MENU

В назвах Укрзалізниці досі залишились архаїзми часів Російської імперії

1266 0

Звернувся до Прем’єр-міністра України А.Яценюка з проханням ліквідувати залишки імперського мислення в назвах залізниць України.

 

До сфери «Укрзалізниці» входять: Донецька, Львівська, Одеська, Придніпровська залізниці і, увага, Південна та Південно-Західна залізниці. Як видумаєте, Південна залізниця в Україні, це де? Поясню - не на Півдні, а на Північному Сході (в Харківській, Полтавській та Сумській областях). Південно-Західна залізниця як видумаєте, де це? Ні, це не на Південному Заході, це самий центр України - Київ, Житомир, Чернігів тощо. До яких пір Київ вважатиметься Південним Заходом чогось (зрозуміло Російської імперії), а Харків Півднем чогось (відповідно тієї ж Російської імперії)? У незалежної України свій Південь і свій Південний Захід, свій Схід і своя Північ. Досить нам мислити себе в категоріях царської Росії!

 

Найпростіший варіант – одну з доріг назвати Київською або Центральною, а іншу Харківською або Слобожанською. Яку саме назву вибере Уряд немає значення, головне, щоб вона відповідала українським реаліям.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини