MENU

Новий уряд має скласти присягу на Майдані в день початку Революції Гідності - думка

4496 1

Як відомо, в будь-якому проекті є три ключові параметри – якість, вартість і час.

Досить часто, саме час є ключовим параметром, від якого залежить результат і ефективність проекту, а іноді і сенс всього проекту, коли, навіть якісна, але із запізненням, зроблена робота стає, взагалі, непотрібною.

Суспільні очікування щодо початку справжніх реформ вже майже досягли меж, так званої, зони толерантності сервіса, за межами якої навіть дуже якісна робота все одно буде викликати у клієнта незадоволення, адже клієнт (в даному випадку суспільство) вже просто втомився чекати, коли робота буде зроблена.

Що це означає для виконавця? Те ж саме, що і в будь-яких інших відносинах клієнт-виконавець – емоційну втому клієнта від виконавця і відмова клієнта далі з цим виконавцям співпрацювати і обирати його для подальшого виконання робіт (відмова повна або, принаймні, на певний, досить тривалий, час).

Час зробити реформи у влади ще є. А часу зволікати з початком – вже немає.

Дуже важливо в процесі здійснення великих системних реформ, на які потрібні роки, давати суспільству позитив і створювати атмосферу 'у нас все вийде' завдяки маленьким і відносно простим, але знакових, змінам (те що в управлінні змінами називається quick wins).

Це не означає, що лише такими 'швидкими перемогами' треба обмежуватись (в жодному разі!), але без них неможливий успіх в здійсненні складних трансформацій.

Сьогодні у влади є чудовий шанс на одну з таких quick wins – продемонструвати суспільству свою здатність діяти у здійсненні реформ із швидкістю і якістю, яку суспільство давно від влади очікує, а також засвідчити свою готовність і надалі бути відкритими і підзвітними перед народом.

Як це зробити?

Для цього потрібно:

до понеділка 17.11.14 не лише узгодити і парафувати коаліційну угоду, а й узгодити всі кандидатури до нового уряду, саме кандидатури (!) – по 2-3 кандидати на кожну роль в Кабінеті Міністрів

в понеділок 17.11.14 – презентувати суспільству кандидатів до Уряду і якісно прокомунікувати суть коаліційної угоди з акцентом на першочергових завданнях і очікуваних від їх здійснення результатів (перші 100 днів, перше півріччя і рік)

до 19.11.14 – отримати і проаналізувати зворотній зв'язок від суспільства щодо угоди і кандидатур до Уряду

до 21.11.14 – внести неохідні зміни до угоди і остаточно визначитись щодо 2 кандидатур на кожну роль в Кабміні

21.11.14 – в день початку Революції Гідності коаліція має скликати Віче на Майдані, презентувати коаліцію і кандидатів до Уряду, і скласти присягу на Майдані перед обличчям народу

Ось таке цілком реальне завдання. Якщо влада здатна його виконати, це буде означати, що вона здатана діяти, здатна домовлятись всередині, вчасно приймати рішення і вчасно їх виконувати. Це означатиме також, що у суспільства з'явиться надія на те, що після початку роботи нової ВР і формування нового Уряду не буде жодного зволікання із впровадженням реформ.

Це буде сигналом подальшої відкритості і підзвітності влади перед суспільством і стане важливим внеском влади у відновлення віри суспільства в те, що ця влада справді здатна виконати свою роботу, віри, яка останнім часом через досить велику кількість зовсім необов'язкових і невимушених помилок у багатьох людей похитнулась, і її потрібно якнайшвидше відновлювати і посилювати, адже без віри в успіх і довіри до виконавця клієнт не буде чекати допоки виконавець змарнує наданий йому шанс виконати дуже престижне замовлення.

Олег ДЕРЕВ'ЯНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини