного розв’язання суспільно-політичної
кризи та припинення силового протистояння в Україні


Українські Церкви ще раз підкреслюють свою відданість виключно мирному врегулюванню громадянського конфлікту в Україні та підтверджують принципи, викладені у «Зверненні керівників Церков і релігійних організацій до своїх вірних та всіх людей доброї волі у зв’язку з суспільно-політичною ситуацією в Україні» від 10 грудня 2013 р., у «Зверненні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з нагоди Дня Соборності та Свободи України» від 22 січня 2014 р., у Комюніке екстреного засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій від 22 січня 2014 р. та у «Заяві Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій за результатами зустрічі з Президентом і опозицією» від 25 січня 2014 р.

 

Ми позитивно оцінюємо факт звільнення станом на 14 лютого ц.р. силовими органами всіх заарештованих учасників мирних зібрань, про що нам стало відомо з мас-медіа.

 

Ми вважаємо, що для подолання кризи сторони якнайшвидше могли би зробити три наступних кроки:

 

- закриття представниками держави щодо всіх учасників протестів кримінальних проваджень та скасування стягнень, пов’язаних із масовими акціями;

 

- добровільне звільнення протестуючими адміністративних будівель та забезпечення допуску осіб, які там працюють, до своїх робочих місць, розблокування вулиці Грушевського у м. Києві;

 

- влада, опозиція і авторитетні представники громадянського суспільства (наприклад: Ініціативна група Перше грудня та ін.) шляхом плідного діалогу в найкоротший термін узгоджують взаємно прийнятну політико-правову модель врегулювання конфлікту заради припинення кровопролиття, відновлення верховенства права і конституційного ладу, повернення повноти прав і свобод громадян, збереження територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

 

Треба пам’ятати, що високу мету, якою є незалежність Української Держави, її воля, цілісність, спільне благо народу та захист його свобод треба осягати гідними засобами, бо мета не оправдовує засобів.

 

«Не будь переможений злом, але перемагай зло добром!» (Послання до Римлян, Гл.12, ст.21).

 

Патріарх Київський і всієї Руси-України

Предстоятель УПЦ КП ФІЛАРЕТ 

 

Верховний Архієпископ

Києво-Галицький

Отець і Глава УГКЦ

СВЯТОСЛАВ

 

Президент Всеукраїнського Союзу
церков християн віри євангельської-
п’ятидесятників (ВСЦ ХВЄП)

М.С. ПАНОЧКО

 

14 лютого 2014 р.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини