MENU

Світ, як на долоні: вражаючі оглядові майданчики світу. ФОТО

1062 0

«Велике бачиться на відстані», - писав на початку минулого століття Сергій Єсенін. І це не дивно, адже щоб оглянути щось велике, потрібно піднятися, як правило, вище.

Зовсім не обов'язково бути альпіністом, щоб насолодитися всією красою природи і мегаполісів. Досить потрапити на один із знаменитих оглядових майданчиків, і приголомшливі враження вам забезпечені. І навіть якщо у вас зараз немає можливості опинитися на вершині хмарочосів, ви можете насолодитися знімками.


Егюій-дю-Міді, Франція
Висота 3842 метра

На вершину Егюій-дю-Міді веде канатна дорога, побудована в 1955 році. Досі вона займає перше місце по перепаду висот між нижньою (1035 м) та верхньою станціями (3777 м). Стіни її оглядового майданчика зроблені з 12-міліметрового скла. Кабіна дозволяє уявити, що ви перебуваєте в абсолютній невагомості.


Уілліс-тауер, Чикаго, США
Висота 412 метрів

Уілліс-тауер - це хмарочос заввишки 110 поверхів. Коли його побудували в 1974 році, будівля була найвищою у світі. Головною його особливістю є панорама, яка відкривається з майданчика зі скла. Від таких видів не просто захоплює дух, але і стає навіть трохи страшно.


Водоспади Ігуасу, Аргентина і Бразилія
Висота 82 метри

Водоспади Ігуасу - одне з найбільш відвідуваних туристами місць у Південній Америці. 270 окремих водоспадів загальною шириною 2,7 кілометра падають із висоти 60-80 метрів. Видовище вражаюче!


Skywalk в Гранд-Каньйон, США
Висота 1450 метрів.

Оглядовий майданчик являє собою прозорий виступ у формі підкови. Підлога і огороджувальні стінки майданчика виготовлені із спеціального багатошарового скла. Skywalk здатний витримати навантаження понад 70 тисяч кілограмів, проте, щоб не піддавати конструкцію зайвого напруження, одночасно понад 120 відвідувачів туди не впускають.


Бурдж Халіфа, ОАЕ
Висота 828 метрів

Оглядовий майданчик, який розташувався у найвищій будівлі планети Бурдж Халіфа в Дубаї, називається «At The Top» (в перекладі з англ. - «на вершині»), хоча таким не є - засклений панорамний зал і відкрита тераса знаходяться на 124 поверсі з 163 існуючих.


Ейфелева вежа, Франція
Висота 300 метрів

Париж! Як багато в цьому слові, особливо якщо ви оглядаєте місто з висоти Ейфелевої вежі. Тут вам і Єлисейські поля, і Марсове поле, і всі найкрасивіші пам'ятки міста.


Sands SkyPark, Сінгапур
Висота 200 метрів


У 2010 році на даху готелю Marina Bay Sands відкрилася одна з найбільш оглядових майданчиків в Азії. Її площа - 12400 метрів. Головна родзинка - це величезний басейн, плаваючи в якому ви можете милуватися життям великого міста.

Сходи тролів, Норвегія
Висота 858 метрів

Сходи тролів - одне з найпопулярніших туристичних місць в Норвегії. З оглядового майданчика відкривається суворий північний пейзаж, в якому прокладена одна з найбільш знаменитих доріг країни.


Шанхайський світовий фінансовий центр

Висота 474 метра

Шанхайський світовий фінансовий центр (SWFC) - гігантський хмарочос, побудований в престижному районі Шанхаю, Луцзяцзуй, який називають китайською Уолл-стріт. З висоти його оглядового майданчика відкривається приголомшливий вид на місто.


Прекестулен, Норвегія
Висота 604 метра

Прекестулен - це гігантська скеля площею близько 25 на 25 метрів. Зі скелі, що нависає над фіордом, відкривається чудовий вигляд, завдяки якому скеля стала відома як одна з головних природних визначних пам'яток Норвегії. Підйом туди дуже складний, хоч і займає всього 2 години. Проте туди варто піднятися - ви відразу відчуєте всю епічність цього місця.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини