MENU

Побутова хімія тероризму

536 1

Нас тепер не можна сильно сварити, у нас смуга тяжких історичних випробувань. Тому шоколадні путіни, виліплені в моєму улюбленому Львові, не сильно мене обурили.

Зрештою так, як Львів любив опікуватися московськими туристами, влаштовуючи їм захопливі путінг-тури всіма своїми чарочними та вигадуючи все оте сало в шоколаді й без, так не будуть ними опікуватись у жодному Криму. Тим більше, що там і нема кому опікуватися всіма тими москвичами-мажорами.

Татари окупантів не вітатимуть, а сталінсько-радянські бабусі тільки пенсію отримувати здатні. Який вже з них сервіс або креатив? Котлєтка та гречка в найкращому разі – щоб ще раз згадати ситу союзну юність, насправді вічно напівголодну – от і всі кулінарні вершини. А то й без котлєтки, на котлєтку Путін-Визволитель ще й персональний талон кожному видасть. І на водяру теж, щоб не було, як у донецьких шахтарів, котрі, за його ж висловом, лиш за тим у Крим і приїжджають, щоб заквасити.

А росіяни по всьому світу прославилися тим, що дегустують воду. Та головне в іншому. Головне – таке очевидне зациклення їхнього лідера та його депутатів на власних недоліках, таке натужно масковане й від того ще хворобливіше, показовіше, ледь не істеричне.

Тепер вони відріжуть своїм громадянам і не до кінця підконтрольний Фейсбук, і Твіттер.

Натомість заснують своє власне Всемережжя із входом за паспортом плюс відбитками пальців та з виходом безпосередньо через теперішню Поліцію Правди – Думу. Зайшов у Мережу, вписався іскрометним тролячим коментом за велич Росії – й до побачення, живи далі, дозволяємо.

Мабуть, росіяни тепер і Чемпіонат Світу з футболу альтернативний бразильському проведуть, і чемпіонами світу на ньому стануть, чемпіонами "мира" тобто, "русского мира". 

І – а оце вже реально озвучено – Євробачення своє створять. Ну тобто уже не Євробачення, а Євразієбачення. Євро себе в їхніх очах вкінець дискредитувало, правильних виконавців засвиставши й обравши зовсім не тих переможців. Втім як на мене, профана в поп-музиці, переможець Євробачення насправді нічим не гірший за Кіркорова чи Звєрєва. Чому обурюватися? Бороді?

Може, якби у світі з десять таких кончіт, то росіяни б нам і президентські вибори дали спокійніше провести – без убивств та без викрадень. Бо от з'явилася в них тема Кончіти – і  наскільки менше пишуть вони тепер про "бендерівців", про наркоманів з Майдану, про шалені гроші, які там можна було збити "за одне стояння".

На grani.ru хтось дуже слушно зазначив, що якби за повалення режиму росіянам платили б так само та ще й забезпечували дармовою наркотою (бухлом), то де був би той путінський режим. Отже, поки що Євробачення бодай на недовго скостило нам градус брудної російської пропаганди.

Здається, вони аж зраділи, що їхнє уявлення про Європу знову підтвердилося. Ще й як! Бородаті баби! Заметушились навіть важковаговики – російська православна церква: "Это еще одно звено в цепи культурной легитимизации порока в современном мире, попытка закрепления новых культурных норм.

Процесс легализации того, что Библия именует не иначе, как мерзость — уже давно не новость в современном мире. К сожалению, тенденции в правовом и культурном поле идут параллельными путями, свидетельством чему и являются результаты данного конкурса", — заявив порталу "Интерфакс-Религия" глава синодального Інформаційного відділу з милим галицько-українським прізвищем Легойда.

Ніби те, що виробляють тепер на нашій території  їхні спецслужби та військові – не "легітимізація пороку". Та й про яку Європу і про яке уявлення її може йти мова, якщо більшість росіян у ній ніколи не бували, і про картину світу судять винятково з російських новин. Що більше – й ті, котрі в ній бували, все одно із них-таки судять. У них там і своїх драґ-квінів вистачає, й музика популярна жахливіша, ніж будь-де, така собі передвісниця Апокаліпсису.

Ну погодьтеся – де лиш зачуєш російську попсу, відразу ж трапляється щось недобре. Як мінімум мігрені. Як максимум прихід до влади чергового януковоща або військова агресія. Їхні звьозди нижчого й вищого рангу – справді ефективна зброя Кремля.  Своїм виглядом та воланнями вони руйнують людську психіку настільки нищівно, що наше МВС (та й МЗС) давно мали би прирівняти цю діяльність до тероризму. А їх самих до терористів.

І ще про останніх. Бо не зможу промовчати. Які все-таки шмари поставали міністрами в Луганській республіці! Бачили? Який й…ний стид, але і який фантастичний концепт – у купальниках з такими натуралістичними тілами, мов охолоджена формалінова курятина де-небудь у "Фуршеті" або "Сільпо". Та ще й фон – "Побутова хімія".  Геніально!

Демієн Герст відпочиває. І всі на світі драґ-квіни. І борода Кончіти.   

Юрій АНДРУХОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини