MENU

Журавский должен стать политическим трупом

969 2

 


Партія регіонів маєодну унікальну рису. Вона регулярноумудряється на рівному місці підставлятивласного лідера та наносити іміджевоїшкоди не лише собі, але й Україні.


Тільки но президент Віктор Янукович був змушений під тискомшаленої критики зі сторони міжнароднихорганізацій та українського суспільствавідреагувати на знищення телеканалуТВІ. 


Ще не встигли забутисязапевняння президента про йогоприхильність свободі слова та свободипреси на Всесвітньому газетному конгресі,як його соратник, народний депутатвід ПР Віталій Журавський підклав велику«свиню» під усі намагання влади показатисебе щирими поборниками демократії.Принаймні так мені здавалося на першийпогляд.


Закон про кримінальнувідповідальність, або будь-яку іншувідповідальність за наклеп у виглядішалених штрафів це тоталітарний закон.За нинішньої судової системи, використанняадміністративного ресурсу та кримінальногопереслідування політичних і громадськихактивістів - можна буде посадитивсіх. Навіть автора цього блогу, зацей же допис, як і інших українськихблогерів, журналістів, політологів забудь-яке оціночне судження, яке несподобається владі.


Я очікував, що депутативід Партії регіонів зрозумівши за якогомонстра вони не глядячи проголосувалиу ВР, усвідомивши всю абсурдністьситуації та її негативні далекосяжнінаслідки для іміджу влади в цілому,президента Януковича особисто та Партіїрегіонів  - відмежуються від ініціативисвого колеги.


Ан ні! Навіть депутатиПартії регіонів, які входять до комітетуВР з питань свободи слова підтрималицей законопроект публічно!?  Заразжурналістам та суспільству пропонуєтьсянібито пом’якшити законопроект шляхомйого доопрацювання, внесення поправок. Тому,стало очевидно, що це законопроектголосувався і приймався свідомо, і пронього знали у адміністрації президента.  Аджевідомо, що Чечетов командує голосуватиза той, чи інший законопроект позаздалегіть підготовленій табличці. Вцій табличці навколо кожного законопроектує позиція уряду і адміністрації президента«за» чи «проти».


Сьогодні В ЖОДНОМУВИПАДКУ не треба приймати умови влади,оскільки гра в поправки - це лише спосіблегалізації цього законопроекту. Ціпоправки можуть розглядати роками, аза досить короткий час дії даногорепресивного закону, вільна журналістика,публіцистика та блогосфера простовимре. Вимога має бути одна і єдина- негайне відкликання законопроекту.


На мою думку, як і упрецеденті із Чечетовим, журналістиповинні оголосити бойкот авторузаконопроекту про наклеп. Щоб цей депутатзрозумів, якщо йому не потрібні журналісти,він не потрібен їм. Він повинен статиполітичним трупом, як і депутат Калашниковсвого часу.Тільки той бив журналістикуфізично, власними кулаками, а цейліквідовує професію журналіста, яктаку.


І головне, на сьогоднінемає жодної необхідності ухваленнябудь-якого закону який регулює наклепи.Кожний громадянин і політик можезвернутися до суду про захист своєїчесті і гідності та отримати моральну,або матеріальну сатисфакцію. Цьогомеханізму цілком достатньо. І саме такийпринцип працює в демократичних країнах.


А те, що збираєтьсяухвалити Партія регіонів це Білорусь-2,Північна Корея-2. Це натуральний сталінізм,той закон, який остаточно закриє Українішлях до Європейського союзу, перетворитьнас на «бананову республіку» та ізгояв самому центрі Європи.

 

Павел БУЛГАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини