MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 квітня 2018

2409 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 квітня

Відсміялись "Іскандери": Чому свіжі американські санкції – катастрофа для Росії

Нова хвиля санкцій США проти РФ виявилася значно болючішою, ніж символічний "список 1 березня". Головними мішенями виявилися "алюмінієві королі" (Дерипаска і Вексельберг) та неофіційний "король держпідрядів", особистий тренер Путіна, Ротенберг. Також під "роздачу" потрапили глава банку "ВТБ" Костін і шеф "Газпрому" Міллер. Це розпочало відкриту війну проти приватного російського бізнесу. Раніше Захід бив лише по держкорпораціях, тепер же завдає відчутних ударів по найбагатших приватних компаніях. Розташування в нових санкційних списках роблять компанію чи особу абсолютною парією на глобальному ринку.

Класичний приклад операції в гібридній війні

Є один нюанс: відеозаписи з арештом Скрипаля 2004‑го залили в інтернет напередодні замаху в Солсбері. Їх могла оприлюднити тільки російська розвідка. Завдяки своїй легкій доступності ті матеріали мали відвернути увагу громадськості від теми про те, що Скрипаль – жертва замаху. Люди стали балакати про інше, й такий ракурс більше влаштовував Кремль: Скрипаль – зрадник, якого ганебно викрили. Росіяни й далі каламутять воду. Пропагандисти з усіх боків вхопилися за дивний збіг: місто Солсбері розташоване поблизу засекреченої лабораторії Porton Down, де розробляється хімічна й біологічна зброя. Ніхто так і не пояснив, чому близькість до лабораторії має важливе значення.

Російська церква – це один з найважливіших канатів, які прив'язують українців до "русского мира"

Який вигляд має ситуація сьогодні? Є Українська церква – своя, але не канонічна, "самосвяти". Церква, яка сприймається як політична структура навіть багатьма своїми парафіянами і священиками. І є Російська церква – чужа, однак канонічна. У разі позитивного рішення Константинополя в країні будуть дві канонічні ієрархії – УПЦ Київського (або Константінпольского) патріархату і УПЦ Московського патріархату. Нехай навіть світовим православ'ям обидві вони будуть сприйматися не як автокефальні церкви, але для українського віруючого вибір буде простий: дві канонічні церкви. Своя і чужа. Як ви думаєте, хто стратегічно виграє?

17 замків, які варто відвідати в Польщі. ФОТО

Це маршрут королівськими замками, зведеними у XIV столітті ще за часів правління Казимира Великого, які й досі височіють між містами Краковим і Ченстоховою на високих вапнякових скелях юрського періоду. Це неймовірний, казковий маршрут, дуже популярний серед поляків. Адже, крім суто естетично-романтичної привабливості відвідування королівських замків, є для них ще й частиною патріотичного виховання. Лише уявіть ґрунтову парковку довжиною у 250-300 метрів і шириною в дев'ять рядів, геть заповнену автівками. Саме таку картину звично побачити біля "середньостатистичних" руїн замку в Мирові.

"Ми – страшна нація. Ми знищуємо своїх дітей. У буквальному, фізичному сенсі", – Казанжи

Хтось мовчить – не втручається, коли за сусідніми дверима кричить дитина. Хтось не хоче виламувати ті двері, щоб не нести відповідальності. Хтось боїться потрапити під гарячу руку алкоголіка, який щоденно воює зі своєю сім’єю. Хтось отримує фінансування на свою громадську організацію, яка займається роботою з проблемними сім’ями і не хоче втрачати поле для своєї діяльності. Хтось просто думає, що вбивства дітей – це не тут, не в цьому будинку, не на цій вулиці, не в цьому місті. Натрапила на статистику ЮНІСЕФ: три чверті дітей у віці від двох до чотирьох років зазнають насильства з боку батьків. Від 2 до 4 років!

Три поради, які допоможуть у спілкуванні із підлітком

Дитина одного разу стане дорослою, а значить, їй треба буде самостійно вирішувати питання, знаходити роботу, шукати супутника життя й будувати сім'ю. Система цінностей її покоління ніколи не буде такою ж, як ваша. Тому пам'ятайте: ви завжди можете допомогти дитині порадою й підтримкою, поділитися знаннями. А ось насаджувати свої ідеї, критикувати плани, говорити, що краще стати бухгалтером, ніж блогером (хоча сьогодні вже всім зрозуміло, яка професія затребуваніша), однозначно не варто. Ваше батьківське задання – не робити свою дитину "цілеспрямованою й успішною людиною", а створити такі умови, в яких вона навчиться бути незалежною.

Без Петрівки: Почайна на нових вказівниках київського метрополітену. ФОТОФАКТ

Почайна – воно ж так гарно, правда ж? Це не лише старовинне українське ім’я правої притоки Дніпра, а віднедавна – станції метро. Дякую Олені Дуб, яка помітила нові вказівники. Почайна – нова назва станції метро, що свого часу мала назву Петрівка, на честь одного з організаторів Голодомору Григорія Петровського. Декомунізація назви відбулася 8 лютого 2018 року. Таке рішення на виконання закону прийняла Київська міськрада після громадського та фахового обговорення.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини